Teljesen új kerettel vág neki a szezonnak az Újpest

Több játékost is igazoltak Óbudáról, megszerezték Antóni Csanádot és az idősebbek közül egyetlen kosaras maradt hírmondónak. 

 

Az Újpest-MT közleménye:

Az alaposan kicserélődött NBI/B zöld csoportos felnőtt csapatunk, szeptember 25-én szombaton hazai pályán kezdi meg szereplését a 2021/2022-es bajnoki kiírásban a Győr gárdája ellen.

A nyár folyamán markáns játékosmozgás történt a keretben, az idősebb játékosok közül csupán KELEMEN BALÁZS maradt hírmondónak. Mellette viszont a klub nagy örömére a saját nevelésű fiatal játékosaink többsége is a közös folytatás mellett döntött. Valamennyi távozó játékosunknak ezúton is köszönjük a tavalyi évet és kívánunk sikerekben gazdag pályafutást a jövőre nézve. 

Fontos és egyben szintén örömteli, hogy a szakmai stáb együtt maradt, így továbbra is a SURMANN GÁBOR-PÁLI GÁBOR duó vezeti az NB1/B-s együttesünket, SURMANN PÉTER, az  egyesület szakmai igazgatójának háttér támogatásával. 

Ami pedig az érkező oldalt illeti: első érkezőnk a tavalyi zöld csoportos bajnokságban másodikként záró, és egyúttal a feljutást kiharcoló Óbudai Kaszások gárdájától érkező VARGA DÁNIEL. Alázatos, példamutató hozzáállása és személyisége már most főnyeremény a csapatunk számára. Dani szegedi nevelés, ott lépett először pályára NB1/A csoportban is. Később megfordult még a másodosztályú  Vásárhelyi Kosársuli, az Oroszlány, illetve a Budafok együttesében is. Az elmúlt szezonban jelentős érdeme volt a feljutás kiharcolásában. A 31 éves 199 centis játékosra 4-5-ös poszton fog számítani a szakvezetés. 

Második érkezőnk szintén Óbudáról teszi át székhelyét Újpestre, és ő nem más mint PUSZTA DÁVID. A 31 éves, 194 centiméter magas játékos igazi "All-around prototípus", hisz 1-4-es posztig képes minőségi teljesítményre. A szakvezetés azonban legfőképpen 1-es poszton fog rá számítani. Dávid hihetetlen profi szemlélettel, és győztes mentalitással bír a nagy tapasztalata mellett, amivel jelentősen segítheti majd a felnőtt csapatunkat a céljaink elérésében. Kosárlabda iránti szeretete neki is Szegeden indult, majd később Kecskemétre került, ahol már belekóstolhatott az NB1/A csoportba is. Kardinálisabb szerepe azonban ezután Zalaegerszegen jutott neki az első osztályban. Ezt követően Dávid számos NB1/B-s gárdánál megfordult, és tette le a névjegyét évről évre. Hasonlóan mint Dani, elvehetetlen érdemei voltak a Kaszások tavalyi feljutásának. 

Harmadik érkezőnk Jászberényből igazolt át csapatunkhoz. Ő pedig nem más, mint a korábbi korosztályos válogatott játékos, KATONA BENCE. Bence fiatal kora ellenére már "A" csoportos rutinnal is bír, hisz a korábbi több éves MAFC-os múlt után a tavalyi szezonban az első osztályú Jászberényi KSE együttesében tölthetett nagyon sok értékes percet a parketten. Bencének 17 dobott ponttal zárt mérkőzése is volt legutóbb az élvonalban. A 22 éves, 190 centiméteres játékosra 2-1-es poszton számít Surmann Gábor vezetőedző.

Negyedik érkezőnk: BEA BENCE, aki az NB1/B piros csoportos Budapesti Honvédtól érkezett hozzánk. Bence túlzás nélkül kijelenthető, az egész NB1/B egyik legjobb s leghasznosabb védőjátékosa, aki képes 1-4-es posztot védeni extra hatékonysággal. Mindemellett olyan, statisztikai számmal nem kifejezetten mérhető dolgokban is jeleskedik, ami akár kulcsszituációkban döntő lehet. A mindössze 22 éves, 195 centis játékosra elsősorban 4-es poszton számít a stáb. 

Ötödik érkezőnk: ANTÓNI CSANÁD, aki az NB1/A csoportos Zalaegerszeg együttesétől teszi át székhelyét a IV. kerületbe. Csanád 25 éves kora ellenére már 9 éves NB1/A csoportos tapasztalattal bír. Mindemellett végigjárta a korosztályos válogatottakat, U16-tól egészen U20-ig. Utóbbiban ráadásul kétszeres országos bajnok lett a PVSK-val. A 193 centis játékost már régóta "monitorozta" a szakmai stábunk, akire  4-3, 3-4 pozícióban számítanak elsődlegesen. 

Hatodik érkezőnk: STEVE ROSEMOND, aki Dávidhoz és Danihoz hasonlóan, az Óbudai Kaszások együttesétől érkezett csapatunkhoz. Az amerikai irányító az elmúlt három évben Óbudán kosárlabdázott, mely idő alatt rendkívül sokat fejlődött s érett a játéka. Kiemelt szerepe volt a Kaszások korábbi zöld csoportos bronz, illetve a tavalyi feljutást érő ezüstéremének egyaránt.  Az egész NB1/B egyik legjobb idegenlégiósa volt ő az elmúlt időszakban, aki felettébb komplex performanszra képes folyamatában már évről évre. Steve kiváló védőjátékos, rendkívül fizikális, s nagyon jó csapatember is, aki képes extrán bontani támadásban, illetve óriási energiát visz fel a pályára. Egyetemi évei után Románia volt az első európai állomása, ahol előbb a helyi másod, később pedig az élvonalban légióskodott. A 31 éves 182 cm-es játékosra 1-2 poszton számít a szakmai stáb. 

Hetedik érkezőnk, aki egyben visszatérőnk is, NÁRAI BENCE, aki már egy fél szezont lehúzott korábban lila-fehérben. A 29 éves, 205 centis játékos szintén bír "A" csoportos rutinnal, legutóbb pedig a csoportbeli nagy riválisunk, a Ceglédi KE együttesében pattogtatott. Bence fizikai paraméterei lehetővé teszi hogy uralja majd a "festéket", és érkezésével igen csak nőnek a szakmai stáb variációs lehetőségei mind támadásban, mind pedig védekezésben. 5-ös poszton számol vele a stáb. 

Végül, de nem utolsó sorban..."házon belül is igazoltunk egyet": Nagy örömünkre szolgál hogy a mindössze a 18. élet évében járó KÉKESI KRISTÓF, saját nevelésűként csatlakozott a felnőtt kerethez. Kristóf  a közelmúltban 3x3 országos bajnok lett a korosztályában. A 194 centiméter magas játékosra 2-3-4 poszton számít a vezetés.    

Játékosaink napi két edzéssel készülnek gőzerővel a fentebb már említett szeptember 25-i bajnoki nyitányra, amelynek pontos részleteiről időben tájékoztatni fogjuk kedves szurkolóinkat.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus