21:30-tól Clippers-Kings a Sport TV-n, utána Thunder-Bucks rangadó

Van esély Chris Paul visszatérésére - javítania kellene a Torontónak - muszáj nyernie a Lakersnek - mutatjuk, hogy mit várhatunk a soron következő NBA-játéknaptól.

 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 21:30

A csapatok szűk egy hete találkoztak és akkor is úgy vezettük fel a meccset, hogy nem az lesz a játéknap legjobban várt ütközete, ez pedig most is így van - akkor a Bulls idegenben is egyértelműen a Cavs fölé nőtt, összességében pedig 3-0-ra vezet idén az egymás elleni párharcban, úgyhogy otthon most is esélyesebbnek tűnik. Az viszont nem kérdés, hogy továbbra is nagyjából a liga két leggyengébb formában lévő csapatáról beszélünk, úgyhogy nagy színvonalra ezúttal sem lehet számítani és különösebb tétje sincs a derbinek, hiszen maximum a fiatalok fejlődése lehet a cél mindkét oldalon. Ami a sérüléseket illeti, a vendégeknél nincs változás, a hazaiaknál viszont van gond: Carter Jr. és Hutchison már egy ideje kidőlt, most pedig Markkanen és LaVine is sérült, erősen kérdéses a játékuk.

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 21:30 (Sport 1)

Fontos meccs ez mindkét csapat számára, hiszen a Clippers jelenleg nyolcadik, még bejutó helyen áll Nyugaton, míg a Kings két mérkőzéssel lemaradva tizedik, úgyhogy nagyon sokat számíthat még a végelszámolásnál, hogy ezt az összecsapást ki tudja behúzni - idén egyébként eddig 2-0-ra vezet egymás ellen a LAC, ha most is nyer, akkor ezt az összevetést mindenképpen hozza. Egyébként is egészen jó formában van az utóbbi időben Doc Rivers együttese, 3-1-gyel hozta idegenbeli túráját és bár a játék akadozott, védekezésben össze tudták magukat szedni és Danilo Gallinari nélkül nagyon megnehezítik ellenfeleik dolgát. Beverley, Bradley és Gilgeous-Alexander védekezése most is nagyon fontos lehet majd a Hield-Fox-Bogdanovic trió ellen, ha a Kings fiatal playmakereinek majd ez nem ízlik, akkor könnyen elbillenhet a meccs a hazaiak javára. A Sacramento nincs igazán jó passzban, ugyan legutóbb nyert Memphisben, de összességében az idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett, úgyhogy elég fáradt, vendégként pedig egyébként sem szórja a jobbnál jobb produkciókat.

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 00:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen az ismét jó formában lévő, sorozatban négy győzelmet arató Thunder fogadja a zsinórban hat sikerből érkező ligaelsőt. A mérkőzéssel kapcsolatban ki kell emelnünk, hogy a liga legjobb védekezése látogat ahhoz, amely hetekig a legjobb volt, egy korábbi MVP fogadja az idei szezon egyik legnagyobb MVP-esélyesét, de azt is említsük meg, hogy két nagyon elit lepattanózó csapat feszül majd egymásnak. Hasonló erősségekkel bírnak a felek, úgyhogy sok minden dönthet, egy-egy szupersztár klasszisteljesítménye, vagy éppen betlije, Brook Lopez kinti dobóformája, vagy akár a Ferguson-Grant páros triplái - idén még nem találkoztak a felek, egymás elleni játékból nem tudunk kiindulni. A magas színvonal és a látványos játék garantált, mindkét fél egészséges, nincsenek sérültjei, jó formában van és a Milwaukee idegenben is 13-8-as mérleget hozott eddig, úgyhogy vendégként is bármire képes lehet.

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 1:00

A szoros indianai és houstoni vereség után most mindenképpen nyernie kellene a Torontónak, de legutóbb is közel teljes volt már a keret, mégis csak rohanni tudtak a Rockets után, végig hátrányban voltak - persze a Dallas közel sem ez a szint, viszont javulniuk mindenképpen kellene Leonardéknak. A Mavs éledezik, az előző két hazai meccsét megnyerte, Dennis Smith Jr. visszatérése kicsit kiegyenesítette a játékot, a védekezésük is jól nézett ki ezen a két találkozón, Luka Doncicban mindig bízhatnak és idén egyszer már Torontóban is játszottak egy egészen korrekt meccset, otthon pedig összehasonlíthatatlanul eredményesebbek eddig, mint idegenben. Az esélyes azért nyilván a Toronto még úgy is, hogy Jonas Valanciunas továbbra sincs, illetve Danny Green is megsérült legutóbb, az ő játéka kérdéses - a Mavsnél a szezont már befejező JJ Bareán kívül mindenki bevethető.

Houston Rockets - Orlando Magic 1:00

A Toronto elleni győzelem nagyon fontos volt a mostanában Harden parádéja ellenére kicsit akadozó Houstonnak, most pedig a Magic ellen, otthon gyakorlatilag kötelező a siker a társaság számára. A találkozó fő kérdése az, hogy vajon visszatér-e a nagyon régóta hiányzó Chris Paul, eleinte szinte biztos volt, hogy ezen a mecscen pályára léphet, Mike D'Antoni viszont azt mondta, hogy ez egyáltalán nem dőlt el, kérdéses az irányító játéka. Ha visszatér, az nyilván megdobhatja a Houstont, de ha nem játszhat, akkor is muszáj hozniuk a győzelmet - a Magic nagyon "szerencsétlen" csapat, rengeteg meccset buktak Vucsevicsék leolvadásokkal, nagyon elrontott végjátékokkal, blama lenne a Rockets számára, ha éppen most állna össze minden a vendégeknél. Az Orlando ráadásul idegenben csak 8-15-re áll, a Houston otthon 18-7-re és azért Kenneth Faried is elég hamar megszokta a helyzetet, vele azonnal előrébb vannak a texasiak a palánk alatt - kérdés persze, hogy Vucseviccsel mihez kezdenek, illetve ők sem szeretnek igazán rohanni, a lassabb játék pedig a Magicnek is jobban áll, mint a futás. 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 1:00

Két napja találkoztak a felek Salt Lake Cityben és akkor szoros meccsen nyerni tudott a Jazz, a hazai pálya viszont a Minnesotánál továbbra is sokat számít, úgyhogy most otthon jó esélyei lehetnek a társaságnak. A Utah ugyan összességében jobb formában van, de a Wolves is kapaszkodik az utóbbi idően, az említett vereség előtt zsinórban hármat nyert és az ilyen hazai meccseket nagyon nyernie kéne, ha be akar jutni a rájátszásba - ettől jelenleg három mérkőzés választja el és bár még sok van a szezonból, az idő azért mégis csak fogy. Ebben a csarnokban idén egyszer már nyertek egy szoros meccset a Jazz ellen Townsék, most is hasonlóban bíznak, bár a sérülések nem kegyesek hozzájuk: a Teague-Jones-Covington trió biztosan hiányzik majd, Rose játéka erősen kérdéses, Dieng viszont elvileg játszhat, ő éppen a Jazz ellen sérült meg legutóbb. A vendégeknél Exum és Neto hiányzik az aktív rotációból. 

San Antonio Spurs - Washington Wizards 1:00

A Spurs back-to-backet játszik a Pelicans elleni fontos győzelem másnapján, viszont egészségügyi problémákkal bajlódva: DeMar DeRozan térde nem jó és valószínűleg most sem fog játszani, LaMarcus Aldridge pedig előző este parádézott fél kézzel is, de nem biztos, hogy back-to-back erőltetni fogja őt Gregg Popovich. Úgyhogy itt a lehetőség az idegenben ugyan kevésbé meggyőző, de frissebb és jó formában lévő Washington előtt a bravúrra, hiszen a fővárosiak az elmúlt 12 meccsükből nyolcat nyertek, nagyon hajráznak a playoffért és bár vendégként csak 6-18-ra állnak, legutóbb Orlandóban például nagyon fontos győzelmet arattak. Náluk a Wall-Morris-Howard trió már nem is számít hiányzónak, hiszen nélkülük menetelnek, a többiek pedig bevethetők, míg a San Antoniónál az említetteken felül Rudy Gay bokája sem 100%-os, kiment neki előző este, bár saját bevallása szerint ez semmiség és most játszani fog.

New York Knicks - Miami Heat 1:30

A clevelandi siker után ez is nagyon fontos lenne most a Heatnek, hiszen a Knicks ellen ez is kötelező győzelem egy playoffba igyekvő csapat számára és mivel a floridaiak nagyon erőlködnek mostanában, nem igazán találják a játékukat, az önbizalmuknak is jót tenne, ha nyerni tudnának. A New York zsinórban nyolc vereség után próbál javítani, otthon lassan két hónapja nyeretlen az együttes, Enes Kanter kikerült a rotációból és csak bomlasztja a dolgokat, Luke Kornet megsérült, úgyhogy nem nagyon találunk olyan dolgot, ami mellettük szól. Annyi, hogy a Miami tényleg nincs jó formában és jó formában sem olyan csapat, amely könnyedén hoz ilyen jellegű találkozókat, viszont elvileg visszakaphatja Dion Waiterst, bár Tyles Johnson játéka kérdéses egy bokasérülés miatt.

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 3:30

A játéknapot egy olyan meccs zárja, ahol nagyon-nagyon kötelező a győzelem a Lakers számára, hiszen a nyugati sereghajtó elleni hazai mérkőzést mindenképpen hozniuk kell Ingraméknek, akármennyire is hiányzik nekik James, vagy Ball. Rondo visszatérése legutóbb nem segített rajtuk eleget, de a Sunst muszáj megverniük, mert most már két meccsre vannak a playoff-helyektől és ha nem állítják meg a zuhanást, akkor James visszatérése után nagyon a falhoz lesznek már állítva és komoly eredménykényszer lesz náluk. A Phoenix zsinórban hét vereség után érkezik, nem mostanában játszott egyáltalán szoros meccset, idegenben csak 4-21-re áll eddig, ráadásul TJ Warrent és De'Anthony Meltont biztosan, Deandre Aytont és Richaun Holmest pedig lehet, hogy még mindig nélkülöznie kell. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus