A Clippers a Pelicanshez utazik, kötelező előtt a Nuggets és a Suns

Folytatódik az NBA alapszakasza, ahol újabb hat meccs vár ránk hajnalban, mutatjuk a programot.

Detroit Pistons – Miami Heat 00:00

A Miami ezen a héten komolyan leolvadt, Butlerék zsinórban négy vereségnél járnak, ugyan a Dallas, a Thunder és a Nuggets ellen alapvetően esélytelenebbként futottak k a pályára, de a Wizards elleni blama egyszerűen elfogadhatatlan volt a tavalyi döntőstől – most ezt a pocsék formát kellene megszakítania a vendégcsapatnak, különben komoly hátrányba is kerülhet a hatodik helyért vívott harcban. A Pistons annak ellenére a liga leghalványabb csapatai közé tartozik, hogy az utóbbi négy meccséből szokatlan módon hármat (!) is megnyert, a Brooklynt, a Charlotte-ot és a Torontót is legyőzte Monty Williams csapata – most azért a rossz formája ellenére is egy jóval magasabb szintet képviselő csapat következik, amely ellen komoly bravúr lenne az újabb meglepetésgyőzelem. A hazaiaknál Cade Cunningham játéka kérdéses, a túloldalon viszont Tyler Herro és Kevin Love biztosan nem tudja vállalni a játékot – ettől függetlenül is nagyon kellemetlen lenne, ha az idén alig tíz meccset nyerő Detroit ellen sem sikerülne javítania Erik Spoelstra csapatának.

 

Charlotte Hornets – Phoenix Suns 00:00

A Suns aratott nagy győzelmeket az elmúlt héten, megverte például a Denvert és a Clevelandet is, viszont kétszer is kikapott a ligaelső Bostontól, legutóbb éppen a tegnapi játéknapon. Most back-to-back érkeznek tehát Duranték, viszont egy olyan csapat lesz az ellenfelük, amelyik komolyabb ellenállást igazából senki ellen nem volt képes a szezon során mutatni. A Hornets csak három meccsét nyerte meg az utóbbi tíz alkalomból, a szezon előrehaladtával pedig szépen lassan lesüllyedt a Wizards és a Pistons színvonalára – ehhez persze kellett az is, hogy az egyébként sem világverő keretből jópár kulcsember kidőljön. LaMelo Ball, Seth Curry, Cody Martin, Bryce McGowens és Mark Williams ma sem lesz ott a pályán, viszont ez valószínűleg mindegy is, a Suns jóval nagyobb játékerőt képvisel még úgy is, hogy tegnap este egy rangadón volt pályán, óriási kudarc lenne a vendégek számára, ha fáradtan sem tudnák érvényesíteni a papírformát.

 

Toronto Raptors – Orlando Magic 00:30

Itt is viszonylag egyértelműek az erőviszonyok, a Magic ismét összekapta magát és már hetek óta kiváló formának örvend, 7-3-mal hozta le az utóbbi heteket és már egyetlen meccsre van a pályaelőnyt jelentő negyedik helytől Keleten – ehhez persze kellett a Knicks, a Sixers és a Heat leolvadása is, de egyáltalán nem szeretnénk elvenni az érdemeket Wagneréktől. A Raptors ezzel ellentétben viszont pocsék időszakot fut, zsinórban öt zakó áll a kanadaiak neve mellett, és ami a legfájóbb az egészben, hogy az utóbbi napokban kikaptak a Portlandtől és a Detroittól is – olyan csapatoktól, amelyek kérdés nélkül beleálltak a tankolásba, igaz, hogy Siakam és Anunoby elcserélésével gyakorlatilag a Raptors is erre az útra lépett. Sok jóra a hazaiak ma sem számíthatnak, Scottie Barnes és Jakob Poeltl ma sem lesz ott a pályán, ráadásul most RJ Barrett sem vállalja a játékot családi okokra hivatkozva, ahogyan Chris Boucher sem mélyítheti a rotációt – a vendégek ezzel szemben teljesen egészségesen és remek formától kicsattanva utaznak Torontóba, nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne oldanák meg ezt a kötelezőnek tűnő feladatot.

 

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 01:00

A játéknap rangadóját játssza egymással a két csapat, a Pelicans az ötödik, míg a Clippers negyedik helyen áll Nyugaton, két stabil playoff-helyre pályázó gárda mérkőzése pedig mindig tartogat érdekességeket és izgalmakat. A New Orleans nagy formában van, ugyan két napja a csapat kikapott a Cleveandtől, de azt megelőzően hatből öt meccsét is megnyerte a gárda, így stabilizálni tudta helyét az ötödik helyen, már talán egy kényelmesnek mondható előnye van az üldözőkkel szemben a szoros középmezőnyben. A LAC formája ingadozó volt az elmúlt hetekben, viszont most úgy néz ki, hogy megint sikerült jó útra térniük Leonardéknak – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi napok rangadóin a Bucks és a Wolves ellen sem sikerült nyerniük, de az alsóházi csapatok elleni mérkőzéseken (Rockets, Bulls) tudták hozni a kötelezőket. A vendégek tegnap is játszottak, a back-to-back első felén Chicagóban tudtak nyerni, most fáradtabban utaznak egy playoff-szintű csapathoz, ami így akár komoly fejtörést is okozhat a Los Angeles-ieknek. Russell Westbrook továbbra sincs a csapattal, de a hírek szerint James Harden játéka is bizonytalan egyelőre – a hazaiaknál minden kulcsember bevethető és hosszabb távot figyelembe véve talán jobb passzban is vannak jelenleg Williamsonék, emiatt egy hajszállal talán feléjük billen el a mérleg nyelve. Mindenképpen izgalmas mérkőzésre lehet számítani két közel azonos tudású csapat meccsén, a Pelicans egy esetleges sikerrel már két meccsre feljönne a LAC-ra, ami a zárkózás mellett azt is jelentené, hogy végképp lerázhatja magáról a mögötte lévő nyugati 6-10. helyezettek bolyát.

 

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 01:30

A nyugati első és utolsó helyezett csatája már valószínűleg kevesebb izgalmat tartogat, a Nuggets a Thunderrel holtversenyben vezeti a tabellán, míg a Spurs a szezon egésze során messze lemaradt még az alsóházi csapatoktól is – a teljesítmények és a célok abszolút két véglete találkozik ma egymással, ami nagy eséllyel egy egyoldalú mérkőzést hozhat. A Nuggets már hetek óta konzisztensen hozza az eredményeket, 9-1-es mérleggel teljesítette az utolsó tíz meccsét, az egyetlen vereségüket hosszabbításban szenvedték el Jokicsék a Suns ellen – megállíthatatlannak tűnnek most, ezt pedig jól mutatja az is, hogy néhány napja a ligát szétdomináló Bostont is sikerült legyűrniük. A Spurs szinte bárki ellen teljesen esélytelen, bár a hét elején Wemby nélkül győzte le a csapat a GSW-t, de ez csak egy véletlen csoda volt, a hazaiak idén abszolút a liga legalján vannak – a papírforma alapján a címvédő ellen szinte lehetetlen, hogy akár csak szoros meccset tudjanak kikényszeríteni. A vendégeknek már az alapszakasz-győzelem a tét, ezzel a kötelezővel pedig újra előnybe tudnának kerülni az OKC előtt, ráadásul a Minnesotát is le tudnák rázni magukról, nem igazán tudjuk, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy itt a Spurs meg tudja izzasztani a vendégeket – a hazaiak valószínűleg nem is szeretnének megfeszülni majd ennek érdekében.

 

Utah Jazz – Atlanta Hawks 02:30

A Jazz 2-8-at hozott az utóbbi meccsein, bár voltak jó peridósai a csapatnak az idény során, de végső soron idén is az alsóház volt a reális végállomás számukra. A Hawks hasonló cipőben jár, a keleti top 10 miatt valószínűleg nem kell izgulniuk, de a csapatot elnézve ez azért nagy csalódás a vendégektől – valószínűleg itt már mindenki azon gondolkodik, hogy nyáron mi fog történni a kerettel. A Utah három-, a Hawks kétmeccses nyeretlenségi sorozatát törné ma meg, különösen érdekesen alakultak a vendégek meccsei, akik egy hete még bravúrokat arattak a Knicks és a Cavs ellen, de két napja például a teljesen vakvágányon lévő Portlandtől is kikaptak. Egyik csapat sem a konzisztenciájáról ismert idén, ezen a mérkőzésen is bármi előfordulhat, az viszont biztos, hogy a hazaiak oldalán Clarkson, Markkanen és Dunn sem lesz bevethető, a Hawksnál pedig Young és Okongwu sérült, valamint egyelőre Bogdanovic és Jalen Johnson státusza is kérdéses – nehéz megjósolni, hogy mit hozhat ez a meccs, az Atlanta azért még így is egy fokkal magasabb színvonalat képvisel, talán a vendégek győzelme lenne kevésbé meglepő.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus