A Spurshöz látogat a Grizzlies, Clevelandbe a Hawks

Marc Gasolék a címvédővel meccselnek, LeBronék az Atlantát fogadják, de pályán a Toronto, a Dallas, a Clippers és a Houston is

Tíz találkozót rendeznek ma az NBA-ben, a legnagyobb rangadónak a címvédő Spurs és a Memphis csatája számít, de a Cavs-Hawksra is érdemes lesz figyelni. Ezen felül pályán a keleti éllovas Toronto, valamint a Dallas, a Clippers és a Houston is – nézzük, mit kell tudnunk az egyes mérkőzésekről!

Charlotte Hornets – Phoenix Suns 01:00

Komoly gödörben van a Suns, teljesen szétestek mindkét oldalon és sorra bukják a mérkőzéseiket – jelenleg zsinórban hatnál járnak, két nagyon fájó vereségen vannak túl. A Charlotte persze kicsit sem áll jobban, bár a két csapat novemberi meccsét némi meglepetésre ők nyerték, azóta viszont tizenöt találkozóból tizenhármat veszítettek el. Jeffersonék átlagban 92,5 pontot szereznek csupán, amivel még a jelenlegi Sunst sem lehet túldobni, a kifulladni látszó hátvédsor ennél azért többet, bár Big Alra nincs igazán emberük, ez az egy poszt könnyen kevés lehet a hazaiaknak.

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 01:00

A két csapat összecsapott már egy hónapja, akkor a Cavs szétdobta a védekezésben azóta óriásit javuló és ezzel a meccseit sorra nyerő Atlantát – a kérdés most is az lesz, hogy mihez kezd LeBron Jamesék egyre gyorsabb játékával a vendégek védelme. Teague-ék három kosarukból kettőt gólpassz után szereznek, ez pedig könnyen megkavarhatja a védekezést még mindig csak tanuló Clevelandet, hátul viszont Millsapre vár nagyon hosszú este, hiszen sokat találkozhat majd mind Love-val, mind LeBronnal. A Hawks hátvédsora kicsit mintha elfáradt volna és nem ülnek úgy a dobások, mint korábban, Horfordéknak mindenképpen dominálni kell belül, ha akarnak valamit – a Chicagót és Rose-t tökéletesen megfogták, hasonló teljesítmény kell tőlük most is.

Boston Celtics – Orlando Magic 01:30

Kelly Olynyk 30 pontos karriercsúcsa után újabb feladat előtt áll, Zellerrel ketten egyrészt kordában kell tartani, másrészt túl kell dobni a dupla-duplákat gyártó Nik Vucsevicset. Olynyk könnyen légüres térbe sodorhatja a Magic centerét kinti dobásaival, amivel szétszedhetik a vendégek védekezését, ráadásul az Orlando idegenben a dobásokkal is szenved, mindössze 92,3 pontot átlagolnak. Jeff Green nagy formában van, 26 pontot dob átlagban a decemberi hazai meccseken, nagy párharcot vívhat majd Tobias Harris-szel, a Bradley-Rondo-Smart triónak pedig a nagyon belendült Oladipót kell megfékeznie – a másodéves hátvédtől és Vuccsevicstől is kell a masszív, koncentrált játék a vendégsikerhez.

Detroit Pistons – Dallas Mavericks 01:30

A Detroit hazai pályán is borzalmasnak tekinthető, zsinórban tíz meccset buktak otthon, novemberi hetedikén nyertek itt utoljára. A Mavs ugyan idegenben egy szinttel kevesebb, mint Dallasban, keleten 7-0-ra állnak idén és hiába Josh Smith eredményessége ellenük (nincs rá embere Carlisle csapatának, tavaly 28,1 pontot átlagolt), most is ők az esélyesek. Brandon Jennings egészen katasztrofális dobóformáját Jodie Meeks sem tudja ellensúlyozni, eközben ha valaki, akkor Tyson Chandler képes lehet egy-egyben megfogni bármelyik hazai centert – a periméteren szinte biztosan dominálni fognak Ellisék, a Detroittól kint extra kell, ha meccsben akarnak lenni.

Miami Heat – Utah Jazz 01:30

A Heat kisebb meglepetésre nyert tegnap Brooklynban Bosh nélkül, az erőcsatár-center pedig határozatlan ideig nem játszhat, ma biztosan nem lép parkettre. A floridaiak rémesen üres kerettel rendelkeznek jelenleg, és legutóbbi hét meccsükből hatot buktak is, Wade-et leszámítva nincs stabilan jól teljesítő játékosuk. Persze a Jazz ellen minden csapat jól néz ki, Haywardéknak támadásban vannak nagy napjaik (mint pl. a tegnapi), védekezésben viszont stabilan nullák, nagyjából senkit nem tudnak megállítani – ez még akkor is probléma, ha a Heatnek sem centere, sem erőcsatára nincs megfelelő. Wade sorra hozza a 25 pont feletti meccseket, ő akár el is döntheti a találkozót.

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 02:00

A Brooklynból továbbra is hiányzik a tűz és hiányzik Brook Lopez – előbbi komolyabb gond, utóbbit eddig remekül pótolja Plumlee. Joe Johnson egy fokkal agresszívebb, mint volt a szezon elején, Deron Williams dobóformája is visszaesett, így pedig konkrétan egy vezér hiányzik a csapatból, ahogy hiányzott tegnap a Miami ellen is. A Toronto tavaly nagy sorozatban, hét meccsen, az utolsó pillanatban esett ki a Nets ellen a playoffban, most viszont keleti éllovasként meccselnek – DeRozan kiesésén túlléptek, zsinórban három győzelmet arattak. Nagyjából minden poszton a hazaiak tűnnek jobbnak, a második sorok között osztálykülönbség van, de leginkább azt nem látni, hogy Lowry-t és Lou Williamst hogyan állítják meg kint.

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 02:30

A Memphis tegnap hatalmas skalpot ejtett, hiszen hazai pályán kapták el a ligaelső Warriorst, most viszont ahhoz a Spurshöz látogatnak, amely utoljára tudott nyerni az ő oroszlánbarlangjukban. Gregg Popovich viszont ezúttal sem küldi teljes csapatát harcba, Tony Parker továbbra sem bevethető és Kawhi Leonard sem léphet ma este pályára. A vendégeknél is lehet egy komoly hiányzó, Tony Allen szeme sérült meg tegnap és kérdéses a játéka ma. A Memphis cseréi nagyot domborítottak a Golden State ellen és a kissé kiürült Spurs-padot ezúttal is dominálhatják – a kezdőben Conley szabadulhat meg Parkertől, illetve a nagy formában lévő Gasol-Randolph duó küzdhet Duncanékkel, itt sok minden eldőlhet. A periméter-védekezése remek a vendégeknek, így a visszatérő Ginobilinek sem lesz könnyű estéje – ha valaki, akkor Gasolék meg tudják fogni a bajnok játékát, főleg Parkerék nélkül.

Portland Trail Blazers – Milwaukee Bucks 04:00

Jabari Parker ACL-szakadása sokkolta a Milwaukee-t, idei 1/2-esük már nem léphet pályára a szezonban – ezzel legnagyobb előnyüket, az ő és Antetokounmpo által hozott lendületet és szerkezeti előnyt veszítik el. Ugyanakkor a hazaiaknál Robin Lopez nem fog játszani ma, aki szintén komoly hiányzó lehet, főleg védekezésben – bár Kaman megfelelően tudja pótolni ideig-óráig. Aldridge-en sok múlhat (nincs jó formában, de igazi védő sincs rá), de az érdemi kérdések alighanem a periméteren dőlnek majd el: Lillard és Knight nagyot harcolhat, a Bucks 43%-os triplamutatót produkál mostanában, a Portlandnek viszont pont ennek levédése az erőssége hátul.

Los Angeles Clippers – Indiana Pacers 04:30

Egy hete összecsapott már a két fél, akkor szűken bár, de nyerni tudott a Clippers Indianában – Hibberték idegenben egyébként zsinórban hat vereségnél tartanak, otthon sem mostanában arattak diadalt a Lakers ellenit leszámítva. A hazaiak sikere elsősorban Paul formájától függ, márpedig a Pacersnél érdemi védő hátvédposzton nincs – ha pedig ő tudja mozgatni csapatát, Griffin belül, Crawfordék pedig kintről szedhetik szét a vendégek nem túl acélos védekezését. Paul védekezésben is döntő faktor lehet, CJ Watson és Stuckey a jelenlegi Pacers motorja, ha egyiküket ki tudja kapcsolni, nyert ügye van Doc Rivers csapatának.

Denver Nuggets – Houston Rockets 04:30

Négy napja Houstonban könnyedén nyert a Rockets a visszatérő Dwight Howard vezérletével, a centerre pedig valószínűleg most sem lesz érdemi válasza a Nuggetsnek, ezen a poszton nincs igazi védőjük. Ráadásul Howard mellett Harden tripla-duplázni tudott, Motiejunas 25 pontos karriercsúcsot hintett – a játék alapjaiban változott meg. A festékben való védekezés egyre több gondot okoz a Denvernek, így a texasiak számukra az egyik legrosszabb ellenfél, ha csak Lawsonék nem tudják szétdobni a Houstont kintről, nem igazán lesz esélyük – bár ők vannak otthon, Beverley-ék kőkeményen védekeznek a periméteren, meg fogják nehezíteni a Denver dolgát itt is.

 A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus