A Clippers próbálja megállítani a parádésan kezdő New Orleanst

Három mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük. 

 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 1:00

A Pistons 2-0-val, a 76ers 2-1-gyel rajtolt és a vendégeknél ráadásul továbbra sem tudott edzeni Ben Simmons, a játékára jelenleg kevés esély van - meglátjuk, hogy hogyan tud ehhez alkalmazkodni a csapat, legutóbb JJ Redick extrájára volt szükségük, hogy kiszenvedjék a győzelmet. Markelle Fultz nem ez a szint, TJ McConnell egészen mást tud, az pedig érdekes lesz majd, hogy Joel Embiid mire meg a Drummond-Griffin párossal szemben - ez a duó elöl-hátul dominálni tud sok mindenki ellen magas posztokon, lepattanózásban is megkeresítheti Embiid életét és folyamatos munkára késztetheti mindkét palánk alatt. Márpedig tőle most is extra kell ahhoz, hogy a Philly játéka működjön, vagy legalábbis magára kell rántania a védőket, hogy Covingtonék zavartalanul tüzelhessenek kintről - persze a Detroitnak is nagyon fontos a magas poszt, mert a periméterről ők is kevésbé veszélyesek a Jackson-Smith pároson kívül.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 2:00

Ez kifejezetten jó mérkőzés lehet, a New Orleans két gálameccs után próbálja bizonyítani, hogy képes állandósítani ezt a formát és az elsöprő, ellenállhatatlan támadójátékot, míg a Clippers a Denver elleni vereség után megverte az OKC-t és a Houstont is. A vendégek is egészen jól néztek ki, az ő kispadjuk és rotációjuk sokkal mélyebb, mint a Pelicansé, a minőség viszont inkább a hazaiak mellett szól - meglátjuk azért, hogy Mirotic meddig képes így tüzelni és hogy Payton tudja-e így futtatni a csapatot huzamosabb ideig. Jelenleg otthon azért a New Orleans az esélyesebb, de törékeny az a rendszer...

Denver Nuggets - Sacramento Kings 3:00

Ez megint igazán jó találkozó lehet akkor, ha a Kings hozni tudja a legutóbb látott formáját: Iman Shumperték parádés támadójátékkal nyertek az OKC otthonában, ha ismét úgy fog járni a labda, olyan ritmusban fognak támadni és úgy fognak dobni, akkor ezúttal is bőven lehet keresnivalójuk. Persze alapvetően a Nuggets számít esélyesnek, más célokért küzd, mint a Sacramento és sikerült 3-0-val rajtolnia, két magabiztos siker után a Warriorst is megverték Jokicsék egy back-to-back második felén és még egyszer sem kaptak száz pontot sem, erre azért építhetnek. Támadásban nekik is akadhatnak gondjaik, mert Thomason kívül Barton is kidőlt hetekre, Murray is sérült, kérdéses a játéka, úgyhogy fogynak azért a fegyverek, de előzetesen így is nekik áll a zászló.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus