A Brooklynt fogadja a Suns, pályán a GSW és a Nuggets is

Visszavágna a Torontónak a Heat, javítana a Milwaukee - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali meccsek előtt. 

 

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 01:00

A Pelicans back-to-back lép pályára a szoros clevelandi vereség másnapján, míg a Detroit pihentebb, otthon játszhat és egy önbizalomnövelő győzelemből érkezik: legutóbb komoly bravúrt bemutatva éppen a Cavs ellen tudott nyerni. Ebből kiindulva most sem szabad leírni a Pistonst, ugyan a New Orleans kerete elvileg jobb és magasabb célokért küzd, de az utóbbi hetekben sokszor bizonyította a Detroit, hogy a Cunningham-Bey páros körül szerveződő játékkal képes remek mérkőzéseket összerakni. A csapat 8-15-ös hazai mérlege egyébként sem olyan vészes, mint a tabellán elfoglalt helye, a Pelsnél pedig a várakozások szerint továbbra sem léphet pályára Brandon Ingram. Benne van a pakliban a vendéglátó sikere...

 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 01:30

Itt muszáj nyernie a Milwaukee-nak, a címvédő mostanában sokat botlott és bár egyszer már úgy tűnt, hogy kijött a hullámvölgyből, de azóta két ki-ki meccset is elbukott, ráadásul simán, így most otthon nem hibázhat. Ennek oka a Washington formája, a fővárosi alakulat zsinórban öt vereségnél tart, legutóbb egy húszassal kapott ki Memphisben, vendégként 10-14-es mérleget tud felmutatni, szárnyra kaptak a Dinwiddie távozásáról szóló pletykák is, a hangulat sem az igazi a csapatnál. Ezt tetézi, hogy Bradley Beal nem is játszhat még ezen a meccsen, így egészségesebb is a Bucks, amelynél minden fontos játékos bevethető - ezek miatt komoly blama lenne, ha nem javítana a legutóbbi, Denver elleni hazai kiütés után Mike Budenholzer legénysége. 

 

Toronto Raptors - Miami Heat 01:30

A felek három napja találkoztak Miamiban és akkor három hosszabbítás után a Raptors tudott nyerni, most pedig mindkét gárda back-to-back érkezik: a Toronto Atlantában is nyert, a teljesen elfogyó Heat pedig 30 ponttal kapott ki Bostonban. Mindezek most is a Raptors sikerét ígérik, a hazaiaknál csak az a kérdés, hogy két ilyen megterhelő meccs után mennyi energia lesz még a nagyon rövid rotációban, a Heatnél pedig az a kérdés, hogy a Butler-Tucker páros visszatérhet-e: Lowry mellett ők sem játszottak tegnap kisebb sérüléseik miatt, de nincs kizárva, hogy most ott lesznek a parketten. Nélkülük egyértelműek az erőviszonyok, ha ők visszatérnek, akkor azért árnyaltabb a kép és nem lehet leírni a Miamit - erről viszont jelen pillanatban még nem tudunk pontosat. 

 

Chicago Bulls - Orlando Magic 02:00

Kötelező meccs a Bulls számára, Nik Vucsevics korábbi csapata ellen is folytathatja mostanában látott jó formáját, a Chicago pedig egy győzelemmel és a Heat esetleges vereségével vissza is veheti az első helyet Keleten. Billy Donovan alakulata négyből hármat nyert, legutóbb 130 pontot dobott a Portlandnek, talált "kapaszkodót" Ball és Caruso nélkül is, úgyhogy nincs rossz passzban és a liga egyik legrosszabb mérlegével bíró vendégekkel szemben természetesen toronymagas favorit. Némi óvatosság viszont azért nem árthat, a Magic ugyanis szintén négyből három győzelemnél tart, hosszú idő óta először tudott egymás után kettőt nyerni, legutóbb a Dallast lepte meg, de nyolc napja az akkor éppen padlón lévő Bullst is elkapta. Az az emlék bizonyára élénken él a mostani hazaiakban, így aligha követik el azt a hibát, hogy lebecsülik ellenfelüket - ha pedig teljes gőzzel játszanak és nem fognak ki különösen rossz napot, akkor természetesen nekik áll a zászló. 

 

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 02:00

A Nuggets egészen ellenállhatatlan formában van, szép csendben sorozatban ötöt és 13-ból tízet nyert a gárda, eddig pedig 4-0-ra áll az idegenbeli túráján is - Nikola Jokics elképesztő teljesítményei mellett a társak is hozzák, amit kell, úgyhogy mostanában nagyon egyben vannak. A Wolves sincs rossz passzban, a GSW és a Suns elleni vereség belefért, legutóbb viszont húsz ponttal verték meg a Jazzt D'Angelo Russell nélkül, úgyhogy nekik is van miben bízni, főleg otthon. A Towns-Jokics csata igazi csemegének ígérkezik és eddig 1-1-re állnak egymással idén a felek, mindkettőnek volt már megoldása a másikra - sok múlik a dobóformán és sok apróság számíthat, a jó forma és a jobb mérleg ellenére azért nem toronymagas favorit a Nuggets. Russell és Beverley játéka egyébként kérdéses a hazaiaknál, az ő beszállásuk tudna segíteni Edwardséknak.

 

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 02:30

A Warriors Houstonból érkezik a back-to-back második felén és azon a meccsen Steph Curry 40 pontot dobott, az utolsó negyedben 21-et, hosszú idő után elkapta a fonalat, így kíváncsian várjuk, hogy ezúttal melyik arcát mutatja majd. A Warriors egyébként is jó formában van, hiszen sorozatban hat meccset nyert, a Spurs pedig egész más szinten van eddig, de tegyük hozzá, hogy a texasiak nemrég megverték a Chicagót, majd egylabdás csatára késztették a Sunst, úgyhogy jó lesz odafigyelni rájuk. A hazaiaknál Murray, White és Pöltl is pihenőt kapott legutóbb, de elvileg nincs nagy gondjuk és könnyen elképzelhető, hogy most mindannyian vissza is térnek, így pedig pláne nem készülhet könnyű estére a GSW. A vendégeknél Green továbbra sincs, a back-to-back miatt pedig Thompson sem fog játszani.

 

Phoenix Suns - Brooklyn Nets 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, de eltérő formában érkeznek meg a csapatok. A Suns sorozatban tíz győzelem után, masszív ligaelsőként, már 40 sikerrel a zsákban léphet pályára, míg a Nets régóta gödörben van, most éppen zsinórban négy vereségből érkezik. A hazaiaknál Ayton, Crowder és Shamet biztosan nem játszik, a vendégeknél pedig Durant mellett Aldridge az, aki biztosan nem lesz még - Harden edzeni már tudott, de hivatalosan kérdéses a pályára lépése. Mivel idegenbeli meccs, így Irving ott lesz a parketten a Brooklynnál, de így is stabilabb, meggyőzőbb a Phoenix, bár tegyük hozzá, hogy játékban sokszor voltak hullámvölgyei a gárdának annak ellenére, hogy most már jó ideje minden találkozóját megnyeri. Érdekes rangadó lesz, de jelen pillanatban azért meglepetésként hatna az ezer sebből vérző, legjobbját nélkülöző, mentálisan és fizikálisan sem a csúcson lévő Nets sikere.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus