A Memphist fogadja a Lakers, Dallasba látogat a Miami

Folytatná nagy sorozatát a Denver, a GSW-t fogadja a Cleveland, összecsap a remek formában lévő Kings és Thunder, Atlantába utazik a Knicks: ez vár ránk a hajnali NBA-mérkőzéseken.

 

Orlando Magic - New Orleans Pelicans 01:00

Nincs jó formában a Pelicans, az Ingram-Williamson-Jones trió nélkül küzdő együttes csak három meccsét nyerte meg az elmúlt tízből, így már a Kings is megelőzte a tabellán, így nagyon fontos lenne egy győzelemmel kicsit visszazökkenni a korábbi kerékvágásba. A Magicnek nemrég volt egy nagy győzelmi sorozata, de az előző tíz találkozójukból Bancheróék is csak hármat nyertek meg, bár így sem lehet őket lenézni - atletikus, lelkes csapatról beszélünk, amelyik bármire képes azokon a napokon, amikor jó dobóformát fog ki. A Pelicans jelen pillanatban félkarú támadócsapat csak, így egy ilyen említett jó Magic-nap megint komoly károkat okozhat a vendégeknek - az Orlando a legutóbbi vereségeit idegenben szenvedte el, de otthon 10-12-re áll, így lehet ebből szoros, kétesélyes találkozó. 

 

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:30

Izgalmas keleti derbi lesz ez, a Hawks most szezonbeli legjobb formáját futja, sorozatban négyet nyert, legutóbb a Dallast is túldobta, és támadásban most megvan az egyensúly - bár Bogdan Bogdanovics játéka kérdéses, de ha ez az egyensúly megmarad, akkor otthon most is jó esélye lehet a gárdának. A Knicks ingadozóbb, több győzelem után most éppen két vereségből érkezik, de valamiért nagyon eredményes idegenben: 14-8-ra áll, valahogy jól megy neki a játék vendégként. A Brunson-Randle-Barrett trió alkalmas is lehet arra, hogy tartsák a lépést az atlantai támadójátékkal, de az aktuális forma és a pályaelőny így is a Hawks mellett szól - jelenleg egymás mögött állnak a felek a tabellán, tehát komoly tétje is van az összecsapásnak, hiszen közvetlen riválisokról beszélünk. 

 

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 01:30

A GSW back-to-backet játszik, méghozzá egy hosszabbításos bostoni vereség után, így aligha fog most megszakadni, az eddigiek nem erre utalnak - fáradt, leharcolt a társaság, azt pedig már be is jelentette Steve Kerr, hogy a Curry-Thompson-Green trió pihenőt kap, nem fog pályára lépni. Így leterítette a vörös szőnyeget a Cavs elé, amely amúgy is pihentebb, a bombaerős hazai pályáján játszhat, és legutóbb kis híján meglepte a Memphist is, nincs rossz formában - igaz, Donovan Mitchell játéka most is erősen kérdéses, a nemrég visszatérő Ricky Rubio pedig biztosan kihagyja a találkozót. Ezzel együtt a Warriors helyzete miatt ez most kötelező feladat az ohióiak számára, akik egyébként is eredményesebbek voltak eddig az alapszakaszban, mint a címvédő. 

 

Dallas Mavericks - Miami Heat 01:30

A Dallas mélyrepülésben van, sorozatban hármat, összességében hatból ötöt bukott, az idegenbeli gyengélkedés után legutóbb otthon kapott 130 pontot a Hawkstól, ráadásul Christian Woodot is elvesztette - bár legalább Tim Hardaway Jr. játszhat, az is valami. A Heat jobb formát fut, ötből négyet és tízből hetet nyert, legutóbb már kiegészült a teljes kezdő és simán meg is verték a Pelicanst, a játék terén egyértelműen ők vannak most jobb passzban, a kérdés az, hogy Luka Doncic és a Mavs mennyire szívja fel magát erre az estére. A szlovén bármire képes, ha ő MVP-üzemmódba kapcsol és kifognak egy jó kinti dobóformát, akkor természetesen minden további nélkül nyerhet a Dallas, de alapvetően most több lábon áll, és főleg jobban védekezik a Miami, amelynél kulcsfontosságú hiányzó jelen állás szerint ezúttal sem lesz.

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 02:00

Ez most nyernie kell a Clippersnek, Tyronn Lue csapata szörnyű formában van, az utóbbi tíz meccséből nyolcat is elbukott és visszazuhant a tabellán, de a tankoló Spurs otthonában így is kötelező a győzelem. A SAS legutóbb éppen megverte a Brooklynt, de ettől még nem lett jobb csapat, azt viszont jelezte, hogy a szétesett ellenfelek gondjait képes kihasználni, ami figyelmeztető jel lehet a Los Angeles számára is. A vendégeknél ennyire azért nem reménytelen a helyzet, a Sixers ellen elvesztett rangadó után elengedték a Jazz elleni meccset, most viszont Leonard és George is játszhat, így bár a Morris-Wall-Kennard sor még mindig sérült, de a két sztár már elég lehet ahhoz, hogy nyerjenek. A Spursben benne van a bravúr, de a Clippers most olyan helyzetben van, hogy nem engedheti meg magának az újabb hibát, egy betlivel már a playin-helyekről is kicsúszhat az együttes.

 

Denver Nuggets - Indiana Pacers 03:00

Itt természetesen a Nuggets az esélyes, a denveriek sorozatban tizenöt hazai mérkőzést nyertek meg, egyébként zsinórban nyolc sikernél tartanak, míg a Pacers Tyrese Haliburton sérülése óta atomjaira hullott és most éppen egy ötös vereségszériából érkezik. A Nuggetsnél mindenki egészséges, Jamal Murray is ott lesz a pályán a kisebb sérülése ellenére, Jeff Green is közel áll a visszatérséhez, minden rendben van, ráadásul Nikola Jokics abszolút ellenállhatatlan formában van, és az utóbbi mérkőzéseken a komplett csapatjáték is szenzációsan működik. Az Indy jelenleg önmagához képest is rendkívül mélyen van, és nehéz megjósolni, hogy mi ránthatja ki ebből a gödörből a társaságot - persze így annyira országos egyes a találkozó, hogy pont ezek szoktak teljesen váratlan fordulatot hozni...

 

Utah Jazz - Brooklyn Nets 03:00

A Nets back-to-back lép pályára sorozatban negyedik veresége után, előző este viszonylag simán kapott ki a padlón lévő Suns ellen is úgy, hogy a végén azért sokat kozmetikázott az eredményen, de nem tudott fordítani. A Jazz viszont egy hosszabb gyenge időszak után most megint jobb formát fut, ötből négyet nyert, legutóbb a Clipperst tömte ki, és ha idegenben botladozik is, de otthon 15-8-ra áll - ez a frissességgel és Lauri Markkanen legutóbbi (ráadásul remekül sikerülő) visszatérésével együtt elég is lehet a csapat sikeréhez. A vendégeknél Durant még mindig nincs, kérdés, hogy a b2b miatt pihenőt kap-e esetleg Irving vagy Simmons, de a korábbi remeklést követően most nagyon nagy szükségük lenne egy aprócska győzelemre, nem biztos, hogy érdemes elengedni a találkozót. 

 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 04:00

Sorozatban tizenegy győzelem után természetesen a Grizzlies az esélyes, a vendégek a liga legjobb formában lévő csapatának számítanak, míg a Lakers messze van ettől - nincs különösebben rossz passzban a társaság, de nem véletlenül áll "kiesésre", a tudása jelenleg, Anthony Davis nélkül erre elég. Ugyan LeBron James és Russell Westbrook is igyekszik mostanában, otthon pedig mindig veszélyes lehet az együttes, de a Grizzlies jóval egészségesebb, sokkal több lábon áll, teljesen más szintet képvisel jelenleg, a játék minden elemében előrébb tart, mint a Los Angeles. Az egyetlen kérdés a pályaelőny, a Memphis a sikerei nagy részét azért otthon érte el, de idegenben is jobb a mérlege eddig, mint a Lakersnek otthon, szóval...

 

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

Ez remek meccsnek ígérkezik, hiszen a Sacto öt, az OKC pedig négy meccset nyert zsinórban, mindkét csapat kirobbanó formában van jelenleg. A Kings ezzel egészen a nyugati harnadik helyig zárkózott, a lesajnált Thunder pedig alig fél meccsel van lemaradva a hatodik Jazztől, így az aktualitásokat figyelembe véve ez most rangadónak számít. A Fox-SGA csata igazi csemege lehet, két gyors, atletikus, lendületes irányító találkozik majd, a kérdés az, hogy az OKC védekezése mennyire jelent majd gondot a folyamatosan rohadnó Sacramentünak. A hazaiaknál Domantas Sabonis beteg, kérdéses a játéka, a vendégeknél viszont nem lesz fontos hiányzó, az elmúlt meccseken jó csapatok ellen is remekül kinéző rotáció minden lényegi eleme ott lehet a parketten - színvonalas és izgalmas csatára van kilátás, bár az esélyek otthon azért nyilván inkább a Kings mellett szólnak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus