80 ponton tartotta a Denvert, 2-0-ra vezet a Minnesota

Rudy Gobert nélkül döngölte földbe a címvédőt a Timberwolves, Jalen Brunson újabb 40+ pontos meccsével nyerte a Pacers elleni első ütközetet a New York: ez történt hajnalban az NBA-ben.

 

New York Knicks - Indiana Pacers 121-117

Clutch játékokkal nyert a Knicks. A párharcfelvezetőben azt írtuk, hogy az nyerhet majd, aki a tempót diktálja, nos ez már ezen a mérkőzésen megdőlt: ugyanis a Knickstől megszokottakhoz képest sokkal rohanósabb volt a ritmus, de a végén mégis a hazaiak kerekedtek felül. Az összecsapás végig nagyon szorosan alakult, de azért többször vezetett a Pacers, a második negyed hajrájában kilenc ponttal is meglógtak a vendégek, aztán a nagyszünetet követően fordított a New York, de még abban a játékrészben jött egy 10-0-s roham az Indy részéről, amellyel megint visszavette a gyeplőt. Innentől a találkozó végjátékáig előnyben is volt a társaság, a Knicks nagyot küzdött, kapaszkodott, de csak az utolsó percekben tudta újra kiegyenlíteni a helyzetet. Másfél perccel az órán, Andrew Nembhard kosarával 115-113-ra vezetett a Pacers, majd jött Jalen Brunson és bedobott egy clutch tempót, Nembhard triplája kimaradt, a túloldalon pedig megint Brunson alkotott, aki ezúttal kilőtte a labdát Donte DiVincenzónak - a dobógép pedig 40 másodperccel az órán elsüllyesztett egy óriási, meccsnyerőnek bizonyuló triplát. Ez volt a döntő ütés, mert a túloldalon Pascal Siakam "csak" kettessel válaszolt, majd Brunson eladott labdája után a vezetésért támadhatott az Indy, de 12 másodpercnél mozgó blokkot fújtak Myles Turnerre - itt dőlt el a meccs, a hátralévő időben Brunson 3/3 büntetővel lezárta a küzdelmet. A rendkífvül szoros, fordulatos összecsapáson így a New York meg tudta őrizni a pályaelőnyét, és a nyitó táncot megnyerte - jöhet a második felvonás, amire a mostani tapasztalatok alapján alighanem mindkét gárda még jobban felkészül majd.

Jalen Brunsonra nincs ellenszer. A Sixers elleni sorozat második felében egymaga vitte a hátán a New York-i támadójátékot az irányító, és ezen a mérkőzésen is ő állt a gárda élére: 43 pontot termelt 14/26-os mezőnyözéssel, 14/14 (!) büntetővel, 6 leapttanóval és 6 gólpasszal, ráadásul igazán akkor alkotott, amikor szorított a szükség, rengeteg dobása jött egy-egyezésből, a negyedik negyedben pedig különösen ő húzta az együttest. Brunson ezzel zsinórban negyedszer dobott 40 pontot (!) ebben a rájátszásban, amire utoljára Michael Jordan volt képes az 1993-as nagydöntőben, és négynél többször eddig csak Jerry West tette ezt meg - nem mellesleg a 43-ból 21 érkezett a negyedik negyedben, egészen elképesztő teljesítményt nyújtott. Ráadásul volt segítsége is, az említett DiVincenzo (25 pont, 5/9 tripla) és Josh Hart (24 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz) is nagyon nagyot játszott, de az Anunoby-Hartenstein páros is hozzátette a magáét, így 54%-os mezőnymutatóval zárták az estét. A Pacers is 52%-kal dobott, viszont Tyrese Haliburton alig 6 pontot tett hozzá 6 dobásból, és megint Myles Turnernek kellett a legjobb dobónak lenni 23 ponttal - az igazi egyéni extra elmaradt a vendégeknél, márpedig a végjátékban nagyon kellett volna egy higgadt, a kulcshelyzeteket jól megoldó vezér, mert játékban az este nagy részében talán inkább ők voltak "felül." A győzelem mindenesetre nem jött össze, de baj nincs, a pályaelőnyt még a második mérkőzésen is elvehetik...

A Knicks legjobb dobói: Brunson 43/3, DiVincenzo 25/15, Hart 24/3
A Pacers legjobb dobói: Turner 23/6, Siakam 19/3, McConnell 18

A párharc állása: 1-0 a Knicks javára.

 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 80-106

Szenzációs Minnesota. Gyermeke születése miatt kihagyta a mérkőzést Rudy Gobert, a ligaelit minnesotai védekezés tartóoszlopa, így arra számíthattunk, hogy a Nuggets visszavág az első meccsen kapott pofonért - de nagyon nem ez történt, sőt, a Wolves döbbent csendet okozott a címvédő arénájában. Ugyanis a vendégek Gobert nélkül legalább olyan fizikálisan és hatékonyan védekeztek, mint az első meccsen, de talán még annál is jobban: Kyle Anderson érkezett helyette a kezdőbe, akivel talán még letisztultabb módon szedték ízekre az eddig megboríthatatlannak tűnő denveri támadójátékot. Jamal Murray-t leradírozták, szinte sosem látott módon tüntették el Nikola Jokicsot, így igazából "lényegtelen" támadójátékkal is egy félidő alatt megsemmisítették a Nuggetset - a nagyszünetben 61-35-re (!) vezettek, ami a Denver történetének legnagyobb félidei hazai hátránya volt egy playoff-mérkőzésen. A fordulás után már csak ezt kellett menedzselni, és bár voltak kisebb kihagyásaik, de összességében gond nélkül meg is tették, 80 ponton tartották az egyik fő bajnokesélyest, és elképesztően domináns védekezéssel 2-0-s előnybe kerültek idegenben. Ezzel most már kérdés nélkül ők a párharc favoritjai, és közel kerültek a nyugati döntőhöz - míg a Nuggets hitetlenkedve keresi a válaszokat...

Nagy bajban a Denver. Szokás szerint megint lassan kezdett a Nuggets, Aaron Gordon villanásait leszámítva ugyanazt az erőtlen első negyedet hozta a társaság, mint az idei playoffban eddig kivétel nélkül az összes meccsen, csak ezúttal a második játékrészben egy ennél még sokkal rosszabb etap következett, amikor valósággal kiütötte őket a MInnesota. Jamal Murray elveszett a hosszú karok erdejében és végül 3/18-as mezőnymutatóval szenvedett össze nyolc pontot, Nikola Jokics abszolút testidegen módon 5/13-at dobott mezőnyből, és a 16 pontos, 16 lepattanós, 8 gólpasszos performansz így nem sokat ért, de Michael Porter Jr. 4/12-es mezőnyözése is hagyott kívánnivalót maga után. Csapatszinten alig 35%-kal (!) dobtak, összesen kilence triplát tudtak beszórni, amiből 7/10-et a Gordon-Justin Holiday duó oldott meg (a többiek 2/20-at tettek ehhez hozzá), 19 pontot kaptak az eladott labdáikból, és 52-34-re maradtak alul a festékben. Abszolút megsemmisítette őket a Minnesota, Murray és Michael Malone vezetőedző is csapkodott, üvöltözött frusztrációjában - ezután a meccs és a 2-0-s hátrány után nehéz a továbbjutásukat látni, de most van pár napjuk összeszedni magukat, és kitalálni valami választ, amivel esélyt adhatnak maguknak az életben maradásra.

A Nuggets legjobb dobói: Gordon 20/9, Jokics 16, Holiday 13/12
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 27/3, Towns 27/9, Reid 14/12, Alexander-Walker 14/12

A párharc állása: 2-0 a Timberwolves javára.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus