10 meccs, közte a Rockets - Warriors derbi!

Ma éjjel 10 mérkőzést bonyolítanak le az NBA-ben, s természetesen jobbnál jobb párosítások várnak az érdeklődőkre ezen a játéknapon is. A Houston és a Golden State tavaly felettébb paprikás meccseket vívott egymással, vélhetően ma sem változik a helyzet, de New Orleans - Oklahoma City csata, valamint az Atlanta - Cleveland összecsapás is érdekesnek ígérkezik. Nézzük, mit várhatunk a mai programtól!

Charlotte Bobcats - Philadelphia 76ers (01:00)

A Bobcats otthon egyértelműen esélyes a lejtmenetben lévő Philadelphiával szemben, de Michael Carter-Williamséket képtelenség leírni, ezt már sokszor bizonyították ebben a szezonban. A palánk alatt Al Jefferson jelenléte sokat számíthat, de a Walker, Henderson párostól is kelleni fog az átlagon fölüli teljesítmény.

Washington Wizards - Milwaukee Bucks (01:00)

A Wizards már harmadik Keleten, a Bucks pedig lassan bebetonozza magát az utolsó helyre, a fővárosban így nem is kell ecsetelnünk, hogy ki a favorit. Azért John Wallék show-ja igencsak a nézhető kategóriába tartozik, s könnyen lehet, hogy kiütés-közeli eredménnyel kénytelen majd átvészelni ezt a túrát a Sanders, Delfino, Butler trió nélkül küzdő Milwaukee.

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers (01:30)

A Hawks triplakirálya, Kyle Korver ma egyedüli rekorder lehet, amennyiben minimum egyszer betalál távolról, hiszen azzal lehagyná már Dennis Scottot is. A Hawks ugyan nyert legutóbb a Clippers ellen, ám inkább hullámvölgyben van az utóbbi heteket tekintve, ezzel szemben a Cavs végre nyert két meccset zsinórban, így nehéz lenne itt favoritot megnevezni.

Boston Celtics - Denver Nuggets (01:30)

A Celtics bármikor bárkire veszélyes, de a Nuggets pihenhetett kicsit keleti túráján, ami ma sokat érhet. Itt is kiélezett, fordulatos csatára számíthatunk, de a kispadok közti nem kis különbség miatt inkább a Nuggets látszik esélyesnek. 

New York Knicks - Orlando Magic (01:30)

A Knicks végre megtörte a jeget és nyert egy meccset, de a Magic ellen otthon nem mehet biztosra a Chandlert továbbra is kényszerből jegelő New York, mely igyekszik hazai veretlenségi szériájának is véget vetni. Benne van az extra Oladipóékban is, itt is képtelenség lenne tippelni, pláne a back-to-back fellépés miatt.

Houston Rockets - Golden State Warriors (02:00)

Tavaly NBA-triplarekordot döntött a Rockets a Warriors ellen, amit Mark Jackson tanítványai nem vettek éppen jó néven, azóta nem is kérdés, hogy egy kisebb rivalry-ról beszélhetünk ebben a párosításban. Jeremy Lin távolléte miatt nem tudja kihasználni a Houston, hogy erősebb padja van, mint az Iguodala nélkül szenvedő GSW-nek, de inkább a pillanatnyi forma dönthet ebben a csatában.

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder (02:00)

A Pelicans nem vesztette el tartását Anthony Davis kiesésével sem, de a Thunder van annyira kiegyensúlyozott alakulat, hogy esélyesnek lehessen nevezni New Orleansban is. A cseresorok párharcában itt is erősen billenhet a mérleg nyelve, ráadásul otthon is játszik a Williams-legénység. A nap talán legjobb meccse lehet ez, de extrák fognak kelleni Evanséktől a bravúrhoz.

Phoenix Suns - Toronto Raptors (03:00)

A Suns és a Raptors is hektikusan teljesít, de lényegesen több van a Phoenixben, mikor Bledsoe és Dragic is hadra fogható, s itt is sokat nyomhat a latba a hazai környezet, pláne mivel egy 27 pontos előnyről elbukott összecsapás után érkezik Arizonába a Toronto.

Portland Trail Blazers - Utah Jazz (04:00)

A Blazers számára egy kötelező győzelemnek kell jönnie, igaz a Jazz szintet lépett az elmúlt két hétben és a remeklő Trey Burke főszereplésével masszív kiscsapat lett a korábbi abszolút sereghajtóból. Itt nehéz elképzelni egy szoros végjátékot, de ahol annyira nem produktív a kispad, mint Portlandben, sok érdekesség megtörténhet...

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers (04:00)

Kobe Bryant és Steve Nash ma még nem lesznek, ráadásul Jordan Farmar kiesése is érzékenyen érintheti a Lakerst, ám otthon biztosan nem játszik majd alárendelt szerepben a Los Angeles-i had, pláne, hogy DeMarcus Cousins is kisebb kihagyás után érkezik vissza a Sacramentónál.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus