A Spurst fogadja a Warriors, pályán a ligaelső

Otthon meccsel a Milwaukee - Brooklynban játszik a Denver - a Houstont fogadja a Sacramento - íme a játéknap felvezetője.

 

Brooklyn Nets - Denver Nuggets 1:30

A Brooklyn hosszú hetek, de lassan inkább hónapok óta nem látott gödörbe került, az előző három meccsét elvesztette, támadásban megszűnt a "mágia", a sérülések felemésztették a gárdát - ennek ellenére most, a Denver ellen nem lesznek esélytelenek Russellék, ha kicsit fel tudják szívni magukat. A Nuggets ugyanis idegenben jóval visszafogottabb, mint otthon, legutóbb borzalmas játékkal kikapott Detroitban és ezúttal is nélkülözheti három kezdőjátékosát - Gary Harrist biztosan fogja is, a Murray-Millsap páros játéka kérdéses. Ha egyikük sem lesz ott a parketten, akkor nem lesz könnyű dolguk a vendégeknek, de a kérdés inkább az, hogy a Nets mennyire szedi össze magát - LeVert, Dinwiddie és Dudley biztosan nem játszik, Harris pályára lépésére már van esély, Crabbe pedig minden bizonnyal ott lehet a parketten. Ha támadásban kifognak egy jobb dobóformát és fejben kicsit rendezni tudják a dolgaikat, Allen esetleg kicsit megdolgozza Jokicsot, akkor lehet keresnivalójuk, hiszen a Bucks elleni vereség előtt nem véletlenül volt hosszú sikerszériájuk hazai pályán.

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 2:00

Tét nélküli alsóházi derbi, egyik csapat számára sincs különösebb értéke az összecsapásnak. A New Orleans most már mérkőzések óta jegeli a sztárjait Jrue Holidayt leszámítva és bár a Davis-Randle páros játéka hivatalosan kérdéses, meglepődnénk, ha a trade deadline előtti napon térnének vissza, ismerve a csapat helyzetét - a Bullsnál közben a szokásos rotáció rendelkezésre áll, a kisebb sérülést beszedő Kris Dunn is teljes intenzitással edzett. Nagy különbség jelenleg nincs a csapatok között, a Pelicans azért valamivel stabilabbnak tűnik, de a Chicago hazai pályája ezt felülírhatja. 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 2:00

A csapatok négy napja találkoztak Washingtonban és akkor elsöprő játékkal, 131 dobott ponttal nyert a Milwaukee, most hatalmas meglepetés lenne, ha hazai pályán nem ismételné ezt meg - Mike Budenholzer legénysége letudta a túráját, otthon pedig 22-4-re áll, toronymagas favoritnak tűnik. Főleg úgy, hogy a Wizards egyébként sincs jó passzban, kiderült, hogy John Wallt további egy évre elvesztették és az utóbbi öt mérkőzésük során csak az akkor éppen padlón lévő Pacerst tudták megverni, egyébként háromszor is legalább 130 pontot kaptak. Az esélyek egyértelműek, a Bucksnál az aktív rotációból mindenki bevethető, jó formában is vannak, nem véletlenül stabil ligaelsők, míg a Wizards saját magához képest is lefelé halad, idegenben csak 6-20-ra áll és egyébként is jóval gyengébb, mint ellenfele.

Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 2:30

A Hornets back-to-backet játszik, miután 20 pontos előnyből vereséget szenvedett a Clippers ellen, ez pedig fizikálisan és mentálisan is sokat kivehetett a gárdából, nem lesz könnyű így pályára lépni Dallasban. A Mavsnél egyelőre kérdés, hogy debütálhat-e a Porzingisszel együtt érkező Hardaway-Burke-Lee trió, nélkülük meglehetősen sovány a keret, de hazai pályán, pihentebben bármire képesek lehettek a texasiak, ha Luka Doncic jó napot fog ki - ugyan újoncról beszélünk, de egyedül is képes eldönteni a mérkőzést, pláne ha mondjuk Barnes, Kleber, vagy Finney-Smith is hozzátesz. Csapatként egységesebb, rendezettebb a Hornets, de Kemba Walkerék fáradtabbak és idegenben amúgy is sokkal gyengébbek, mint otthon, míg a Dallasnál szintén ez a helyzet - ráadásul Tony Parker megsérült előző este és az sem biztos, hogy Cody Zeller a bő egyhónapos kihagyása után rögtön vállalja a back-to-backet.

Utah Jazz - Phoenix Suns 3:00

Kötelező mérkőzés a Jazz számára, a Suns ellen manapság minden ellenfélnek így kell számolni, főleg otthon, Donovan Mitchellék egyszerűen nem hibázhatnak - újabb sérüléseik nincsenek, a legutóbbi, Rockets elleni komoly hazai pofon után mindenképpen javítaniuk kell. A sorozatban tizenegy vereségből érkező Phoenix idegenben összesen négy meccset nyert eddig a szezonban, nélkülözi TJ Warrent és De'Anthony Meltont, ráadásul Devin Booker sem 100%-os, bár a tervek szerint ő azért ott lesz majd a pályán, ha nem is tökéletes állapotban. Jelenleg semmilyen indok nem szól a vendégek mellett, ha nem szórakozzák el a találkozót Rubióék, akkor nyerniük kell.

Sacramento Kings - Houston Rockets 4:00

Ez kiváló mérkőzés lehet, a Sacramentót ugyanis két dolog is fűtheti: egyrészt remek formában van, zsinórban három győzelemből érkezik, otthon pedig sorozatban hét találkozót nyert már meg, másrészt a Clippers cseréje egyértelművé tette, hogy jó esélyeik lehetnek a playoffra Hieldéknek, úgyhogy ott lengetik előttük a vörös posztót. A Rocketsnek is nagyon kellene azonban a siker, ugyan Mike D'Antoni csapata előrébb van, de nagyon szoros csatát vív a riválisokkal és bár az előző két mérkőzését megnyerte, de továbbra sem állt igazán össze sem a játék, sem a rotáció, Eric Gordon pályára lépése most is kérdéses a biztosan hiányzó Clint Capela mellett. A Suns ellen is James Harden szenzációs teljesítménye kellett a sikerhez, de most egy sokkal jobb csapatról beszélünk a Sacramentóval kapcsolatban, az más kérdés, hogy a minden hájjal megkent vendégek mennyire tudják "átverni" a lelkes, villámléptű, de még rutintalan hazai játékosokat. A Kings imád rohanni, a Houston folyamatosan lassítja a játékot - az aktuális formákat és a mostanában nagyon erős sacramentói hazai pályát is elnézve ebből szoros találkozó lehet.

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 4:30

Papíron rangadó, a valóságban viszont abszolút esélyesnek számít a Warriors, Steph Curryék megbotlottak ugyan a Philly ellen és legutóbb sem brillíroztak a Lakersszel szemben, de egyrészt előtte 11 meccset nyertek zsinórban, másrészt azóta három teljes napot pihenhettek, úgyhogy jó állapotban kell lenniük. A Spurs viszont Sacramentóban is bizonyította, hogy idegenben nem az igazi, az ott elszenvedett 15 pontos vereség is rávilágított néhány problémára és jelenleg, hacsak nem fog ki nagyon extra dobóformát Gregg Popovich csapata, akkor nincs egy súlycsoportban a bajnokkal. Persze ehhez az is kell, hogy Duranték megfelelően pörögjenek és ne merüljenek el túlságosan mondjuk Cousins beépítésében, hanem engedjék el magukat, de ezt "segíti" Popovich azzal, hogy a hírek szerint DeMar DeRozant és LaMarcus Aldridge-et is kiülteti pihentetés céljából, inkább a back-to-back másik felét tartja nyerhetőnek a tréner.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus