Vojvoda Dávid kiállt Sztojan Ivkovics mellett

A válogatott sztárja reméli, hogy megoldódik a helyzet, mert Ivkovics nem ezt érdemli.

A hét folyamán az MKOSZ elnöksége elfogadta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány lemondását, aki még a februári válogatott mérkőzéseket megcsinálja, a felmondási idő lejárta után viszont távozik a csapat éléről. A Nemzeti Sport megkereste a válogatott kiválóságát, az Olszországban légióskodó Vojvoda Dávidot.

„Nem egyedi eset, hogy egy szövetségi kapitány a válogatott mellett klubcsapat kispadján is edzősködik – mondta az NSO-nak Vojvoda. – Csapatom edzője, Maurizio Buscaglia a holland válogatottat is irányítja, míg a Cremona élén álló Romeo Sacchetti egyben olasz szövetségi kapitány. Úgy tudom, Sztojan ultimátum miatt nyújtotta be a lemondását, amit nem nagyon értek és nem is értek vele egyet nyolc év munkája után. Jól működik a válogatott, jó hangulat alakult ki. Remélem, megoldódik a helyzet, mert Sztojan nem ezt érdemli.”

„Természetesen ott leszek mindkét meccsen – taglalta a hátvéd. – Február kilencedikén játszom az utolsó mérkőzésemet a Reggio Emiliával, két nappal később repülök haza, aztán irány Kecskemét a családdal. Minden nagy csapat sebezhető, ha a legnagyobb nevek nem vethetők be. A szlovénok hozzánk hasonlóan nem jutottak ki a vébére, gyengén szerepeltek a selejtezőben. Megoldhatónak tűnik a következő két mérkőzés, de az ukrán sem gyenge kosárnemzet, erős a csapata.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus