Szoros, fizikális bajnokságot vár a PVSK centere

Justin Alstonnak mindegy, hogy négyes vagy ötös poszton kell szerepelnie, mindkettőt szívesen játssza. 

Egy évre írt alá a PVSK-Veoliához a 24 éves amerikai magasember, Justin Alston. A 204 cm magas kosaras a bostoni egyetemen tanulta meg a kosárlabda csínját-bínját és eddigi pályafutása nagy részét az ottani csapatban is töltötte. Az előző idényben azonban már Európában pattogtatott, méghozzá a német Pro A ligában szereplő Gladiators Trier alapembere volt. A Trier egyébként jól is szerepelt Alstonnal, hiszen elődöntőbe került a bajnokságban.

"Én azt hiszem, hogy a játékstílusom jól fog illeszkedni a PVSK-ba, remek lehetőségnek tartom ezt a fejlődésem és a pályafutásom szempontjából is. Egyelőre annyit tudok a bajnokságról, hogy nagyon szoros, nagyon fizikális és tele van tehetséges játékosokkal. Azt már alig várom, hogy együtt játszhassak a csapattársaimmal, mert a videók alapján ők is nagyon tehetségesek" - mondta a Kezdő5.hu-nak Alston.

A Pécs vezetőedzője, Csirke Ferenc elmondta, hogy bár alapvetően ötös centerként számol Alstonnal, azt tervezi, hogy Horti Bálint mellett négyesként is szerepet ad majd neki - mozgékony, erős játékosnak tartja, aki a 204 cm-es magassága ellenére elég sok időt tölt a gyűrű alatt.

"Ez igaz, otthonosan érzem magam a négyes és az ötös poszton is. Őszintén szólva nekem mindegy, mindkettőt szeretem játszani, sokoldalú vagyok és mindkét posztnak megvannak a maga előnyei" - mondta erről a pécsi magasember.

És hogy mit vár a szezontól? "Szerintem jól néz ki a csapatunk, szóval jó szezonunknak kellene lenni, remélem, hogy így is lesz csapatként, klubként, illetve személy szerint nekem is" - tette hozzá zárszóként Alston.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus