NBI/B: A Vasas is nyert, két 6-0-s csapat a Piros csoport élén

41 pont és 53 VAL Kerkai Ákostól a TF-MAFC-on - 22 triplát dobott a Békés, Daniel Krstic egymaga kilencet - Veszprémben is nyert, továbbra is hibátlan a Nyíregyháza - Baján nyert a BKG, a Miskolc is legyőzte az MTK-t, óriási hajrával húzta be első sikerét a Tiszaújváros - a Cegléd megállította az Újpestet, a Pápa a Vásárhelyt - eredmények, összefoglalók, nyilatkozatok a forduló meccseiről.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

PVSK-CARGATE - Vasas Akadémia 57-82 (19-11, 9-25, 18-25, 11-21)

Az első negyedben még jól játszott az erősen tartalékos pécsi csapat, ott jó védekezéssel kordában tudta tartani a kicsit lassabban kezdő Vasast, de a folytatásban átvették az irányítást a vendégek és végül magabiztosan érvényesítették a papírformát. Faragó Péter alakulata végül 53%-kal dobott mezőnyből és 49-25-re nyerte meg a lepattanózást, ráadásul egyénileg is többen hozzátették a magukért, mert öten dobtak tíz pont felett - ezúttal a húsz eladott labda is belefért, a mindössze 29%-kal célzó VSK támadásban nem tudta felvenni a kesztyűt. A Vasas így továbbra is hibátlan, 6-0-val, a Nyíregyházával holtversenyben vezeti a bajnokságot, míg a Pécs sorozatban negyedik vereségét könyvelhette el.

A PVSK legjobb dobói: Bíró L. 12/3, Rátvay 9, Riskó 8, Laufer 8/3, Bor 8/3
A Vasas legjobb dobói: Debreceni 15, Moravcsik 14/6, Sólyom 13/3

Rab Gyula, PVSK: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és vezettünk is, de a második negyedtől a Vasas fokozatosan átvette tölünk az irányítást. Ahogy mi fáradtunk, úgy domborodott ki az erőfölényük, és jutottak nagyobb előnyhöz. Ehhez párosult, hogy az első negyedet leszámítva sok hibával játszottunk és gyengén dobtunk. Sajnos jelen pillanatban öt meghatározó játékosunk hiányzik, így, bár becsülettel küzdünk, nem tudunk olyan minőségű játékot nyújtani, ami elég lenne a szorosabb mérkőzésekhez. Nagyon várom, hogy egyszer már teljes kerettel tudjunk felállni, mert – reményeim szerint – úgy egészen más teljesítményt tudunk majd nyújtani.

Faragó Péter, Vasas: A Pécs nagyon agresszíven és harciasan jött ki a pályára, az első negyedet meg is nyerték. Mi kicsit későn ébredtünk, de szerencsére az első félidő végére felocsúdtunk, a második negyed közepétől pedig már nálunk volt az előny. Felvettük a mérkőzés ritmusát, és a második félidőben már ebben a ritmusban tudtunk kosárlabdázni, ami eredményeként kialakult a nagyobb előnyünk. A házigazdák az utolsó játékrészben már elfáradtak, itt már dominált az erőfölényünk is. Gratulálok a csapatomnak, hogy sikerült időben ébrednünk, ez nem mindig sikerült. Gratulálok a pécsieknek is, mert meg tudták nehezíteni a dolgunkat.

 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - HÜBNER-Nyíregyháza BS 74-93 (18-26, 22-23, 16-20, 18-24)

Igazi rangadót várhattunk ettől a meccstől és meg is kaptuk, de azért az idegenben is esélyesebbnek tartott Nyíregyháza tulajdonképpen végig éreztette, hogy többé-kevésbé kézben tartja a dolgokat. A vendégek kezdtek jobban, parádésan támadtak és hamar elmentek hét-nyolc ponttal, majd a második negyedben meglett a közte tíz is - a harmadik játékrész elején tudott mindezen változtatni a Veszprém, ott visszajött és 54-54-nél egyenlített, de a negyed végéig erre egy 15-3-mal válaszolt és ismét elhúzott a Nyíregyháza. A záró etapban már nem volt kérdés, a vendégek bírták jobban a kifejezetten magas iramú összecsapást, így végül összességében egyértelmű győzelmet arattak - 50%-kal dobtak mezőnyből, csak két büntetőt hibáztak el, nagyon koncentráltak voltak. A megszokott Ubilla-Mohácsi páros mellett most a oadról beszállva 6/7 triplát elsüllyesztő Bazsót is ki kell emelnünk, de Bus is hozott 22 VAL-t - a Veszprémnél közben a 20 pontos Dukic villogott igazánl, Szabó Pétert viszont magához képest limitálni tudták és most Madár 13 pontjához is 14 dobás kellett, ő sem volt a leghatékonyabb. 

A Veszprém legjobb dobói: Dukic 20/6, Madár 13/3, Szabó P. 12/3
A Nyíregyháza legjobb dobói: Bazsó 21/18, Ubilla 17/6, Mohácsi 14/3

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a Nyíregyházának, valamint a saját csapatomnak is. Megmutatták, hogy miért a favoritjai ennek a bajnokságnak. A harmadik negyed elején visszajöttünk a mérkőzésbe, viszont ezután a dobószázalékukra nem volt válaszunk. Azt mondtam a srácaimnak, hogy ha jobb százalékkal dobunk, akkor megnyerhetjök a mérkőzést. Ez nem így történt. Sajnálom a vereséget, de menni kell tovább. Úgy gondolom, hogy ha Sitku Ernő látná a volt csapatát, nagyon büszke lenne rájuk.

Siska János, Nyíregyháza: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és hogy a Veszprém készül belőlünk. Gratulálok a csapatomnak, betartották, amit az öltözőben beszéltünk. Sok sikert kivánok a Veszprémnek a továbbiakban! Szeretném megköszönni, hogy ilyen sok szurkoló kilátogatott a mérkőzésre!

 

TF-BP - MAFC 100-80 (22-17, 25-9, 23-27, 30-27)

Kerkai Ákos elképesztő teljesítményéről marad emlékezetes ez a mérkőzés, hiszen a TF játékosa élete egyik legjobb meccsét játszotta: 41 pontot szerzett 17/27-es mezőnymutatóval, leszedett 10 lepattanót, kiosztott 8 gólpasszt és ellopott 5 labdát, egészen döbbenetes estét rakott össze. Persze a tartalékosan felálló hazaiaknak szükségük is volt erre, de Kerkai félelmetes extrája (53 VAL) mellett helytállt például Timkó (21 pont, 15 lepattanó), illetve előkerültek a fiatalok, akik tették a dolgukat, mentek, hajtottak és például Rozs Máté 17 pontot szerzett - végül összesen heten tudtak náluk pályára lépni, de most ez is elégnek bizonyult. A MAFC ugyanis nem hogy pályára küldeni, nevezni is csak 7 játékost tudott, így pedig nagyon nehéz lett volna nyerni - hiába dobott 28 pontot Csapai Péter, a második negyed 25-9-es eredménye eldöntötte a meccset, onnantól nem volt miről beszélni. A TF összességében sima győzelmet aratott, így 3-2-vel áll, míg a MAFC sorozatban ötödik vereségét könyvelhette el és egyre nehezebb helyzetbe sodródik a hiányzói nélkül.

A TF legjobb dobói: Kerkai 41/6, Timkó 21, Rozs 17/15
A MAFC legjobb dobói: Csapai 28/15, Herló 17/12, Bősze 11

Beák Gábor, TF: Köszönöm a játékosaimnak, hogy a nehézségek ellenére kitartottak a héten. Elég sok negatívum árnyékolta be ezt a hetet. Nem mondom, hogy nem fordult meg a mi fejünkben is a halasztás, de amikor lehetőségünk van rá, akkor törekszünk rá, hogy lejátszhassuk a mérkőzéseinket. Hiába voltak hiányzóink, nyertünk új játékosokat, hiszen fiataljaink helytálltak és megmutatták, hogy őket is tudjuk használni. Örülünk a győzelemnek és minden jót kívánunk a MAFC hiányzóinak.

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a TF csapatának.

 

MEAFC-Miskolc - MTK-Elite Basket 78-69 (21-18, 14-20, 22-11, 21-20)

Tartalékosan, több játékosa nélkül érkezett meg erre a meccsre a még nyeretlen MTK, de rendkívül agresszív, kemény, hajtós játékot mutatott be a vendégcsapat, amely ebben a felállásban is sokáig partiban volt az így már esélyesebb Miskolc ellen. A hazaiak azonban védekezésben felvették a kesztyűt, szereztek 14 labdát, majd kőkeményen támadták a gyűrűt, amelyre szükségük is volt a 0/7 középtávolijuk és a 3/18 triplájuk mellett - végül a harmadik negyedben sikerült kicsit megtörniük ellenfelüket, azt 11 ponttal nyerték és onnantól már megoldották a feladatot. Egyénileg nagyon kellett ehhez Kozák Márton (25 pont, 7 lepattanó, 8/9 büntető) és Homoki Donát (18 pont, 7 lepattanó, 9/12 mezőnyből) jó teljesítménye, de mezőnymunkában többen is beletették, amit kellett - a vendégeknél Takács András (18 pont, 9 lepattanó, 8/11 mezőnyből) és Farkas Sándor (16 pont, 9 lepattanó) volt eredményes, de Hegedűs Attila is dupla-duplázott, ők is nagyot harcoltak.

A MEAFC legjobb dobói: Kozák M. 25/3, Homoki 18, Lippai 10
Az MTK legjobb dobói: Takács A. 18/3, Farkas 16/9, Hegedűs 10

Szollár Gergő, MEAFC: Attól féltünk, annak ellenére, hogy ellenfelünknél vannak hiányzók, a bevethető játékosok számára extra motivációt jelentett, hogy a hiányzóikért is küzdjenek. ennek megfelelően nyílt sisakkal jött ki az ellenfél és extra intenzitással hajtottak minket folyamatosan. Kaptunk egy nagyon kemény 40 perces védekezést, ami ellen a 78 dobott pontunk vállalható. Ahhoz, hogy a meccset megnyerjük, kellett a stabil védekezésünk, amiből tudtunk utána gyorsindításokkal szétbombázni a zónát, igazából ez volt a kulcs. Gratulálok az MTK-nak a helytállásért és jobbulást kívánunk a betegeknek.

Horváth Balázs, MTK: Először is szeretnék gratulálni a Miskolc csapatának, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Jelen pillanatban sok problémánk van, hiszen sok a hiányzónk és kevesen tudtunk elutazni erre a mérkőzésre. Azt gondolom, hogy a csapatra büszke lehetek, hiszen ilyen kevés játékossal, ilyen agresszív csapat ellen is tudtunk helytállni és emelt fővel tudtuk elhagyni a mérkőzés után a játékteret. Igaz ez 0 győzelemnél és 5 vereségnél nem túl biztató és meg kellett volna nyerni a találkozót, de dolgozunk tovább és bízunk a legjobbakban, valamint várjuk vissza a betegeinket. Még egyszer gratulálok a Miskolcnak.

 

Bajai Bácska FKE - BKG Príma Akadémia 79-86 (15-24, 24-16, 20-16, 20-30)

Fordulatos meccset játszottak a felek, hiszen 9-2-vel kezdett a Baja, erre viszont már abban a negyedben válaszolt a BKG, amely vezetett 11 ponttal is - ezt az előnyét ráadásul a félidő nagy részében tartotta, csak a végén jött vissza szinte egálra a hazai csapat. A fordulás után aztán ismét a Baja került előnybe, meglépett hat ponttal és a harmadik negyedben gyakorlatilag végig előrébb járt, ám a végjátékot a vendégek bírták jobban, akik a záró etap második felére visszavették a kontrollt, jobb döntéseket hoztak és kulcsfontosságú játékokat megcsinálva behúzták a rendkívül értékes idegenbeli győzelmet. Egyénileg Nagy Benedek Ágoston (23 pont, 4/7 tripla) és Admir Radoncic (22 pont, 12 lepattanó) emelkedett ki, de Buzás is dupla-duplázott és összességében öten dobtak náluk kétszámjegyűt - Nagy Botond Ágoston például most nem célzott jól (2/14 mezőnyből, 1/8 tripla), de kiharcolt 10 büntetőt, kiosztott 9 gólpassz, ellopott 3 labdát, így is megtalálta a módját, hogy hasznos legyen. A Bajánál megint Jakab (21 pont, 7/14 mezőnyből, 3/8 tripla) emelhető ki, de Goldring Gergő (15 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) és Goldring József (16 pont, 4/6 tripla) is jó mérkőzést hozott.

A Baja legjobb dobói: Jakab 21/9, Goldring J. 16/12, Goldring B. 15
A BKG legjobb dobói: Nagy Be. Á. 23/12, Radoncic 22, Nagy Bo. Á. 12/3

Cservék Csaba, Baja: Sajnos a támadó játékunk nem volt gördülékeny, nagyon sok ziccert kihagytunk. A védekezésünk néhol jó volt, de nagyon sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. Nem koncentráltunk eléggé. Úgy gondolom, volt egy-két olyan bírói fújás is ami inkább minket sújtott. Nem erre akarom fogni, de kitűnt a mérkőzésen a bírói felfogás.

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Mindkét csapat érezte, hogy ez egy tétmeccs. Tudtuk, hogy feszült lesz a hangulat, mert egyformán jó a két csapat. Más - más erényekkel. Mi nem csak pontot dobtunk a végjátékban, de fejben is jobban bírtuk. Amikor az elején nagy mínuszból elmentünk tíz pont fölé tudtam, hogy ez meglesz ma. Minden megérdemelt győzelemnek örülünk. Ennek különösen.

 

A Nagykőrös - NKA és a Honvéd - Salgótarján meccseket elhalasztották.

 

A csoport állása a forduló után:

 

Zöld csoport

DEAC U23 - SMAFC 74-62 (23-20, 24-11, 14-11, 13-20)

Alapvetően végig irányította ezt a meccset a DEAC, az első negyed még szorosan alakult, aztán a folytatásban szépen lebontotta ellenfelét a hazai alakulat és jelentős előnyt épített fel - a nagyszünetben már 15 pont felett járt a különbség és a harmadik negyedben sem nagyon engedték felpörögni a vendég együttest. A záró etapra kicsit aztán kiengedett a gárda, a SMAFC pedig a zónavédekezéssel el is vette az addigi ritmusukat, így szorosabb lett a végeredmény, de ez érdemben már nem változtatott semmin - a DAEC-nál Fábián (19 pont, 7/10 mezőnyből, 13 lepattanó) emelhető ki leginkább, de ez a meccs nem az egyéni klasszisteljesítményekről szólt, sokkal inkább a csapatok munkájáról.

A DEAC legjobb dobói: Fábián 19/3, Balázsi 13/9, Neuwirth 12/6
A SMAFC legjobb dobói: Bakk 14/6, Simon 11/3, Németh 9/3

Jesper Gustavsson, DEAC: Az U20-asaink a tegnapi vereség után feltüzelve érkeztek a mai találkozóra, míg az U23-asok jó vezérei tudtak lenni az együttesnek. Fábián Szabolcs kiválóan kosárlabdázott, domináns teljesítményt nyújtott, a többiek pedig szépen szolgálták ki. A negyedik negyedben kicsit megfogott bennünket ellenfelünk zónavédekezése, kicsit elfáradtunk, azonban a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Meszlényi Róbert, SMAFC: Nehéz helyzetben voltunk, sokat utaztunk, és kulcsjátékosaink is hiányoztak. Meccsről meccsre próbálunk előrelépni, de ez borzasztóan nehéz az adott körülmények között. A negyedik negyedben védekezésváltásunkból adódóan sok helyzetet ki tudtunk alakítani, amit szépen ki is használtunk. Az utolsó felvonás mindenképpen előre mutat, erre lehet építeni a jövőben.

 

Ceglédi KE - Újpest-MT 92-79 (32-18, 17-24, 23-23, 20-14)

A forduló rangadóján már az első negyedben nagyon meglépett a hazai Cegléd, alig négy perc alatt meglett a közte tíz, innentől pedig igazából végig kézben is tartotta a meccset a gárda - 32 pontot szórtak ebben a játékrészben, 14-gyel vezettek és bár a második negyedben faragott ebből (19 is volt már közte) az Újpest, de átbillenteni nem tudta a meccset. Amikor kezdett égni a ház (négy pontra csökkent a különbség), akkor jött egy-egy fontos kosárral Tóth Zoltán (19 pont, 5/9 tripla, 5 gólpassz), Mészáros Máté, vagy Fekete Viktor, túlélték ezt az időszakot, a harmadik negyedben pedig már stabilizálták magukat - itt ismét tíz pont körüli fórt építettek fel, a záró etapban pedig még magabiztosabbá tették a győzelmüket. Összességében 56%-os mezőnymutatóval és 41%-os triplázással zártak, volt 24 gólpasszuk is, támadásban abszolút remekeltek, így egyszerűen túldobták a vendégeket - az Újpestnél most emberi számoknál állt meg a liga eddigi pont- és VAL-királya, Csaba György, úgyhogy hiába Horváth Ákos extrája (24 pont, 9 lepattanó, 6/11 tripla) és Ondima Olivér teljesítménye (19 pont, 8/10 mezőnyből, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés), ez most nem volt elég. A vendégek így első vereségüket szenvedték el a bajnokság során, a Cegléd pedig utolérte őket a tabellán.

A Cegléd legjobb dobói: Tóth Z. 19/15, Fekete V. 14/3, Swanson 8, Csák 8/6
Az Újpest legjobb dobói: Horváth Á. 24/18, Ondima 19/3, Csaba 12

Honti Viktor, Cegléd: Vérbeli rangadót játszottunk, amelyen mindkét csapatot dicséret illet! Aki látta a mérkőzést, nem csalódhatott, hiszen volt itt minden! Végig magas színvonal, sebesség, érzelem, keménység, de mindez a sportszerűség keretein belül! Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, aki pályára lépett, hozzátett a győzelemhez. A koncentráció viszont ingadozott és a többször kiharcolt tetemes előnyünket könnyelműen elengedtük. Persze kellett ehhez az Újpest szívóssága és jó teljesítménye. Nagyon nagy élmény ennyi néző előtt játszani, köszönet ezért a szurkolóinknak

Surmann Gábor, Újpest: Először is szeretnék gratulálni a Ceglédnek, megérdemelten nyertek. Örülök hogy felépült náluk már mindenki, így legalább először láthattam őket, hogy mire képesek teljes csapattal. A vereség ellenére egyébként optimista vagyok a jövőre tekintve, illetve dicséret illeti a játékosaimat több dolog miatt is. A borzalmas kezdés után viszonylag hamar visszajöttünk a meccsbe -19-ről, sőt, sokáig partiban is tudtunk maradni a szűkösebb rotációnk ellenére is. A 92 kapott pontot soknak tartom, igaz ebből 37-et 11 perc játékidő alatt sikerült.. .Azt gondolom a látottak alapján, hogy mindkét társaság joggal van predesztinálva a piros csoportba jutást illetően. Sajnos az asztalszemélyzet kiábrándító ténykedését meg kell hogy jegyezzem negatívumként, akik rendre a mi kárunkra hibáztak, ellenben igazán èrtékelendő, hogy a játékvezetők hagyták a pályán korrekten eldőlni a párharcot.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Pénzügyőr Sportegyesület 82-80 (22-25, 21-28, 15-19, 24-8)

Ez a meccs a vendégek kezében volt egészen az utolsó negyedig, az első három játékrész mindegyikét megnyerték, folyamatosan növelték az előnyüket, tíz egység feletti fórt harcoltak ki és abszolút nekik állt a találkozó - a záró etapban azonban bekövetkezett az összeomlás, amely elvette tőlük a győzelmet. A játékrész közepén még mindig vezettek 8 ponttal, azonban innentől egy 14-4-es hazai futás következett és a legvégét nagyon elrontották: 76-80 után kihagytak két mezőnykísérletet, majd két büntetőt, aztán eladták a labdát, Drahos és Szilasi révén egyenlített a Tiszaújváros, majd az utolsó másodpercekben Molnár Bence kettesével a győzelmet is kiharcolták a hazaiak. Jake Martin (20 pont, 11 lepattanó) és az említett Drahos Gábor (17 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) vezetésével így a Phoenix KK az idei első győzelmét aratta, ami nagy dolog, a Pénzügyőr pedig az így elszenvedett vereség után érthetően csalódott - hiába dobott 26 pontot és 7/9 triplát Kovács Soma, hiába vezettek gyakorlatilag végig, a legutolsó pillanatban kiénekelték a sajtot a szájukból.

A Tiszaújváros legjobb dobói: Martin 20/3, Drahos 17/6, Orliczki 13
A Pénzügyőr legjobb dobói: Kovács S. 26/21, Kiss L. 16, Szálas 13/3

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Nehéz egy ilyen mérkőzés után bármit is mondani, hiszen nem játszottunk jól hazai pályán. Nem tudtuk kihasználni az erősségeinket, ugyanakkor az ellenfél nagyon taktikusan, nagyon okosan és higgadtan használta ki a hibáinkat. Ennek következtében majdnem végig tartani tudták a mintegy tízpontos vezetést. Talán ki is jelenthetem, hogy ezt a mérkőzést ők bukták el, viszont meg kell dicsérnem a saját fiainkat is. Az utolsó negyed váltásával és akaratával sikerült megfordítanunk ezt a meccset.

Dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Először is gratulálok az ellenfélnek. Azt gondolom, hogy egy ilyen kiélezett találkozó megnyerése óriási lendületet adhat nekik a továbbiakban. Ezért vagyok én nagyon elkeseredett amiatt, hogy nekünk nem sikerült. De kis csapatként az NB II-ből felkerülve ilyen meccseket játszani, szokni a környezetet mindig nehéz. Első körben próbálunk tisztesen helytállni és tanulni a hibáinkból, így tehát egyáltalán nincs szégyenkeznivalónk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, sajnálom, hogy a vége így alakult.

 

Conoil Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli 80-71 (17-19, 25-16, 25-18, 13-18)

Az már a találkozó előtt is biztos volt, hogy az eddig veretlen Vásárhelyre nagyon komoly erőpróba vár az otthon mindig kőkemény Pápa ellen, ez pedig a pályán is bebizonyosodott, a hazaiak nagyon okosan és jól játszva arattak rendkívül értékes győzelmet. Az első negyedben még egálban voltak a felek, sőt, a vendégek vezettek, a második játékrészben viszont átvette az irányítást a hazai alakulat és a szünetig hétpontos előnyt épített fel - ezt pedig a fordulás után tovább fokozta, ott már 15 egység körül mozgott a távolság. A Vásárhely innen még megpróbált visszajönni, de a Pápánál mindig volt valaki, aki fontos pillanatban betalált, így bár a végén hat pontig közelítettek Perákék, de a hazaiak nem remegtek meg és szépen lehozták a mérkőzést. Náluk Koma (19 pont, 10 lepattanó, 7/11 mezőnyből) külön is kiemelendő, de szinte mindenki jól játszott, míg a vendégeknél ekvésbé volt meg a ritmus - ők első vereségüket szenvedték el a bajnokságban, a Pápa pedig ismét bizonyította, hogy otthon bármire képes.

A Pápa legjobb dobói: Koma 19, Sonyák 15/3, Kiss K. 14/6
A Vásárhely legjobb dobói: Perák 13, Varga Z. 13/3, Bálint 11/6

Kálmán László, Pápa: Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőzni, akinek még nem volt veresége és egy nagyon komoly szerkezettel tudtak felállni. Nehezen találtunk rajtuk fogást. A második félidőben elég tetemes előnyünk volt, de tudtam azt, hogy ha egy kicsit kiengedünk, akkor közelebb fognak jönni. Végére azért azt gondolom, hogy nehezen is de rendeztük a sorainkat és nagyon fontos győzelmet szereztünk, egy nagyon jó csapat ellen.

Tóth Tamás, Vásárhely: A mai napon nem voltunk túl élesek sem támadásban, sem védekezésben ezt ragyogóan használta ki a Pápa. Érdekes mérkőzés volt, rengeteg hibával minden szegmensben. Reális eredmény született, talán kicsit többet tett a sikerért a hazai csapat. A videózás után okosabb leszek. Ritmustalanul játszottunk, ez az én hibám. Gratulálok a Pápának, nekünk előre kell nézni nem hátra.

 

Békési SzSK - EKE Eger KOK 100-79 (30-15, 26-22, 25-22, 19-20)

Egészen döbbenetes ágyúzást rendezett ezen a meccsen a Békés, ugyanis a hazai csapat 22 (igen, huszonkét) triplát bombázott be, amire még az NBA-ben is elismerően bólintanának - tette mindezt 58%-os hatékonysággal, ami szintén legalább ennyire extrának számít. Ennek fő mozgatórugója az a Daniel Krstic volt, aki egymaga 31 ponttal és 9/12 triplával zárt, de Frikker Marcell is hozzátett 4/7-et, Hargitai Krisztián 3/3-at, többen is remekül dobtak most - említsük még meg a szintén "NBA-s" 32 gólpasszt és láthatjuk, hogy miért volt ez egy elég sima mérkőzés. A 30-15-re nyert első negyed után nem forgott veszélyben a békési siker, ugyan az Eger is jól dobott, náluk is voltak jó egyéni teljesítmények, de ezt a Békést ilyen formában most nem nagyon lehetett megverni...

A Békés legjobb dobói: Krstic 31/27, Hargitai 19/9, Frikker 16/12
Az Eger legjobb dobói: Szicsák 18, Csomor 13/6, Szabó M. 12/6

Balog Vilmos, Békés: Gratulálok a csapatnak az extra dobóteljesítményhez. Már nagyon vártuk, hogy ez mérkőzésen is kijöjjön. Az egriek beteg játékosainak mihamarabbi gyógyulást kívánunk, további jó szereplést a bajnokságban.

Az Óbuda - Győr meccset elhalasztották.

 

A csoport állása a forduló után:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus