A Boston állította meg a Denvert, Dallasban nyert a Spurs

Portlandben is győzni tudott a Heat, Kawhi Leonard nélkül nyert a Clippers, remekelt a Bucks - ez történt az NBA alapszakaszának legutóbbi játéknapján. 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 101-105

Tartalékosan is nyert a Hawks. John Collins, De'Andre Hunter, Cam Reddish, Tony Snell és Kris Dunn mellett most Trae Young és Danilo Gallinari sem lépett pályára a vendégeknél, de így is ki tudták harcolni a győzelmet: az első negyedben "odacsaptak" és vezettek már 17 ponttal is, majd a folytatásban fokozatosan eltűnt az előnyük, sőt, át is fordult a meccs, de az utolsó hét percben felszívták magukat és 92-82-es hátrányból fordítva végül mégis behúzták a győzelmet. A vendégeknél Bogdan Bogdanovics (32 pont, 8/16 tripla) és Clint Capela (20 pont, 15 lepattanó) adta meg az alapot, de a kezdőben 17 ponttal, 5 lepattanóval, 8 gólpasszal, valamint 7/10 jó dobással jelentkező Brandon Goodwin is kitett magáért, ebben a kulcsidőszakban pedig a padról beszálló Lou Williams is megvillant: back-to-back triplákat süllyesztett el és tíz pontot dobott az említett utolsó hét percben. Az Atlanta végül 99-99-nél érte utol ellenfelét, majd erre a Hornets még válaszolni tudott, de Capela és Williams pontjaival már 103-101-es Hawks-vezetésről indult az utolsó perc - itt aztán oda-vissza jöttek a hibák, a Charlotte nem tudott egyenlíteni, hat másodpercnél pedig Bogdanovics két büntetője beállította a végeredményt.

James Borrego nem kért időt. Az utolsó szűk tizenöt másodpercben a Charlotte-nek megvolt az esélye az egyenlítésre, vagy akár a győzelem kiharcolására a jó védekezés után, de James Borrego vezetőedző nem kért időt, hagyta, hogy csapata gyorsindítást vezényeljen le ilyen helyzetben - mint mondta, ez a legjobb "figurájuk", ráadásul a labda el is jutott a leginkább clutch emberükhöz, de Terry Rozier hármasa ezúttal kimaradt, így vereséget szenvedtek. Ezzel együtt tud élni, nem érzi elrontottnak ezt a játékot, a probléma inkább az, hogy a sérülés miatt hiányzó Ball-Hayward-Monk trióhoz a harmadik negyedben PJ Washington is csatlakozott egy bokasérüléssel, róla egyelőre többet nem tudni - minden esélyük megvolt a sikerre, de elvesztették a ki-ki meccset, így lépéshátrányba kerültek riválisukkal szemben a keleti 4-6. helyen,

A Hornets legjobb dobói: Bridges 23/9, Rozier 18/12, Graham 16/15
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 32/24, Capela 20, Goodwin 17/9

Denver Nuggets - Boston Celtics 87-105

Az utolsó negyed a Bostoné lett. Nem úgy indult ez a meccs a Celtics számára, hogy közel húszpontos győzelem lesz belőle, az első negyedben még egyértelműen a Denver irányított és a másodikban is főleg akkor jött közel a vendégcsapat, amikor a kezdők voltak fent a Nuggets cseresorával szemben. A fordulás után volt 76-62 is az állás, Brad Stevens vezetőedző utólag azt mondta, hogy szerinte itt közel voltak a meccs feladásához, de végül ez nem történt meg, a záró etapban pedig valószerűtlen fordulat következett: egy 31-3-as (!) futást produkált a Boston, a negyedet összességében 31-8-ra nyerte meg, ezzel pedig a győzelmet is elvitte Denverből. Itt szinte érthetetlen módon minden a vendégek szájíze szerint alakult, ők gyakorlatilag tökéletesen játszottak a pálya mindkét oldalán, míg a Nuggets atomjaira hullott - a Celticsnél Jayson Tatum (28 pont, 10 lepattanó) és Jaylen Brown (20 pont, 8 lepattanó) húzta a szekeret most is, de a kulcs az utolsó negyedes védekezés volt, azzal sikerült megállítaniuk a liga legjobb formában lévő csapatát és nagyon értékes idegenbeli bravúrgyőzelemt aratniuk. 

Mit csinált a Denver? Kétszer is úgy tűnt, hogy ez egyértelműen a Nuggets meccse, az első negyedben remek labdajáratással, jó dobóformával könnyedén alakított ki tíz pont feletti előnyt a hazai csapat, majd a harmadik játékrészben ismét meg tudott lógni még ennél jobban is, akkor nem gondoltuk, hogy ez lesz a vége. Az utolsó negyed szétesése viszont értelmezhetetlen a részükről, Michael Malone sem talált erre igazi magyarázatot: oké, Jamal Murray nem játszott, oké, Michael Porter Jr. nem volt az igazi a korai kézsérülése után, oké, Nikola Jokics a játékvezetőkkel foglalkozott, de akkor is jobbak voltak ellenfelüknél a meccs nagy részében, mégis közel húszpontos vereséget szenvedtek. Sorozatban nyolc győzelem után talán ébresztőnek jó volt ez a pofon és főleg ez az utolsó negyed, lazsálni ugyanis nem lehet - most a Golden State otthonában kell majd javítaniuk.

A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 22/3, Jokics 17, Campazzo 14/9
A Celtics legjobb dobói: Tatum 28/6, Brown 20/6, Walker 14, Smart 14/6

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 109-116

Közel állt a bravúrhoz a Cavaliers. Collin Sexton, Darius Garland, Jarrett Allen és Larry Nance Jr. nélkül kellett kiállniuk a hazaiaknak, így annak ellenére is esélyesebbnek tűntek a vendégek, hogy tőlük is hiányzott Lonzo Ball, Josh Hart és Nickeil Alexander-Walker. A Cavaliersnél azonban többen is előléptek, Dean Wade (21 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés) például 8/12 dobását elsüllyesztette, Isaac Okoro és Kevin Love is eljutott 19-19 pontig, Matthew Dellavedova (7 pont, 10 gólpassz) jó játékszervezéssel kompenzálta a 3/11-es dobásmutatóját, míg a kispadról Cedi Osman hozott lendületet 15 ponttal és 7 gólpasszal. A hazaiak közös erővel, csapatként léptek fel ezen a találkozón, aminek eredményeként 29 gólpasszt osztottak ki egymás között, és az első percek után a mérkőzés jelentős részében ők jártak előrébb: esetenként 8-10 pont körüli előnyük volt, főleg az első félidőben, de a 4. negyed közepéig a Pelicans csak rohant utánuk, és szűk 3 perccel a vége előtt is 107-106-ra vezettek. A mérkőzés lezárása nem jött össze, így a Raptors elleni vereséget követően ismét kikaptak, és ezzel 19-34-re romlott a mérlegük.

Zion Williamson tarthatatlan volt. A legutóbbi, 76ers elleni meccséhez hasonlóan ismét megállíthatatlannak bizonyult Zion Williamson, aki ezúttal 16/22 jó dobással, valamint 6/8 büntetővel ért el 38 pontot, ami mellé hozzátett 9 lepattanót, 4 gólpasszt és 2 blokkot is. Az első félidőben 25 pontot szerzett, és ekkor kicsit egyedül maradt, de a fordulás után Brandon Ingram (27 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz) és Naji Marshall (15 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) is fel tudott lépni mellé. Nem sokon múlt, hogy ez se legyen elég a vendégeknek, de az utolsó szűk 3 percet 10-2-re húzták be, köszönhetően Williamson 6, valamint Ingram 4 pontjának is, és így az is belefért náluk, hogy az említett trión kívül senki sem ért el kétszámjegyű termést, miközben a Cavaliersnél 6 játékos is elért legalább 10 pontot. A Pelicans is jól járatta a labdát (30 gólpassz), emellett behúzták a lepattanózást, és végül 70 pontot értek el a festékből, szemben ellenfelük 48 egységével, annak ellenére is ki tudták használni Jarrett Allen hiányát, hogy Steven Adams 27 perc alatt 0 ponttal zárt. A Pelicans ezzel a győzelmével egyetlen meccsre van a már play-in helyen álló Warriorstól.

A Cavaliers legjobb dobói: Wade 21/15, Love 19/15, Okoro 19/6
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 38, Ingram 27/9, Marshall 15/6

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 87-124

Bamba nagyon egyedül maradt. Az elmúlt egy hét legnagyobb nyertese a Magicnél egyértelműen Mo Bamba, aki egymást követő 4. meccsén ért el legalább 10 pontot, és ebben az időszakban már másodszor döntötte meg a korábbi karriercsúcsát. A Bucks ellen 8/11 jó dobással, közte 5/6 triplával ért el 21 pontot, leszedett 5 lepattanót is, és egyedül benne volt csak pont, mellette a többiek 32%-kal dobtak mezőnyből, és csak 3/30 triplát süllyesztettek el. Leginkább Cole Anthony (12 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) próbálkozott fellépni mellé, de csak 5/16-tal dobott, azon belül 0/6-tal a triplavonalon túlról. Rajtuk kívül más nem is ért el kétszámjegyű termést, Terrence Ross (4 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) kifejezetten passzívan játszott, mindössze 6 dobást vállalt, míg R.J. Hampton 11 kísérletből ért el 7 egységet. Wendell Carter Jr. (8 pont, 7 lepattanó, 2 gólpassz, 2 labdaszerzés, 2 blokk) érdemel némi dicséretet a mezőnymunkájáért, de az ő teljesítménye is csak aprócska szépségtapasz lehetett, így sorozatban 5. meccsüket vesztették el, legközelebb a Spurs ellen próbálhatnak javítani.

Most Antetokounmpo sem hiányzott. A kétszeres MVP egymást követő 5. meccsét hagyta ki a fájós bal térde miatt, ráadásul a Bucks az előző 3 alkalommal vereséget is szenvedett, így motiváltan léptek pályára a Magic ellen. Az első pillanatoktól kezdve ők jártak előrébb, és már az 1. negyedben 13 pontos előnybe kerültek, a folytatásban is magabiztosan vezettek, hogy végül a 4. negyedben további 19 pontot tegyenek hozzá az addigra kialakított 18 pontos előnyükhöz. A csapat élére Khris Middleton (21 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) állt, aki ezen a találkozón érte el pályafutása 1000. bedobott tripláját, míg mellette egyénileg Bobby Portis tette a legtöbbet a győzelemért, aki 16 pontjával és 10 lepattanójával dupla-duplázott. Nagyobb egyéni extrára senkitől sem volt szükség, ezúttal Jrue Holiday (12 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) vállaira sem nehezedett nagyobb teher, és végül senki sem játszott 30 perc felett a Bucksból, a keretükből mind a 13 játékos pályán töltött legalább 5 percet, és egyedül az a Mamadi Diakite nem szerzett pontot, aki elrontotta az egyetlen kísérletét. Csapatszinten 48,9%-kal dobtak mezőnyből, 47,5%-kal bebombáztak 19 triplát, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük.

A Magic legjobb dobói: Bamba 21/15, Anthony 12, Harris 9/3, Carter-Williams 9
A Bucks legjobb dobói: Middleton 21/6, Portis 16/12, Forbes 13/6

New York Knicks - Toronto Raptors 102-96

Leadta a nagy előnyét, de végül nyert a Knicks. Bő két negyeden keresztül a New York akarata érvényesült, a hazaiak Julius Randle és RJ Barrett vezetésével 66-48-ra vezettek a harmadik játékrész elején és úgy tűnt, hogy magabiztosan nyerhetik meg a mérkőzést. A lendület azonban elillant, amikor a pálya vizesedése miatt félbe kellett szakítani a meccset és az újraindítás után egy ideig ólomlábakon mozogtak a hazaiak: a Raptors egy 37-15-ös rohammal átvette a vezetést. A hajrá innentől izgalmasan alakult, de a Knicks még időben felébredt, futott egy 9-0-t és visszavette az előnyt, az egylabdás végjátékot pedig ezúttal (kivételesen...) sikerült megnyerni: az utolsó percben Barrett bombázott be egy clutch triplát, majd az utolsó tíz másodpercben Randle 4/4 büntetője állította be a végeredményt. Ezzel a sikerrel ismét 50%-on áll a gárda és nagyon fontos volt, hogy ne rontsák el ezt a mérkőzést, most a Lakers ellen megint nem lesz könnyű dolguk.

Ez nem a legutóbbi Raptors volt. Az előző meccsen Gary Trent Jr. 44 pontos karriercsúcsával sikerült nyernie a Torontónak, most viszont messze voltak attól a játéktól a kanadaiak, pedig Kyle Lowry már visszatérhetett a sérüléséből és 37 perc alatt 19 ponttal, 7 lepattanóval, valamint 6 gólpasszal segítette csapatát. Hiába, csak a "kényszerszünet" után tudták megukat igazán felszívni, majd a szoros végjátékban ismét clutch hibákat követtek el elvesztett labdák, elrontott dobások, benézett védekezések formájában - az utolsó baki Pascal Siakamhoz fűződik, akire kétszer indulást fűjtak, ezzel juthatott büntetőhöz Randle. Nick Nurse vezetőedző szerint csak a szerencse hiányzott nekik a győzelemhez, de mi azért hozzátennénk, hogy a 96 dobott pont, a 41%-os mezőnymutató és a 32%-os triplázás nem feltétlenül a győzelem receptje, igaz, a Knicks 40% alatt dobott, mégis nyert...

A Knicks legjobb dobói: Randle 26/3, Barrett 19/9, Payton 11/3, Rose 11
A Raptors legjobb dobói: Trent Jr. 23/9, Lowry 19/6, Boucher 17/3

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 117-119

DeRozan dobása döntött. A Dallas nem tudott ellenfele fölé nőni ezen a mérkőzésen, a Spurs DeMar DeRozan (33 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) és Dejounte Murray (25 pont, 5 gólpssz, 4 labdaszerzés) vezetésével végig partiban volt, tíz pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki az este folyamán. A vendégek három perccel a vége előtt kilenc egységgel vezettek és közel álltak már a sikerhez, de a Mavs itt még válaszolni tudott és Porzingis, valamint Doncic révén kiegyenlített - 20 másodperc volt hátra, amikor a szlovén dobása után 117-117 lett az állást. Ez az idő azonban éppen elég volt ahhoz, hogy DeRozan szépen megkapja a labdát, lepörgesse az órát, majd bár igazán nem verte meg a védőjét, de egy oldalra/hátraugrós középtávolit bevágjon a gyűrűbe úgy, hogy 0,5 másodperc maradjon - tökéletes befejezés és meccsnyerő dobás a San Antonio vezétéről, a Mavs már nem tudott válaszolni. Az 54%-kal dobó vendégek ezúttal kifejezetten hatékonyak voltak támadásban és nagyon kellett is nekik ez a siker az utóbbi hetek gyengélkedései után, következőleg Orlandóban is nyerniük kell.

Tovább hullámzik a Mavs. A ligaelső Jazz legyőzése után kikaptak a Houstontól, majd megverték a Milwaukee-t, most pedig újabb olyan vereség következett, ami előzetesen egyértelműen nekik állt - nem túl stabil mostanában a Dallas. Pedig Luka Doncic (29 pont, 7 gólpassz) és Kristaps Porzingis (31 pont, 15 lepattanó, 2 blokk) is hozta, amit kell, a két vezér teljesítménye támadásban elég is volt a jó játékhoz, védekezni viszont most valamiért egyáltalán nem tudtak, DeRozan és Murray is könnyedén büntette meg őket. Emiatt abszolút nem tudtak fölénybe kerülni, sőt, a végén még nekik kellett kapaszkodni, majd amikor kiegyenlítettek, megint jött DeRozan - Rick Carlisle vezetőedző magára vállalta a felelősséget, ő kérte, hogy Finney-Smith egy az egyben fogja meg a Spurs vezérét annál a játéknál, ami végül vereséghez vezetett. Így is tartják nyugati hetedik helyüket, de egyelőre nem tudnak feljebb kapaszkodni, pedig a Portland újabb vereségét most kihasználhatták volna. 

A Mavericks legjobb dobói: Porzingis 31/9, Doncic 29/6, Richardson 16/6
A Spurs legjobb dobói: DeRozan 33, Murray 25/6, Walker 13/6

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 125-132

Végig vezetett és megnyerte a pontháborút a Pacers. Ez a mérkőzés finoman szólva sem a védekezésről szólt és ebből végül a vendégek jöttek ki jobban, akik már az első negyedben parádés teljesítményt nyújtottak és 45 pontot dobtak - 14-gyel vezettek a játékrész után, ezt az előnyt pedig végig menedzselték az este folyamán. Voltak 18 pontos fórban is, de a vége azért izgalmas lett, a hajrában előbb bejött tíz alá, majd az utolsó percekben egyetlen egységre zárkózott a Memphis, de az Indynél mindig volt valaki, aki megvillant: Caris LeVert (34 pont, 14/20 mezőnyből), Malcolm Brogdon (29 pont, 9 lepattanó, 11 gólpassz) és Domantas Sabonis (18 pont, 15 lepattanó, 9 gólpassz) is szenzációsan játszott és a végén Justin Holiday is hozzátett egy clutch zsákolást. A döntő dobásokat LeVert süllyesztette el fél percnél, azokra már nem érkezett válasz, így az 50% felett dobó és 35 gólpasszig jutó Pacers sorozatban már harmadszor nyert és ismét stabilizálta magát. 

Hiába Valanciunas pusztítása. A Grizzlies centere kihasználta, hogy Myles Turner nélkül ezen a poszton "könnyebb" volt a Pacers és egészen elképesztő teljesítményt nyújtott, 34 ponttal és 22 lepattanóval próbálta meg győzelemre vezetni csapatát - előbbi karriercsúcs, utóbbi szezoncsúcs, a két blokk már szinte fel sem tűnik ilyen számok mellett. Hiába villogott azonban ennyire, kintről ezúttal nem kapott támogatást, 6/20-szal tripláztak a hazaiak és bár a lüktető iramú meccsen így is visszazárkóztak a hajrában, illetve eljutottak 125 pontig, de mivel védekezni egyáltalán nem tudtak, így mindez kevésnek bizonyult, nem voltak képesek túldobni a több lábon álló és kintről veszélyesebb Pacerst. A jó forma után sorozatban másodszor kaptak ki Ja Moranték, most a Chicago ellen térhetnek vissza a helyes útra. 

A Grizzlies legjobb dobói: Valanciunas 34, Morant 23, Anderson 15/3
A Pacers legjobb dobói: LeVert 34/6, Brogdon 29/15, Sabonis 18/3

Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 121-117

Most nem rontotta el a Wolves. Nemrég a Boston ellen is 11 ponttal vezetett a nagyszünetben a Minnesota, de nem tudta megtartani az előnyt és végül hosszabbításban kikapott, most viszont megtartotta ugyanezt: az első negyed 21-8-as futásának köszönhetően megint 11-gyel állt jobban ellenfelénél a hazai csapat a félidőben, de ezúttal már nem rontotta el. Karl-Anthony Towns (27 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz), D'Angelo Russell (27 pont, 9/13 mezőnyből) és Ricky Rubio (17 pont, 9 gólpassz, 5/6 tripla) is remekül játszott és még az Edwards-Reid páros is hozzátette a magáét, szűk 50%-kal dobtak mezőnyből, 44%-kal süllyesztettek el 16 hármast és 25/25-tel büntetőztek, úgyhogy támadásban nagyon egyben voltak végig, ami meghozta számukra a sikert. A második félidőben azért közelített a Bulls és a vége nagyon szoros lett, egy pontra is feljöttek a vendégek, de amikor nagyon kellett, akkor az említett minnesotai húzóemberek közül legalább egy mindig megvillant - fontos volt számukra a győzelem, úgyhogy érthetően elégedettek voltak a találkozó után. 

Nyerni kellett volna. A playoffért hajtó Bullsnak alapvetően hoznia kellett volna ezt a meccset a ligautolsó otthonában még akkor is, ha a Wolves a játéktudást tekintve már nem ligautolsó, de az elrontott első félidő után csak a kapaszkodás maradt a vendégek számára. Zach LaVine 30 pontig azért most is eljutott (7 lepattanó, 6 gólpassz), de most nem működött igazán az eredeti terv, Nik Vucsevicsnek eléggé tele volt a keze Townsszal és bár a támadójátékot a kispad kiegyenesítette (hárman is tíz pont fölé jutottak onnan), de a védekezéshez nem tudtak hozzászólni, a Wolves kulcsemberei könnyedén lebontották őket. Így hiába mentek bele a dobópárbajba és javultak fel a fordulás után, megállítani nem tudták ellenfelüket, úgyhogy újabb vereséget könyvelhettek el, a tabella alapján pedig lassan lemondhatnak a top nyolcba jutásról, a playint érő 10. hely megtartása lehet a reális cél.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 27/9, Russell 27/9, Reid 18/6
A Bulls legjobb dobói: LaVine 30/12, Vucsevics 18/6, Brown Jr. 15/9

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 131-124

Csak a végén lett úrrá a helyzeten a Clippers. A Kawhi Leonardöt kiültető hazaiaknak nagyon nem akaródzott védekezni ezen a mérkőzésen, inkább csak dobálgatni akartak és azzal megnyerni a találkozót, de a Detroit ebben nem adta magát könnyedén, sőt, az összecsapás jelentős részében vezetni is tudtak a remekül dobó vendégek. A Clippers aztán a negyedik negyedre felszívta magát egy kicsit jobban, egy fokkal nagyobb figyelmet szentelt a védekezésnek és felállt a 12 pontos hátrányából, egyenlített, majd egy 10-2-vel meg is lépett és azt az előnyt már beosztotta - 37-25-re húzta be ezt a játékrészt a gárda, így tudta valahogy kiharcolni a győzelmet. Marcus Morris 33 pontos szezoncsúcsa és 6/8 triplája azért sokat segített ebben, Paul George (32 pont, 9 gólpassz), vagy Iviza Zubac (13 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz) teljesítménye is kellett, de Nic Batum (4/4 tripla, 9 lepattanó, 3 blokk) és Rajon Rondo (10 pont, 6 gólpassz, +22-es +/-) is borzasztóan sokat tett hozzá a kispadról. Végül csapatszinten 62,5%-kal dobtak mezőnyből, 58%-kal tripláztak és 35 gólpasszig jutottak, így most az is belefért, hogy a védekezést ezúttal csak "kiszámlázták" - sorozatban ötödször is nyertek és tartják a nyugati harmadik helyüket. 

Jó meccset játszott a Pistons. A kalkulálható vereségen kívül azért jó szájízzel mehet tovább a Detroit, a vendégek 53%-os mezőnymutatót, 47%-os triplázást és 33 gólpasszt tettek le az asztalra, az összecsapáson pedig nagyrészt ők vezettek a Clippers vendégeként, ami nagy dolog. A 26 pontos Josh Jackson lett a legjobb dobó, de Saddiq Bey (25 pont, 5/8 tripla, 4 labdaszerzés), vagy Cory Joseph (18 pont, 13 gólpassz) is kitett magáért és a kezdővel összességében jobbak is voltak ellenfelüknél, a gondok akkor kezdődtek, amikor a cseréknek kellett volna domborítani - a papírformát nem borították fel végül, de becsülettel helytálltak és ismét jelezték, hogy őket nem lehet lebecsülni még Jerami Grant nélkül sem. 

A Clippers legjobb dobói: Morris 33/18, George 32/3, Batum 14/12
A Pistons legjobb dobói: J. Jackson 26/6, Bey 25/15, Joseph 18/3

Portland Trail Blazers - Miami Heat 98-107

Levédekezte ellenfelét a Heat. A Victor Oladipót nélkülöző floridaiak az első negyedben kicsit még tapogatóztak, a folytatásban viszont teljes mértékben uralták ezt a mérkőzést és végül teljesen sima győzelmet arattak, az eredmény nem is tükrözi eléggé, hogy mennyire az ő akaratuk érvényesült. A vendégek végig leradírozták a pályáról Damian Lillardot, CJ McCollum játékának élét is elvették, de Jusuf Nurkicnak sem engedtek szinte semmit támadásban - a 31-17-re nyert második negyed után a kezükben volt a derbi, a harmadik játékrészben további tíz pontot tettek közé, a záró etapban pedig szépen koptatták a 20 egységnyi előnyüket. A 22 pontos Bam Adebayo és az ismét mindenben benne lévő Jimmy Butler körül a többiek is tették a dolgukat, de Erik Spoelstra vezetőedző szerint az a lényeg, hogy hogyan védekeznek, különösen idegenben, márpedig ezzel most elégedett lehetett, úgyhogy jó szájízzel utazhatnak tovább Phoenixbe.

Fáradt volt a Portland. Terry Stotts vezetőedző szerint a fő gondjuk az volt, hogy back-to-backet vívtak, a Miami pedig napokat pihenhetett a meccs előtt, így egyszerűen erőtlennek bizonyultak a jóval agresszívebb, fizikálisabb ellenfelükkel szemben. Damian Lillard egyáltalán nem tudott kétpontos kosarat dobni, McCollum is csak erőlködött és bár a mezőnymutatójuk végül nem lett rossz, de a megnyert első negyed után elfogyott az üzemanyag és nem tudták felvenni a harcot. Voltak már idén hasonló okból elvesztett meccseik, most ismét fel kell szívniuk magukat, hogy következőleg a Boston ellen már nyerni tudjanak. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Powell 17/3, McCollum 17/9, Lillard 12/9
A Heat legjobb dobói: Adebayo 22, Butler 20/3, Nunn 15/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus