A keleti hóvihar elsöpörte a Thundert Brooklynban

A Nets megverte az OKC-t - a Toronto a Clipperst is lenyomta - könnyedén győzött a Boston - texasi derbit nyert a Houston

A későbbre tolt kezdési időpont nem kedvezett Kevin Durantéknek, akik meglepetésre végig hátrányban játszva kikaptak Brooklynban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. A Houston remek támadójátékkal győzte le a Dallast, a Boston könnyedén nyert Philadelphiában, a Toronto pedig parádés teljesítményt nyújtó cseresorának köszönhetően fektette két vállra a Clipperst.

Visszajátszás: együtt vannak, spori!

Brooklyn Nets – Oklahoma City Thunder 116-106

Nagyot játszott a Brooklyn. A későbbre tett kezdési időpont a Netsnek segített, a hazai gárda az idény legjobb dobóformáját hozta – az első negyedben 57%-kal dobtak és bár ez később romlott, a pontokat így is folyamatosan hozták. Brook Lopezre nem volt ellenszer, a center 31 pontos, 10 pattanós dupla-duplát szállított, a padról Bogdanovic szórt be 18 pontot és 4/6 triplát, az ő vezérletével pedig most kintről is komoly veszélyt jelentett a gárda. A Nets remekül használta ki a Thunder problémáit, leszedtek 18 támadópattanót (a Lopez-Young páros 12-t) és erre építve tartották az előnyt – öt pontnál sosem zárkózott közelebb az OKC, így meglepetésre győzni tudtak Joe Johnsonék.

Váratlan pofon. A győzelmi szériában lévő Thunder nem tudott mit kezdeni a vereségsorozatból érkező Brooklynnal, igaz, az időjárás és az eltolt kezdési időpont mindenképpen őket hátráltatta: 36 órát töltöttek a hotelben, ami nem éppen ideális felkészülés. Ez látszott is a gárdán főleg védekezésben, de elöl is csak Kevin Durant hozta magát – ő 32 ponttal, 10 pattanóval és 7 gólpasszal villogott, Westbrooknak viszont 27 dobás kellett a 27 pontjához. Erőltetett és pontatlan volt a vendégek játéka, ráadásul eléggé hiányzott nekik Steven Adams a palánk alól, így senki nem tudta megfogni Lopezt – mindezek együtt vereséget eredményeztek.

A Nets legjobb dobói: Lopez 31, Bogdanovic 18/12, Young 14
A Thunder legjobb dobói: Durant 32/6, Westbrook 27/3, Ibaka 10, Payne 10/6

Houston Rockets – Dallas Mavericks 115-104

Most minden működött a Houstonnál. Ugyan az első félidőben még ment az adok-kapok és a nagyszünetben a Dallas járt előrébb, a fordulás után sebességet váltottak a hazaiak és a harmadik-negyedik negyedet 65-46-ra nyerték meg. Négy perccel a vége előtt már 17 ponttal vezetett a Rockets és ekkor el is dőlt a találkozó, James Harden egy újabb tripla-duplával (23 pont, 15 pattanó, 10 gólpassz), a négyesként kezdő Ariza 29 ponttal és hat triplával (mindkettő szezoncsúcs) jelentkezett, megvolt a támadójáték ritmusa. Érdemes megemlíteni Josh Smith-t is, hiszen az erőcsatár 23 perc alatt 16 pontot, közte több nagy kosarat jegyzett, mellé kiosztott két blokkot és megszerzett két labdát is.

Parsons nagy formában van. Az ex-houstoni, de már Dallasban pattogtató kiscsatár az előző két meccsén 26, majd 30 pontot dobott, ezúttal pedig 31 egységgel szezoncsúcsot hintett – méghozzá parádés dobóformával, hiszen 10/15-öt dobott mezőnyből, közte 5/6 triplával. A triplákat Nowitzki is termelte (4/6) és bár Pachulia hiányzott, a helyén kezdő Mejri 10 ponttal, 11 pattanóval és 3 blokkal pótolta – ugyanakkor Deron Williams egyetlen kosarat tudott csak szerezni Patrick Beverley szorításában, ami a második félidőben már döntőnek bizonyult. Egyrészt amikor nem ültek a triplák, akkor nem működött a támadójáték, másrészt a kezdőcsapat nem tudott mit kezdeni a Houstonnal védekezésben, így zsinórban másodszor kapott ki a gárda – a két együttes között egyetlen meccsre csökkent a távolság.

A Rockets legjobb dobói: Ariza 29/18, Harden 23/9, Smith 16/6
A Mavericks legjobb dobói: Parsons 31/15, Nowitzki 19/12, Felton 16/3

Toronto Raptors – Los Angeles Clippers 112-94

A cserepad hozta a nyolcadikat. Az első negyedet látványos játékkal megnyerte a Clippers, ám a második etapra érkezett a Toronto cseresora és óriásit fordított a találkozón – Terrence Rossék nagyot védekeztek, eközben támadásban is megvolt a ritmusuk, így 35-15-re hozták ezt a játékrészt. Ugyan Lowry, DeRozan és Valanciunas is hozzátette a magáét, a különbséget most a kispad jelentette: Ross, Patterson, Biyombo és Joseph is elérte a tíz pontot innen, mindannyian legalább +25-ös +/- mutatóval zártak és végül 51-29-re verték meg a Clippers cseréit. A második félidőben már végig masszív előnyben játszhattak a hazaiak, Paulék minden felzárkózási kísérletét visszaverték és megszerezték sorozatban nyolcadik győzelmüket.

Akadozott a Clippers. Amellett, hogy az említett második negyedet nagyon elveszítette a vendégcsapat, összességében is akadtak gondjai: Valanciunas például azt csinált DeAndre Jordannel, amit akart, a túloldalon viszont csak 44%-kal dobtak Paulék és rajta, valamint Redicken kívül nem akadt igazi fegyver a gárdában. A lepattanózást is simán elvesztették Doc Rivers fiai, 12 büntetőt hibáztak és elöl-hátul hiányzott belőlük az átütőerő: most már várják Blake Griffin visszatérését, ami akár már kedden meg is történhet.

A Raptors legjobb dobói: Lowry 21/9, Valanciunas 20, DeRozan 18/6, Ross 18/15
A Clippers legjobb dobói: Paul 23/9, Redick 17/6, Jordan 15

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 92-112

Nem adott esélyt a Boston. Nem tette meg azt a szívességet a Celtics, hogy könnyedre veszi a figurát, az első perctől kezdve egyértelműsítették erőfölényüket Bradley-ék. Ugyan a védekezésükkel helyenként akadtak gondok, a pontokat folyamatosan szerezték, félidőben már 15 pont volt a különbség, később ez 29 egységre nőtt és egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük. Thomas és Crowder is 20-20 pontot tett a közösbe, de Bradley és Smart is megszórta a Sixerst, a gárda 25 pontot szerzett leindításból és a Philly két méregfogát (Smith, ill. Okafor) kihúzta – a Celtics ezzel a sikerrel a keleti ötödik helyen találta magát.

Csak Covington és más senki. Ish Smith borzalmas estét produkált, Jahlil Okafortól pedig elvette a dobásait a Celtics, így csak addig tudtak partiban lenni a hazaiak, amíg Covington keze sült – a dobógép végül 25 ponttal, közte 6/13 triplával zárta a meccset. Ezt leszámítva nem volt esélye a Philly-nek, a 24 eladott labda (főleg a 17 gólpassz mellé) megpecsételte McConnellék sorsát, 40% alatt dobtak mezőnyből és tükörsima vereséget szenvedtek – ugyan az utóbbi meccseken biztató volt a játékuk, ebből ezúttal semmit sem láthattunk.

A 76ers legjobb dobói: Covington 25/18, Noel 12, Okafor 10
A Celtics legjobb dobói: Crowder 20/12, Thomas 20/3, Bradley 19/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus