Váradi Benedek: Csak úgy nyerhetünk, ha összeáll a védekezésünk

A Falco csapatkapitányának még oda kell figyelnie a lábára - az új edzőnél nagyon komoly elvek vannak védekezésben - még nem történt velük olyan, mint az első fordulóban Sopronban.

Először is: hogy érzed magad, mennyire vagy egészséges? A felkészülés egy része neked még a rehabra ment el, hány százalékosnak érzed most magad? 
- Az edzéseket már 100%-osan végzem, minden rendben van a lábammal szerencsére. Úgy érzem, hogy jól haladt és jól sikerült a rehabom eddigi resze... de sok kimaradt és újra formába kell lendülnöm - az edzőim is támogatnak és segítenek nekem ebben. Még oda kell figyelnem a lábamra, ha esetleg jelez, hogy pihentessem, egyből szólok az edzőnek és odafigyelünk rá. Minden támogatást megkaptam a klubtól és nagyon sok embernek köszönetet mondhatok, hogy segített, illetve segít a rehabilitációm idején. Azt, hogy jelenleg hány százalékos állapotban vagyok, nehéz lenne megmondani, de idővel már újra a legjobb formámban leszek.

- Az első bajnokitok nem igazán sikerült, Sopronban kikaptatok, ami talán meglepetésnek is mondható. Min csúszott el az a meccs, mi volt a fő probléma? 
- A bajnokság még csak most kezdődött. Nem sikerült gyakorlatilag semmit megvalósítanunk abból Sopronban, amit szerettünk volna és amit az edzőink kértek. Nem azt játszottuk sem támadásban, sem védekezésben, amire képesek vagyunk. Nem abból a rendszerből dolgoztunk, nem volt még ilyen szituációnk sem edzésen, sem edzőmeccsen, hogy ilyen történt volna, de tanultunk a hibáinkból és csináljuk tovább a dolgunkat, felkészülünk és kijavítjuk a következő találkozóra.

- Miben más az idei csapat, mint a tavalyi? Nyilván a két fő pontszerző és a vezetőedző is távozott, de játékban, felfogásban milyen változások vannak belülről nézve? 
- Igen az új vezetőedzőnk egy új kosárlabdát játszat velünk. Védekezésben nagyon komoly elvek vannak, amiket be kell tartanunk, és azt gondolom, hogy támadásban is új arcunkat mutathatjuk, hiszen van egy rendszerünk, ami alapján szeretnénk játszani. Az új légiósoknak is meg kell szoknia a magyar bajnokságot, illetve meg kell szoknunk egymást. Ezen vagyunk, hogy ez minél gyorsabban kialakuljon. Hosszú még a bajnokság, nem vagyunk lemaradva semmiről.

- Nincs mese, hétvégén már komoly rangadót vívtok a Szolnokkal. Mire számítasz azon a meccsen, mi dönthet szerinted?
- Idegenbe megyünk, csak úgy nyerhetünk, ha összeáll a védekezésünk, minél agresszívebbnek kell lennünk és a Szolnok kulcsjátákosaira odafigyelni. Jó csapatról beszélünk, de nem feltartott kézzel megyünk oda, szeretnénk idegenben is győzelmeket elérni. Nehéz a sorsolásunk így, hogy két idegenbeli találkozóval kezdünk, nehéz lesz megtalálni a saját ritmusunkat, de a bajnokság mint már mondtam, nagyon hosszú és még sok minden előttünk van. Lesznek hullámhegyek, hullámvölgyek, de ezekből együtt ki kell lábalnunk.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus