Két érkező, két távozó a Budafoknál

Alakul a Piros csoportos csapat játékoskerete.

A Budafok közleménye:

Tursics Krisztián és Mészáros Csaba búcsúzik egyesületünktől, ugyanakkor két új igazolással már biztos, hogy számolhat jövőre Károly Máté vezetőedző.

A  2017/18-as idényben a Zöld csoportban ezüstérmet szerzett és ezzel feljutást elérő gárda vezére, Tursics Krisztián az elmúlt szezonban már csak a csapat hazai mérkőzésein tudott pályára lépni az NKE-Csata együttesénél folytatott edzői tevékenysége miatt. Mivel Krisztián jövőre még inkább az edzői karrierjét szeretné előtérbe helyezni, így játékos-pályafutását alacsonyabb szinten folytatja, és távozik a Budafoktól. A támadóoldalon mindenképpen a másodosztály elitjéhez tartozó irányító klubnál töltött két idénye alatt 17.4 pontot és hat gólpasszt átlagolt, miközben közel 40 százalékos triplamutatóval zárt.

A klubunknál öt szezont eltöltő, ez idő alatt 9.7 pontot átlagoló, játékosként és utánpótlás-edzőként is tevékenykedő Mészáros Csaba Újpesten folytatja pályafutását. Csabi első két évében az U20-as csapat mellett az NB I.-es együttesnél is húzóembernek számított, és bár később a felnőtt csapat erősödésével játékideje és szerepe is csökkent, végig hasznos tagja maradt az együttesnek. Emellett a 2017/18-as idényben játékosként az NB II.-es, edzőként pedig Seres Richárddal karöltve az U16-os csapatunkat vezette bronzéremig.

Köszönjük Túró, köszönjük Keszi, sok sikert a továbbiakban!

Nem marad ugyanakkor Mészáros nélkül a budafoki együttes, hiszen az egyik érkező Csabi ikertestvére, Mészáros Bence. Az elmúlt két évben a Zöld csoportos Eger csapatában kosárlabdázó (idén 15 pontot és 4 gólpasszt átlagoló), testvéréhez hasonlóan 1-es és 2-es poszton is bevethető Bencét régi-új játékosunkként köszönthetjük, hiszen a 2016/17-es szezonban már játszott a Budafok színeiben. Mellette 3-as/4-es posztra érkezik a csapathoz az elmúlt idényben a BKG-t erősítő, ott 12 pontot és 6 lepattanót átlagoló Kovács Soma is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus