Váradi, Govens, Ferencz és Csorvási szavai a mai Falco-Körmend előtt

Két-két játékos mondta el a véleményét a döntő második felvonásával kapcsolatban. 

Váradi Benedek és Ferencz Csaba a vaol.hu-nak, Darrin Govens a falcokc.comnak, Csorvási Milán pedig az Egis Körmend hivatalos Youtube-csatornáján nyilatkozott a kedd esti mérkőzés előtt.

Váradi Benedek, Falco: Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, tudtuk, hogy a védekezés minősége lesz a döntő, valamint ügyelnünk kell a lepattanókra. És úgy gondolom, hogy sikerült is megvalósítanunk az eltervezett taktikai elemeket, hiszen saját pályáján 70 ponton tartottuk a Körmendet, és uraltuk a palánk alatti területet. Szervezettek voltunk és higgadtak, mindenki tette a dolgát, hatékonyan működtünk csapatként. A lefújás után természetesen boldogok voltunk, de túl azért nem ünnepeltük magunkat. Hiszen még csak az első lépést tettük meg a céljaink, az álmaink felé, még nem nyertük meg a döntőt – csak vezetünk 1-0-ra. A körmendi győzelem csak akkor fog sokat érni, ha hazai pályán is diadalmaskodunk. Mindkét csapaton nagy a nyomás: a Körmend egyenlíteni akar, mi pedig 2-0-ra szeretnénk alakítani az állást. Sokat játszottunk már egymás ellen, ezért nagy meglepetéssel egyik gárda sem tud szolgálni. Csak magunkra szabad koncentrálnunk, megpróbálunk a saját stílusunkban a saját játékunkkal előrukkolni. És nagyon számítunk a közönségünk támogatására is! Teljes a csapatunk, mindenki egészséges – és nagyon motivált!

Ferencz Csaba, Körmend: A Falco kilenc emberrel tud rotálni, rutinos kosarasok vannak a kispadján. Ezzel szemben nálunk javarészt igen fiatalok a bevethető csere­játékosok, a rövid kispad nem mellettünk szól. A döntő első mérkőzésén elvesztettük a lepattanócsatát is, nem is akárhogyan. Főleg a támadó lepattanókat illetően teljesítettünk gyengén, ebben javulnunk kell, ha azt akarjuk, hogy legyen keresnivalónk. A támadásaink sem voltak túl kreatívak, keveset járattuk a labdát, de ugye más szerkezettel játszunk, mint azt korábban megszoktuk. Leyton került ötösbe, én négyesbe, ami azért furcsa helyzet mindannyiunknak. A Falco védekezésével nehezen boldogultunk, tanácstalanok voltunk a támadásaink során. Több játékelemben a tudásunk alatt teljesítettünk a döntő első mérkőzésén, most fel kell pörgetnünk a meccset a siker érdekében. Annyit megígérhetek, hogy mindent megteszünk idegenben, nagyon számítunk a szurkolóinkra, akik komoly erőt jelentenek a csapatunknak.

Darrin Govens, Falco: Mindig csak az előttünk álló feladattal, meccsel foglalkozunk. Közben persze minden csapattársam, így én is szeretném minél hamarabb megszerezni a bajnoki címhez szükséges 3 győzelmet, de egyelőre csak a következő, de annál fontosabb hazai meccsre koncentrálunk. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű légkör lesz. Szerintem szórakoztató játék, agresszív védekezés és kiváló dobóforma kell a sikerhez.

Csorvási Milán, Körmend: 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus