NBI/B: Itt a második forduló

A Piros és a Zöld csoportban is elérkeztünk a szezon második fordulójához - nézzük, hogy mi vár ránk.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Jön a Piros csoport második fordulója, amely a bajnokesélyes Nyíregyháza, valamint a szintén győzelemmel kezdő PVSK találkozójával indul. Ubilláék hazai pályán mindenképpen favoritnak számítanak és bár támadásban kicsit még akadozott a gépezet az első fordulóban, de ha fel akarnak kerülni, akkor otthon nem hibázhatnak - viszont a Pécsnél is vannak olyan játékosok, akik el tudnak dönteni egy-egy meccset, úgyhogy egyáltalán nem szabad őket leírni, sőt.

A Salgótarján a BKG szoros meccsen való legyőzése után utazik el az elsőre éppen Pécsett vereséget szenvedő MTK-hoz - mindkét oldalon láthattunk kiemelkedő egyéni teljesítményt az eéső fordulóban, meglátjuk, hogy melyik csapat tud most érvényesülni.

Szombaton jön egy fővárosi derbi a MAFC és a Vasas között - mindketten jó támadójátékkal nyertek az első fordulóban, úgyhogy itt az lesz a kérdés, hogy ki tud stabilabb védekezést bemutatni. Külön kiemelhetjük a Vasasnál Bordács Soma semlegesítését, aki a MAFC színeiben 51 VAL-lal nyitotta a szezont.

A Rátgéber Akadémia csapata a BKG-t fogadja, itt a vendégek természetesen szeretnének nyerni a Salgótarjánban elszenvedett szoros vereség után, de a fiatal hazaiak múlt héten is jelezték, hogy egyáltalán nem lehet félvállról venni őket - 90 pontot dobtak a Vasasnak, megmutatták, most otthon bizonyára megint nagyon fognak pörögni. 

A Veszprém, a Nagykőrös és a TF még csak most kezdi a bajnokságot, mert a hétközi TF-Veszprémet, valamint a korábbi elhalasztották - a HOYA Nagykőrösre látogat, a TF pedig a MEAFC együttesét fogadja. A MEAFC otthon 15 pontos vereséggel nyitott a MAFC ellen, úgyhogy most idegenben sem lesz könnyű dolga, míg a Nagykőrös szintén most rajtol, hiszen a Budapesti Honvéd ellen nem léphetett pályára. A Veszprém nyilván most is a mezőny legelejére vágyik, úgyhogy idegenben is nyerni szeretne, a TF-nél pedig Beák Gábor búcsúmeccse lesz játékosként, aligha szeretne hazai vereséggel "távozni"...

A Honvéd továbbra sem játszik mérkőzést, így a Baja elleni találkozót november 18-ára halasztották el ebből a fordulóból.

A csoport második fordulójának programja:

HÜBNER-Nyíregyháza BS - PVSK-CARGATE péntek 18:00
MTK-Elite Basket - Salgótarjáni KSE péntek 19:15
MAFC - Vasas Akadémia szombat 17:30
RKA Pécs - BKG Príma Akadémia szombat 17:30
Nagykőrösi Sólymok KE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szombat 18:00
TF-BP - MEAFC-Miskolc szombat 18:30

 

Zöld csoport

A pénteki első mérkőzésen otthon azért esélyesebbnek tűnik a Bonyhád, a tolnaiak szép idegenbeli győzelemmel, míg az Eger hazai vereséggel nyitott, de azért figyeljünk oda a vendégeknél a 29 VAL-lal nyitó Szicsák Bencére - a Bonyhádnál viszont legutóbb 9 triplát vert be a Verasztó-Pajor kettős, két fiatal, futós csapat meccsére készülhetünk. Pénteken lesz még két másik meccs is, először a Vásárhely fogadja a DEAC fiataljait - utóbbi gárda nyert az első héten, a Vásárhely viszont még csak most kezdi meg a szezont, otthon nyilván nagyon fognak kaparni, nagyon régen játszottak meccset és eléggé át is alakult a keret. A Győr éppen a DEAC otthonában vesztett egylabdás meccset, míg a Pénzügyőr egy nagyon magabiztos győzelemmel nyitott, itt is érdekes meccsre van kilátás.

Szombaton a nagyszerűen nyitó Újpest fogadja a SMAFC gárdját, érdemes lesz odafigyelni Csaba Györgyre, aki 37 ponttal és 50 VAL-lal kezdte a szezont az újpestieknél - végül az Óbuda-Cegléd derbi zárja a fordulót, ahol két győztes csapatot nézhetünk meg. Az Óbuda meggyőző teljesítménnyel kezdett egyébként és hazai pályán most is jó esélyei lehetnek, míg a Cegléd a Pápa elleni hazai siker után szeretné 2-0-ra javítani a mérlegét.

A csoport második fordulójának programja:

Atomerőmű KSE Bonyhád - EKE Eger KOK péntek 18:00
Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 péntek 18:30
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Pénzügyőr Sportegyesület péntek 19:00
Újpest-MT - SMAFC szombat 16:30
Óbudai Kaszások KA - Ceglédi KE szombat 17:00

A Békési SzSK - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK mérkőzést már lejátszották, a hazaiak 112-95-ös győzelmet arattak.

A Bonyhád - Eger és az Óbuda - Cegléd mérkőzést az alábbi streameken élőben is lehet nézni:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus