Somogyi szerint a bajnoki címért harcolhat a DEAC

A fiatal játékos minden nap egyéni képzésen vesz részt. 

fotó: DEAC Kosárlabda

Az utanpotlassport.hu beszélgetett Somogyi Ádámmal, a DEAC fiatal játékosáavl annak apropóján, hogy ismét a felnőtt válogatottal készülhet - de szóba került az előttünk álló bajnokság is.

„Nagy örömmel tölt el, hogy ismét megmutathatom magam a legmagasabb hazai szinten; az összes játékos álma bekerülni a válogatottba, én is ezért dolgozom keményen. Az U20-as és U18-as lányok a felnőttekkel együtt készülhettek, arról azonban nincs egyelőre információm, hogy nálunk is így néz-e majd ki a program. Már nagyon várom, izgatott vagyok!” – mondta Somogyi.

„Weisz András segítségével minden nap egyéni képzésen veszek részt Budapesten, emellett a vezetőedző, Kovács Adrián tréningprogramját is folyamatosan végzem. Az erőnléti foglalkozásokkal együtt tehát napi két-háromszor készülök a válogatott táborára és a következő évadra. Szintén András szervezésében eddig háromszor rendeztek ezen a nyáron úgynevezett »pick up-mérkőzéseket«, amely keretein belül különböző profi klubok játékosait hívják meg, s új egységeket alkotva nézünk farkasszemet egymással.”

Ami pedig a szezont illeti:

„Kiváló együttesekkel kell megküzdenünk, többek között a Falco KC Szombathellyel, az Alba Fehérvárral és az Atomerőmű SE-vel. Úgy vélem, az edző stábunk és a kosarasaink egyaránt kiemelkedőek, ráadásul az új igazolásaink is kiválóak. Ennek alapján mondom azt, hogy minden adott a legnagyobb célok eléréséhez – akár a bajnoki aranyért is harcban lehetünk.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus