21:30-tól Clippers-Nuggets a Sport TV-n, döntő meccsek Nyugaton

Rockets-OKC, Spurs-Blazers és Warriors-Pelicans rangadók is lesznek az esti Clippers-Nuggets mellett. 

 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 21:30 (TV: Sport 2 - ÉLŐ)

Érdekes a helyzet, mert a Clippers már csak matematikailag juthat be a rájátszásba, a reális esélye elszállt és bár ez a meccs az utolsó szalmaszál Doc Riversék számára, azért kérdés, hogy milyen mentális állapotban lesznek. Ráadásul egyáltalán nincsenek jó formában, az utolsó négy meccsükből hármat is elvesztettek, legutóbb például 22 ponttal kaptak ki a Jazztől, Teodoszics mellett pedig Gallinari is kidőlt megint, ezúttal sem léphet majd pályára. A Nuggets viszont éppen ellenkezőleg, most van igazán formában, mentálisan borzasztó erősek Millsapék, megnyerték az előző négy meccsüket, legutóbb legyűrték a Minnesotát is, így pedig megteremtették maguknak az esélyt a playoffra. Ehhez viszont most is nyerniük kell, ha kikapnak, azzal ismét komoly lépést tesznek hátra, de jelen helyzetükben csak az szól ellenük, hogy ők lesznek a vendégek - egyébként minden fronton jobban néznek ki, mint a megtépázott Los Angeles, még Gary Harris nélkül is. 

New York Knicks - Milwaukee Bucks 01:30

Érdekes a helyzet, mert a Bucksnak ez papíron egy kötelező győzelem, főleg úgy, hogy a Heat és a Wizards is kikapott előző este, így rögtön lépéselőnybe is kerülhetnek Antetokounmpóék (pontosabban utolérhetik a Miamit, a Washingtontól pedig elléphetnek), de figyelmeztető jel számukra, hogy a Heat éppen ettől a Knickstől kapott ki 24 ponttal ma hajnalban. A back-to-back azért nem segíti a hazaiakat és nyilván nekik sem jöhet ki mindig így a lépés, nem fog 30 pontokat dobálni Dotson és nem fog mindig így játszani Kornet, illetve azért ha a Milwaukee komolyan veszi a feladatot, akkor egyértelműen jobb és motiváltabb csapat, de a legutóbbi, hazai pályán elszenvedett Brooklyn elleni vereség után nekik is van mit bizonyítaniuk. Új sérültjük nincs, az fog dönteni, hogy mennyire lesznek élesek, főleg védekezésben és főleg a kinti dobásokkal szemben. 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 02:00

Itt a Bulls játszik back-to-backet, előző este jól tartotta magát a gárda Bostonban, de végül kikapott és ismét az látszott, hogy Fred Hoiberg nem akar nyerni - ebben mindenképpen különbözik az együttes felfogása a Netsétől, a vendégek ugyanis élvezik a kosárlabdát és ha van esélyük, akkor élnek vele. Legutóbb Milwaukee-ban alaposan szétbombázták ellenfelüket és hasonló dobóformával most is képesek lehetnek győzni, ugyan DeMarre Carroll most sem fog játszani, de a hátvédsorban van annyi potenciál, hogy az is elég lehet. Kérdés, hogy a Chicagónál hogyan állnak hozzá a meccshez, Hoiberg pihentet-e valakit a back-to-backkel megindokolva, illetve hogy ha szorosan alakul a találkozó, akkor fent hagyja-e legjobbjait, vagy inkább leülteti őket...

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:30

Ez érdekes mérkőzés lehet, hiszen jelen pillanatban azért ha motivált és éles a listavezető, akkor (főleg otthon) mindenki ellen egyértelmű esélyesnek számít - de az kérdés, hogy motivált és éles lesz-e. Az előző két meccsén egy-egy extra félidőt produkált a társaság és ez mindkétszer elég volt a győzelemhez, de a Thunder azért komoly ellenfél, amely ráadásul az életéért küzd, mert egy-egy vereség több helyezést, akár a playoffba jutást/nem jutást is jelentheti számára. Jó formában viszont nincsenek Westbrookék, az utóbbi hét meccsükből ötöt is elvesztettek, a szoros végjátékokat rendszeresen elbukták és eléggé akadozott a gépezet, ennél biztosan több kell tőlük, ha meg akarnak verni egy jó Houstont. A hazaiaknál Ryan Anderson nem bevethető és Eric Gordon játéka is kérdéses, de a többiek elvileg ott lesznek a parketten, míg az OKC-nél a hírek szerint senki nem fog hiányozni. 

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 02:30

Ez is érdekes meccsnek ígérkezik, hiszen a Warriors ugyan elkezdett javulni, de legutóbb nagyon komoly pofont kapott a Pacers vendégeként, ami jelezte, hogy továbbra is vannak gondok - a támadójáték túlságosan Durant egyszemélyes megoldásaira épül Curry nélkül, védekezésben pedig csak elvétve tudják összeszedni magukat. A sérültek viszont nincsenek jó állapotban, Iguodala ugyan valószínűleg visszatérhet, de Curry mellett Livingston és McCaw sem bevethető, illetve Casspi játéka is kérdéses. A túloldalon is vannak kérdőjelek, egyrészt back-to-backet játszik az együttes, másrészt hiányzik Ian Clark, harmadrészt nekik égető szükségük lenne erre a győzelemre is ahhoz, hogy bejussanak a rájátszásba - ha a Denver nyer és ők kikapnak, már utol is éri őket a jelenlegi kilencedik helyezett. Márpedig fáradtan azért lehetnek problémáik, ha koncentrált lesz a Warriors, akkor a hazaiak az esélyesek, bár ez a Davis-Mirotic-Rondo-Holiday sor képes nagy dolgokra, ha mindegyiküknek megy a játék. 

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 03:00

Ugyan már úgy tűnt, hogy stabilizálta magát a Spurs, de a botrányos idegenbeli forma nem múlik az együttesnél és az előző két találkozót megint elveszítették Parkerék, így visszaestek a "darálóba" - egy meccsel előzik meg a kilencedik Denvert, úgyhogy hazai pályán most borzasztó fontos lenne nekik a győzelem. Viszont a Blazersnél is vannak gondok, az utóbbi kilenc meccsükből csak négyet nyertek meg és Damian Lillard sem 100%-os, bár a legutóbbi pihenője után a hírek szerint most ott lesz majd a parketten - ők két meccsel vezetnek a Jazz előtt a nyugati harmadik helyen, nekik kényelmesebb a helyzet. Idén eddig 1-1-re állnak egymással a felek és a két meccsen összesen három pont volt köztük a különbség, mindketten tudnak borzasztó hatékonyan védekezni és amennyivel több az extra teljesítményre képes támadójátékos a Portlandnél, annyival jobb otthon a San Antonio - sérültek nincsenek, izgalmas, szoros, parázs hangulatú találkozóra van kilátás. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus