A Minnesota győzelmével indult az NBA előszezonja

Egy fokkal élesebb volt a Wolves Luka Doncicéknál az idei előszezon első NBA-meccsén.

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 111-99

Végig irányított a Wolves. A Mavsnél nem játszott Hardaway Jr. és Jones Jr. sem, míg a Minnesotánál Anthony Edwards révén éppen a vezér ülte ki a találkozót egy kisebb sérülés miatt - így indult az NBA 2023-as előszezonja Abu Dhabiban. A Minny mindenesetre az első percektől gyorsabban, pontosabban, más sebességi fokozatban játszott a Mavshez képest, és az első negyedet 37-19-re nyerte meg, de 29 ponttal is vezetett a találkozó folyamán, míg hátrányba egy pillanatig sem került. A második félidőben a cseresor azért jelentősen közelebb hozta a Dallast, tíz ponton belülre is visszajöttek a texasiak, de fordítani nem tudtak, amikor kellett, akkor tudott még gyorsulni a Wolves, úgyhogy végig vezetve, nem nagy különbséggel, de sima és magabiztos győzelemmel kezdte a preseasont. Egyénileg Karl-Anthony Townst (20 pont, 8/16 mezőnyből, 2 blokk 17 perc alatt) emelhetjük ki, de a kiegészítől közül Naz Reid (16 pont, 7 gólpassz) is jól szállt be, míg a kezdőben Rudy Gobert (9 pont, 8 lepattanó, 3 blokk, illetve Nick Alexander-Walker (11 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) is jól mozgott, és Mike Conley is kiosztott 4 gólpasszt 3 labdaszerzés mellett.

Csak Doncic. A Mavsről túl sokat nem tudunk mondani, a kezdőötös lassan, körülményesen, pontatlanul kosárlabdázott, nem volt egy sebességi fokozatban a Minnesotával, de ez ebben az időszakban sokat még nem jelent. Luka Doncic 17 perc alatt is dobott 25 pontot, de ő volt az egyedüli, akit pozitívumként emelhetünk ki: 8/14-et dobott mezőnyből, voltak látványos, akrobatikus, közönségszórakoztató megoldásai is, bár csak 1 gólpasszt osztott ki. Kyrie Irving viszont 1/6-os mezőnyözéssel ült le, és a kiegészítők közül is leginkább csak Jaden Hardy dicsérhető, benne volt fantázia. A kezdőben ott volt és 2/7 triplával zárt a frissen igazolt Grant Williams, a frountcourtot pedig Prosper és Lively II alkotta rajta kívül, ők azért nem váltották meg a világot, de a fontosabb rotációs tagok is nagyon takaréklángon égtek még: Morris, Kleber vagy éppen Seth Curry is inkább csak csoszogott egyelőre. Folytatás szombaton 18:00-kor ugyanitt.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 20/6, Reid 16, Garza 12, Milton 12/6
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 25/9, Hardy 13/3, Walker 8/6

 

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: A Celtics a tehetséget választotta az érzelmek helyett – a Holiday-csere győztesei és vesztesei több nézőpontból – a Lillard-Ayton-Holiday tranzakció története – Clyde Drexler véleménye Lillardról és Aytonról – Brogdon hat lehetséges új állomáshelye – véget ért az a 13 éves korszak, amikor a sztárok döntötték el, hol és kivel akarnak játszani? – Paul George-nagyinterjú – Spencer Haywood 50 évvel ezelőtt eladott pár részvényt, amit nem kellett volna – LeBron James „hosszú életének” titkai – néhány játékos, akinek idén jöhet el az áttörés – videón az 1996-os és 1997-es draft öltönykölteményei.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus