Brandon Ingram lehagyta Ben Simmonst?

Nem egy Isiah Thomas - Michael Jordan-szintű rivalizálás, de a 2016-os draft első két választottja között élesedik a verseny. Ki a jobb?

Kihalófélben vannak a nagy rivalizálások az NBA-ben. Nincs már Thomas - Jordan, Magic - Bird, Russell - Chamberlain Knicks - Heat, de még egy árva Reggie Miller - Spike Lee sem - sok játékos gyerekkora óta ismeri a korosztályát, haverok, sőt barátok is olykor. Megy a puszipacsi, a "prayersup" és a "nem hiszem el, hogy xy-nak még nincs csapata, hiszen a ligában a helye!" pc-skedés.

Van, akit ez hidegen hagy, van, aki kifejezetten hiányolja. És valljuk be, mindig érdekesebb egy meccs, ha külön ízt ad neki egy jó kis párharc - legyen az csapatok vagy játékosok között. Joel Embiid az egyik utolsó mohikán, aki keresi a konfliktust, lepuhányozza ellenfeleit annak reményében, hogy ezzel belemászhat a fejükbe - Andre Drummond után Karl-Anthony Townst is megtalálta, kevesebb sikerrel. Russell Westbrook és Patrick Beverley, vagy Westy vs. DurantJames vs. Irving, Harden vs. Giannis. Ma is találunk példákat, még ha ezek nem is olyan hevesek, túlfűtöttek, mint pár évtizeddel korábbi társaik (a Draymond - Durant lesz a következő finomság). 

Eddig nem sok szó esett a Ben Simmons - Brandon Ingram párharcról. Más konferencia, alapvetően különböző játékosok, és Ingram nem is igazán volt reflektorfényben eddig. A Lakers a Davis-féle cserében lemondott róla, inkább Kyle Kuzmát tartották meg, és nem is lettek ezért halálra ekézve - hasonló számokat produkált a két játékos tavaly, viszont Ingram két évvel fiatalabb, ezért a Pelicans jogosan kérte őt a kettő közül, az arany-lilák pedig nem ellenkeztek.

Tiszta lappal indulhatott hát neki az idénynek, és nem is teketóriázott, hamar a New Orleans legjobbjává lépett elő - 26.3 pontot átlagol eddigi 12 meccsén, 46.3%-os triplázással. Ha Andrew Wiggins fejlődése mellett nem mentünk el szó nélkül, Ingramet is illik méltatni, hiszen parádés szezont fut eddig - olyannyira, hogy Kevin O'Connor (The Ringer) odáig vetemedett, hogy Ingramet jobb játékosnak nevezte Simmonsnál. Aki követi a ligát, láthatta, mekkora mém lett, hogy végre bedobott egy hármast a Philly üdvöskéje - mindeközben Ingram csendben halálos scorerré vált, 31 triplát vágott már be idén, pontosan annyit, mint tavaly 52 meccs alatt a Lakersnél. Még 2018 tavaszán is azt írta O'Connor, hogy ez a verseny (a Simmons - Ingram) nem is igazán volt az a draft előtt sem, és utána is csak méginkább egyoldalú lett, illetve hogy az Ingram - Durant összehasonlítás egyre nevetségesebb.

Másfél évvel később merőben megváltozott az álláspontja, vajon igaza van? 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus