21:30-tól Clippers-Hornets, 23:00-tól Atlanta-Chicago

Keleti csúcsderbi Atlantában - a Kingshez látogat a GSW - fontos meccs előtt a Heat - Orlandóban a Washington - 21:30-kor kezd a játéknap

 

Los Angeles Clippers – Charlotte Hornets 21:30

December harmincadikán látványos meccset vívtak egymással a felek, amelyet végül 122-117-re a Clippers nyert meg és hazai pályán most egyértelműen esélyesek is Chris Paulék. Blake Griffin nélkül letisztult játékot játszik a gárda, a védekezésük pedig jelentősen feljavult az utóbbi hetekben, ennek eredményeként pedig sorozatban hét győzelemnél járnak – erőtőé és önbizalomtól duzzad a csapat. A Charlotte a mérleg másik oldalán van, az előző öt meccsüket zsinórban elveszítették, még a Phoenixtől is kikaptak és továbbra is idegenben, sérültektől sújtva kell helytállniuk – Jefferson mellett Batum játékára sincs sok esély, bár az ő állapota hivatalosan kérdéses. Ezek és az egyre inkább széteső periméter-védekezés, valamint JJRedick nagy formájának tükrében meglepetés lenne, ha a vendégek megszakítanák saját és ellenfelük sorozatát.

Atlanta Hawks – Chicago Bulls 23:00

A játéknap rangadója ez a találkozó lesz, hiszen a továbbra is bombaformában lévő Chicago látogat Atlantába –a két keleti topcsapat mérkőzése kifejezetten színvonalasnak és izgalmasnak ígérkezik. A Bulls A Bulls az előző hat meccsét zsinórban megnyerte, a támadójátékuk pedig nagyon összeállt Jimmy Butler vezérletével, ez idő alatt 108 pontot dobtak átlagban – ebben a tekintetben a Hawks is parádés, de ők hátul sokkal kiegyensúlyozatlanabbak. Kent Bazemore-ra mindenesetre érdemes lesz figyelni, a kiscsatár 20 pontot átlagolt az előző négy találkozón és nagyban neki köszönhető, hogy az Atlanta elöl rendben van, a kérdés azonban sokkal inkább a védekezés lesz: ebben nyilvánvalóan előrébb jár a Bulls, de Noah továbbra is hiányzik, ami számíthat Horfordék ellen.

Orlando Magic – Washington Wizards 01:00

Tegnap megtört az Orlando negatív szériája, de nagy nehézségek árán tudták legyűrni a Brooklynt és amíg Elfrid Payton nem tér vissza, nem jelenthető ki, hogy túlvannak a hullámvölgyön – márpedig az irányító játékára ezúttal sincs sok esély. A Wizards is kikapott tegnap és nem is játszott jól a Toronto ellen, így mindkét csapat back-to-backből érkezik, de a fővárosiak idén már háromszor is megverték a Magicet és John Wall révén irányító poszton óriási fölényük lehet – őt Oladipo próbálhatja meg lassítani. A hazaiak támadójátéka továbbra is nagyon szenvedős, 40% körül dobnak mezőnyből Payton nélkül és bár a vendégeknél Beal és Humphries valószínűleg most sem léphet pályára, így is jó esélyeik vannak a sikerre.

Detroit Pistons – Brooklyn Nets 01:30

November végén a Nets megverte a Pistonst, de azóta sok víz lefolyt a tetszőleges folyón és ezen az estén egyértelműen a hazaiak az esélyesek. Reggie Jacksonék 51 ponttal nyerték az előző két hazai meccsüket együttvéve, a Nets ellenben az előző három találkozóját elveszítette, ráadásul a matchupokat tekintve is egyértelműen a Detroitnak áll a zászló. Amíg a vendégeknél nincs érdemli irányító (Jack kiesése óta Larkin próbálkozik), addig a Pistonsnál Jackson és a visszatérő Brandon Jennings is képes nagy dolgokra, itt nagy különbség lehet a csapatok között, de a palánk alatt a Lopez-Drummond csata is érdekesnek ígérkezik – kérdés, hogy a Brooklyn ötöse faultgondokba tudja-e kergetni a lepattanókirályt. A Nets back-to-backből érkezik, a fentebb taglalt problémák mellett ez sem mellettük szól, ráadásul tűzerőben nem lehet összehasonlítani a két együttest – a hazaiaknál Caldwell-Pope is húsz pontot átlagol az utóbbi időben…

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 01:30

A Raptors idén kétszer lesimázta már a Philly-t és bár idegenbeli back-to-back második feléről beszélünk, most is egyértelműen nekik áll a zászló. Ish Smith ugyan feldobta a Sixerst, de Kyle Lowry ellen hosszú estére számíthat, DeRozanra egyáltalán nincs ember a hazaiaknál, a palánk alatt Valanciunas pedig simán tarthatja a lépést Okaforral – ráadásul az eddigi két egymás elleni meccsen főleg Luis Scola villogott (20/29 dobás). A Philly védekezése sem említhető egy lapon a vendégekkel, amíg a Raptors általában száz pont alatt tartja ellenfeleit, addig Noelék az előző három meccsükön 118-at kaptak átlagban 55%-kal…

Utah Jazz – Miami Heat 03:00

A Heat nehéz túrát (16-ból 14 meccs idegenben) kezdett meg tegnap és meg is szenvedett a Phoenix ellen, így bár papíron esélyesebbek Bosh-ék Salt Lake City-ben, a back-to-back és az egy nappal korábban látott forma alapján bőven van esélye a Jazznek is. A Utah keretébe visszatért legutóbb Rudy Gobert, bár egyelőre csak a kispadról szállt be, ugyanakkor Favors és Burks mellett Rodney Hood is kidőlt, így még kevesebb támadófegyvere maradt a csapatnak – a Miami pedig alapesetben a jó csapatok ellen is eredményesen védekezik. Sok pontra nem számíthatunk, ha Wade és Bosh hozza az utóbbi meccseken látott formáját, akkor mindenképpen esélyesebb a Heat ráadásul a következő meccseik (Clippers, Warriors, OKC) függvényében kötelező lenne számukra a siker.

Sacramento Kings – Golden State Warriors 04:00

A felek ebben a szezonban már háromszor találkoztak és mindháromszor nyer a GSW, de azért volt, hogy meg tudták szorítani a címvédőt Cousinsék és most is erre készülnek. A Warriors tegnap parádésan játszott Portlandben, de a nem 100%-os Curry kapcsán felmerül, hogy mennyire lesznek jók a back-to-back második felén, ráadásul a Sacramento képes nagy meccsekre, főleg otthon – Cousins félelmetes formában van, 2016-ban 32 pontot és 14 lepattanót átlagol négy meccsen. Az ő semlegesítése kulcskérdés lesz, hiszen Ezeli sem teljesen egészséges még és az extra small ball nem biztos, hogy megoldás lesz jelen pillanatban. Alapvetően persze az erőviszonyok egyértelműek, meglepetés lenne, ha kikapna a Warriors, mindenesetre megvan a Kings esélye a sikerre.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus