A Nets ellen is remekelt a Philly, nagyot ment a Jazz és a Memphis

A Utah is bevetette alapembereit, jól nézett ki a Minnesota és a Toronto. 

Toronto Raptors - Houston Rockets 107-92

Jobb volt a Toronto. Csak az utolsó negyed 28-19-es elvesztésével lett látótávolságon belüli különbségű a Raptors győzelme, egyébként a kanadaiak 19 ponttal nyerték az első félidőt, vezettek már 24 egységgel is és soha, egyetlen másodpercig sem voltak hátrányban az este folyamán. Dragic, Siakam és Boucher nélkül is jól működött a gépezet, szokás szerint Achiuwa (17 pont, 7/11 mezőnyből 19 perc alatt) és Anunoby (17 pont, 3/6 tripla 17 perc alatt) vitte a prímet, a kezdőtől ez a 15-20 perc is bőven elég volt, csak az újonc Scottie Barnes játszott 26-ot - ő 10 pontot dobott 50%-kal és három labdaszerzést is hozzátett. A padról Malachi Flynn (15 pont, 3/5 tripla) lógott ki felfelé, az egész csapat jól tette a dolgát és tükörsima győzelmet arattak a Rockets ellen - összességében biztató előszezonjuk van, akinek kell, az jó formát mutat.

Most nem villogott a KPJ-Green páros. Kevin Porter Jr. és az újonc Jalen Green párosa hivatott húzni ezt a Houstont, de ezen az estén 17 pontot, 5/17-es mezőnymutatót, 8 gólpasszt és 10 eladott labdát hoztak össze ők ketten, úgyhogy finoman szólva sem tudtak csapatuk élére állni. Aaron Brooks 5/10 triplája, valamint Christian Wood stabil játéka jelentett valamilyen biztos pontot, de nem voltak egy súlycsoportban a Torontóval, összesen 28 labdát szórtak el és 35 pontot kaptak leindításból, közben pedig a dobásuk sem esett be úgy, ahogy szerették volna. Nekik nyilvánvalóan sokat kell még tanulni, fejlődni, ez a szezon erre lesz alkalmas, a kulcsot viszont minden bizonnyal az említett két fiatal hátvéd jelenti majd. 

A Raptors legjobb dobói: Anunoby 17/9, Achiuwa 17/3, Flynn 15/9
A Rockets legjobb dobói: Brooks 15/15, Wood 13, Porter Jr. 12/6

 

Miami Heat - Charlotte Hornets 104-103

Kevésbé volt jó, de nagy hajrával nyert a Heat. Egyelőre veretlen az előszezonban a Miami és a floridaiak játékban is kifejezetten jól néztek ki az eddigi meccseken, ezúttal viszont utóbbi nem valósult meg. Jimmy Butler kiülte a derbit, az eddig parádézó Tyler Herro megállt 7 pontnál (3/15 mezőnyből, 0/7 tripla) és bár a kezdőben Adebayo (18 pont, 5 lepattanó), Lowry (15 pont, 5 gólpassz, 4/8 tripla), valamint Robinson (12 pont 50%-kal) is hozta magát, mégis erősen csikorgott a gépezet. Egyénileg végül a nyári ligában villogó Ömer Yürtsevent emelhetjük ki leginkább, aki alig 7 játékperc alatt 8 pontot és 8 lepattanót jegyzett, vele valószínűleg lehet majd számolni az alapszakaszban is. Az alapvetően szoros meccs végén aztán a Heat örülhetett egy óriási hajrával: három és fél perccel az órán még 103-91-re a Charlotte vezetett, de a hátralévő időben egy 13-0-t repesztett a Spoelstra-legénység, fordított és nyert. A győztes játékot hét másodperccel a vége előtt Javonte Smart hozta össze, aki egy támadópattanót tett vissza faulttal együtt, bedobta a büntetőt is, így lett 103-104, majd a legvégén még Micah Potter blokkolt egyet, ezzel zárult az összecsapás.

Dicsérhetők a tartalékos Hornets kulcsemberei. Többen is remekelten a Charlotte-nál, Miles Bridges 22 ponttal, 10 lepattanóval, 6 gólpasszal, 2 blokkal és 4/8 triplával az egész játéknap egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, de LaMelo Ball (19 pont 50%-kal, 8 lepattanó, 9 gólpassz) is nagyon sokoldalúan, hatékonyan játszott - hozzájuk jött a 15 pontos, 3/4 triplás Cody Martin, valamint a padról 14 ponttal szállt be az újonc James Bouknight. A sarokkövek remeklése miatt alapvetően elégedettek lehetnek és nagyon közel is álltak a győzelemhez, az, hogy a cserék a legvégén ezt leadták, az ilyenkor még részletkérdés - ráadásul Hayward, Rozier, Plumlee és Oubre Jr. nélkül álltak ki, úgy nyújtottak ilyen biztató teljesítményt.

A Heat legjobb dobói: Adebayo 18, Lowry 15/12, Robinson 12/9
A Hornets legjobb dobói: Bridges 22/12, Ball 19/6, Martin 15/9

 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 115-104

Uralta a meccset a Sixers. Harris, Curry, Maxey, Thybulle és Milton (meg persze Simmons) nélkül állt ki a Philly, Joel Embiid pedig összesen nyolc percet töltött a parketten, igaz, ennyi idő is elég volt neki ahhoz, hogy domináljon: 14 pontot dobott 6/8-as mezőnymutatóval, plusz három gólpasszt is kiosztott, ebben a nyolc percben azt csinált, amit akart. Centerposzton csillogott a helyette beálló Andre Drummond is (16 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz), de a siker alapját a kezdőbe kerülő cserehátvédek adták: Furkan Korkmaz 27 ponttal lett a csapat legjobb dobója, Isaiah Joe pedig 20 pontot szórt 6/9-es mezőnymutatóval, míg ketten együtt 9/17 hármast süllyesztettek el. A csapat ebben a tartalékos felállásban is tökéletesen működött, már az első negyedet megnyerték 12 ponttal, a nagyszünetben 19-cel vezettek, a legnagyobb előnyük pedig 29 egység volt és csak a teljesen leadott utolsó játékrészben tudott kozmetikázni a Nets. Doc Rivers elégedett lehet, a Philly abszolút meggyőző formában van, még a Simmons-ügyket kéne megnyugtatóan rendezni és kezdődhet is számukra a szezon.

Esélytelen Brooklyn. A kezdőkkel simán 13-21 pontos hátrányt szedett össze a Nets, pedig Kyrie Irvinget leszámítva mindenki ott volt az első ötösben és csak Bruce Brown maradt 23 játékperc alatt. Kevin Durant (26 perc, 23 pont, 7 lepattanó) és James Harden (28 perc, 21 pont) sem volt rossz, de nem ütötték át az üvegplafont, Joe Harris nem volt igazán faktor, ahogy különösebben Blake Griffin sem, a padról Patty Mills 0 pontot dobott, úgyhogy itt még azért nincs rendben minden. A Philly 20 labdaszerzése brutális adat, védekezésben egészen más szinten volt a két csapat, ráadásul a Nets a festékben teljesen üresnek bizonyult, 56-36-ra kapott ki - ez persze még csak az előszezon, de ez a meccs nem nézett ki jól számukra.

A 76ers legjobb dobói: Korkmaz 27/12, Joe 20/15, Drummond 16
A Nets legjobb dobói: Durant 23/6, Harden 21/9, Carter 16/12

 

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 127-92

Újra gálázott a Memphis. Az előszezont nagyszerűen kezdte, majd legutóbb a fél csapatát kiültette a Grizzlies, most viszont visszatértek a meghatározó játékosok és velük a szép, eredményes játék is. Ja Morant (24 pont, 5 gólpassz, 10/13 mezőnyből) és Jaren Jackson Jr. (20 pont, 8 lepattanó, 3/6 tripla) is könnyedén szerezte a kosarait, rendkívül agresszíven és fizikálisan védekeztek, a támadójátékuk nem hektikusan, hanem láthatóan tervezetten működött, a lepattanózást is behúzták 54-37-re, mindenben dominálni tudtak. Ennek megfelelően már az első félidőt is megnyerték 70-46-ra, lejátszották a Detroitot, majd a fordulás után kicsit hátradőltek, mielőtt a végén a cserék még rátettek egy lapáttal az előnyre - De'Anthony Melton, Tyus Jones, Kyle Anderson és Brandon Clarke is nagyon hasznosan játszott. Ezen a meccsen megint azt bizonyította a Memphis, hogy készen áll az alapszakaszra annak ellenére, hogy Dillon Brooks sérült - fizikálisan és mentálisan is jó formában vannak, részükről kezdődhet a bajnokság.

Erőtlen Detroit. Cade Cunningham nem tudott játszani a bokasérülése miatt, a Pistons pedig összességében semmilyen szinten nem tudta felvenni a Grizzlies tempóját - 23 eladott labda, 25%-os triplázás, néhol tanácstalan játék jellemezte a vendégeket. Egyénileg sem igazán tudunk kiemelni senkit, a legtöbben elmaradtak a várakozásoktól és nem tudtak megvillanni, úgyhogy itt még nagyon sok munka kell ahhoz, hogy összeálljon a csapat - még a Knicks és a Sixers van nekik hátra az előszezonból. 

A Grizzlies legjobb dobói: Morant 24/3, Jackson Jr. 20/9, Melton 16/6
A Pistons legjobb dobói: Grant 13/6, Diallo 13, Jackson 12/6

 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 127-96

Belekezdett a Jazz is. Eddig a kezdőit nélkülözve "kocogott" a Utah, most viszont Quin Snyder is pályára küldte az alapembereket, hogy kicsit leverjék magukról a rozsdát, ez pedig olyan jól sikerült, hogy kiütéses győzelem lett belőle. Főleg Rudy Gobert volt elemében, a francia center 24 perc alatt 19 pontos, 19 lepattanós dupla-duplát szállított, ő tényleg azt csinált a palánk alatt, amit csak akart, de Conley, Bogdanovic, Clarkson és Mitchell is hozta a pontokat, igaz, utóbbi továbbra sem célzott jól - 7/18-as mezőnymutatóját viszont ellensúlyozta négy labdaszerzéssel és három blokkal, valószínűtlenül eredményes volt védekezésben. A Jazz-kezdők összességében 21-30 percet kaptak, ez idő alatt 25-30 pontot vertek ellenfelükre, úgyhogy nem lehetett kérdés, végig uralták a találkozót és tökéletesen sikerült nekik a visszarázódás - a Milwaukee ellen játszanak még egyet, aztán jöhet a lényeg.

Murphy már kezdett. A Pelicans oldalán egyetlen pozitívumot találhatunk az előszezonban, a minden meccsen villogó Trey Murphy III, az újonc hátvéd pedig mostanra már beverekedte magát a kezdőbe - 12 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt tett hozzá, ezúttal sem okozott csalódást. Az Ingram-Williamson párost nélkülöző társaságnak viszont összességében még a szoros eredményre sem volt esélye, így elégedettek természetesen nem lehetnek, bár Devonte' Graham 4/5 triplája jól mutat - ezen felül másnak nem igazán örülhetnek, a Utah mindenben jobb volt náluk. Nekik viszont itt a vége, nem játszanak már a hátralévő napokban, ezzel az élménnyel fordulnak rá az alapszakaszra.

A Jazz legjobb dobói: Gobert 19, Mitchell 18/6, Clarkson 17/9
A Pelicans legjobb dobói: Graham 14/12, Valanciunas 12, Murphy III 12/6, Jones 12/3

 

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 93-107

Elengedte a Portland. Lillard, McCollum, Powell, McLemore és Covington nélkül, szűkebb kerettel, tartalékosan állt ki a Blazers, az első negyedet simán el is vesztette és igazából később sem tudott ezen érdemben változtatni - nem kapott ki nagyon, de reális esélye nem igazán volt a győzelemre. Két játékost kell kiemelnünk, Anfernee Simons 24 pontot dobott, a cseresorból érkező Dennis Smith Jr. pedig 18.at 7/9-es mezőnymutatóval és 7 gólpasszal, a támadójátékot igazából csak ők ketten tudták intézni, a többiekben semmilyen átütőerő nem volt - Jusuf Nurkic is teljesen elveszett 18 perce alatt, a csapatszintű 20,7%-os triplázás és a 27 eladott labda sokat elárul. Ebből a meccsből következtetni semmire sem lehet, még játszanak a Suns és a Warriors ellen, ez a két találkozójuk lesz a felkészülés befejezésére.

A világot azért a Kings sem váltotta meg. De'Aaron Fox és Richaun Holmes meglehetősen harmatos játéka nem tett túl jót a Sactónak, ők is hosszabb időszakokra elvesztették a fonalat támadásban és igazából Davion Mitchell extrája (20 pont, 6/9 tripla) tett hozzá annyit, hogy azért a Portland fölé tudjanak nőni. Jól kezdtek, aztán ők is leromlottak, lepattanózásban különösen gyengék voltak, de 14-gyel kevesebb labdát adtak el, 11-gyel több triplát dobtak be, ezek pedig elegendőnek bizonyultak a sikerhez. Ők még a Lakers ellen bizonyíthatnak az alapszakasz előtt. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Simons 24/3, Smith Jr. 18/6, Chriss 10
A Kings legjobb dobói: Mitchell 20/18, Davis 17/9, Barnes 16/6

 

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 100-128

A Clippers nem próbált rá. George, Ibaka, Morris és Jackson sem játszott a Los Angelesnél, ők az egész előszezont "komolytalanul" csinálták ebből a szempontból, egyszer sem nézték meg, hogy együtt mit tud az érdemi rotáció egy normálisabb időszakon keresztül. Ezen a meccsen nem is volt komolyabb esélyük nyerni, csak Luke Kenanrd (18 pont, 4/9 tripla) és Terance Mann (15 pont, 4 gólpassz) jutott tíz pont fölé, de ők sem dobtak igazán jól, csapatszinten 26%-kal tripláztak és bár az első negyedben még jól néztek ki (azt megnyerték 30-27-re), utána nagyon simán kaptak ki - a nagyszünetben már a Wolves vezetett tíz ponttal, a harmadik negyed végén pedig 17 volt közte. Több meccsük már nem lesz, innentől csak edzéseken készülhetnek az alapszakaszra, meglátjuk, hogy ezek után milyen formában kezdik majd a tétmeccseket. 

Lendületes volt a Wolves. Az első negyedben még főleg védekezésben akadozott a gépezet, utána viszont belendült a Minnesota és simán átrohant ellenfelén - ezt érthetjük szó szerint is, mert a leindításból szerzett pontok terén 30-11-re nyertek a vendégek. A festékben 62-48-ra diadalmaskodott a gárda, 51%-kal dobott mezőnyből, 40%-kal triplázott, 32 gólpasszt osztott szét, tényleg működött a rendszer, egyénileg pedig főleg D'Angelo Russell (19 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz, 7/11 mezőnyből) volt elemében - Karl-Anthony Towns (17 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és Anthony Edwards (17 pont, 7/13 mezőnyből) is jó volt, de Jalen McDaniels (15 pont, 3/4 tripla) is kivette a részét a sikerből. Ők még játszanak a Brooklynnal, de eddig veretlenek és jó formát mutatnak, van okuk bizakodni. 

A Clippers legjobb dobói: Kennard 18/12, Mann 15/9, Zubac 10, Scrubb 10
A Timberwolves legjobb dobói: Russell 19/9, Edwards 17/3, Towns 17/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus