Váltás az MKOSZ élén: Szalay Ferenc elköszönt

Tisztújítás előtt áll a magyar kosárlabdasport, május 2-án a szövetség új székházában négy évre választanak majd elnököt és elnökséget a küldöttek. Sokakat alighanem meglepetésként ér, hogy Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének 13 éve regnáló elnöke nem méreti meg magát a május 2-i küldöttgyűlésen, azaz mindenképpen új vezető irányítja majd hazánk egyik legnagyobb sportszövetségét.

Nemzeti Sport készített interjút Szalay Ferenccel, részlet az interjúból:

– Sokakat meglepetésként érhet ez a döntése. Mióta érlelődött ez önben?
– Jó ideje gondolkodom már rajta, hiszen tizenhárom esztendő hosszú idő. Hatalmas munka áll mögöttünk, én kifejezetten büszke vagyok arra, hogy az egyik legerősebb, legtöbb sportolóval rendelkező szövetséggé váltunk. Nagyszerű jövő előtt áll a magyar kosárlabdázás, minden adott ahhoz, hogy ismét szintet léphessünk, s felzárkózzunk az európai élmezőnyhöz a férfi és a női szakágban is.

– Akkor ezt az újabb nagy lépést már nem vállalta?
– A tartós sikerek nem jönnek egyik pillanatról a másikra, azokért meg kell dolgozni. Különösen igaz ez a sportra. Egy-egy komoly döntésnek az eredményét inkább öt-tíz év alatt látjuk csak meg, így olyan vezetőre van szükség, aki végig tudja menedzselni szükség esetén ezt a folyamatot.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: nemzetisport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus