20:30-tól Suns-Thunder, hajnalban Heat-Pacers, majd Lakers-Nuggets

Lesz Bucks-Raptors is, a Lakers-Denvert pedig közvetíti a Sport TV - mutatjuk a beharangozót.

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 20:30

A Thunder back-to-backet játszik a Wizards elleni könnyed győzelem után, kérdés, hogy mennyire feszül meg ezen a találkozón a társaság - Chris Paulék (ő és Shai Gilgeous-Alexander, a többiek nem) azért elég sokat játszottak és nem biztos, hogy olyan óriási értelme van kockára tenni az egészségüket egy plusz helyért a hazai pálya előnye nélkül. A Suns viszont eddig a buborék abszolút meglepetéscsapata, Devin Bookerék 5-0-val állnak eddig, legutóbb a Miamit is legyőzték és bár reménytelen helyzetből indultak, de így most még van esélyük a PO-ra - frissebbek, lendületben vannak, valószínűleg motiváltabbak, úgyhogy most is lehet keresnivalójuk. Az OKC-nél kérdéses, hogy mi lesz Adamsszel és Noellel, ők kihagyták a b2b első felét, lehet, hogy most visszatérhetnek, ugyanez történhet Andre Robersonnal is, Dennis Schröder viszont még mindig nem bevethető - a Sunsnál sérültfronton nincs változás. Rubióéknak muszáj lenne most is nyerni a PO miatt, ha kikapnak, akkor az eddigi csodájuk "csak" egy nagy menetelés marad, ha viszont nyernek, akkor továbbra is hatalmas harcban lesznek a nyugati 8-9. helyért.

Utah Jazz - Dallas Mavericks 21:00

A Mavsnél Luka Doncic földöntúli üzemmódba kapcsolt az utóbbi meccseken és bár maga a csapat nem játszik zökkenőmentesen, de a vezér extrája miatt egy-egy győzelmet azért összehoztak - na túl sokat azért nem, úgyhogy magabiztosak még így sem lehetnek. A Jazz sem villog a buborékban, sőt, a Denver elleni legutóbbi dupla hosszabbításos vereség még hagyján, de előtte kaptak ők is fájóbb pofonokat, illetve a játékuk sem az igazi - ez a Dallasra is igaz, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, hogy ki tud most dominálni. Illetve annyira mégsem: a hírek szerint sem Doncic, sem Porzingis nem fog játszani, így pedig elég egyértelmű a helyzet - a Jazz sem volt eddig meggyőző, de a két legjobbját (és Finney-Smith-t) nélkülöző Mavs ellen elvileg muszáj lenne nyerniük Mitchelléknek.

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 00:30

Ez papíron a keleti döntő előfutára is lehet, de abból a szempontból biztosan nem lesz, hogy a csapatok nem most akarják megmutatni egymásnak azt, hogy mit is tudnak - egyébként is ismerik egymást, tét pedig egyikük számára sincs. A Raptors back-to-backet játszik a Memphis legyőzése után, nem biztos, hogy meg akar szakadni, a Milwaukee viszont már érdekesebb amiatt, hogy egyelőre (kár szépíteni) borzasztó gyengén játszik a buborékban, főleg ami a védekezést illeti, de a dobás is meglehetősen esetleges. Giannis Antetokounmpo azért lehet, hogy presztízst csinál ebből, de ő eddig is jó volt, inkább a többieknek kellene most már elkapni a fonalat - meglátjuk, hogy ez sikerül-e, illetve hogy a Toronto mennyire akar "keménykedni" ezen a találkozón az egyik legnagyobb későbbi riválissal szemben. Még egy kérdés azért van: Giannisnak begyulladt az egyik foga, lehet, hogy kihagyja ezt a meccset, ha pedig ez így lesz, akkor még inkább fel kell lépni a társaknak, hogy ne kapjanak ki.

Miami Heat - Indiana Pacers 02:00

Ez kiemelt mérkőzés abból a szempontból, hogy a két csapat teljesen azonos mérleggel áll a keleti negyedik-ötödik helyen - egyelőre persze mindegy, hogy ki van előrébb, mert nincs hazai pálya, annyi, hogy a győztest már nem éri utol a Sixers, míg a vesztesnél ez még benne lehet a pakliban. Az utóbbi mérkőzéseket kihagyó Jimmy Butler ott lesz a Heatnél és Goran Dragic is visszatérhet sérülése után, Kendrick Nunn viszont még karanténban van - elhagyta a buborékot és bár már visszatért, de egyelőre nem csatlakozhat a csapathoz. Meglátjuk, hogy így mire megy a Miami, azért voltak egészen jó meccseik korábban, de az utóbbi találkozóikat tartalékosan nem tudták megnyerni, míg a Pacers abszolút lendületben van: TJ Warren a buborék talán legjobb játékosa eddig és a Suns elleni gyengébb napot leszámítva dominál. Egyébként ez az egész Indyre igaz, egyelőre az az egy vereségük van, egyébként villognak, eddig többet mutattak a Miaminél, kíváncsian várhatjuk, hogy egymás ellen mire mennek - Butler és Warren kicsit összeszólalkozott már korábban, most itt a lehetőség bizonyítani, főleg egy ilyen formában lévő Warrennek...

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 03:00 (Sport 1)

A Lakers sorozatban három vereség után, leeresztve érkezik meg, teljességgel tét nélkül, meglátjuk, hogy mennyire akarnak felpörögni a playoff előtt - nem ártana egyébként, mert a playinből érkező ellenfél egészen más hőfokon fog égni a PO-ban, mint amit ők eddig mutattak. Ehhez Anthony Davisnek muszáj lenne javulnia, ő nem az igazi, LeBron James sem játszott még igazán jól és a többiektől is javulást várhatunk előbb-utóbb, egyelőre elég keveset mutattak - Caldwell-Pope nem fog játszani, Danny Green szerepe pedig kérdéses. A Nuggets a nyugati második helyért van harcban a Clippersszel, de ahhoz most és majd a rivális ellen is nyernie kellene - Jamal Murray már visszatért, de a Harris-Barton duó még most sem lesz bevethető. Érdekes meccs lehet ez, Jokicsék ellen muszáj lenne egy aktívabb Davist előrántania a Lakersnek, mert ha nem így lesz, akkor újabb vereségbe fognak belefutni - a kérdés az, hogy ez érdekli-e őket.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus