Az Atlanta és a Dallas már a rájátszásban!

Mára virradóra egy kivétellel minden fontos kérdés eldőlt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga alapszakaszának hajrájában, hiszen a most lejátszott nyolc mérkőzés után egyetlen kiadó playoff hely maradt, ugyanis az Atlanta Hawks a Miami Heat két vállra fektetésével biztosította nyolcadik pozícióját keleten, ezzel kiejtve a versenyből a New Yorkot, a Dallas és a Phoenix rangadóján pedig a texasiak értek célba egy hajmersztő végjáték után, így Nowitzkiék egy év kényszerszünet után újra ott lesznek a PO-ban. Jöjjenek a részletek!

A játéknap legszebb, legemlékezetesebb videói az Amiről a Festékben beszélnek címú rovatban tekinthetők meg!

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 117-101

Griffin volt a vezér. Az erőcsatár 27 pontig (közte egy triplával) és 9 gólpasszig jutott ezúttal, a harmadik negyedben ebből 12-őt szerzett, itt húzott el igazán a Clippers. Rajta kívül a dupla-duplázó Chris Pault és a 21 pontos, 9 lepattanós, 7 blokkos DeAndre Jordant érdemes kiemelni – utóbbit „hackelte” a Kings, ami be is jött, hiszen 3/11-gyel célzott a büntetővonalról.

Végzett idegenben a Kings. A 32 pontos, 12 lepattanós Cousins húzta Kingsnek idén már nem kell kimozdulnia otthonról, ami mindenképpen jó hír, tekintve, hogy idegenben nem tudtak nyerni playoff-résztvevő csapat ellen ebben a szezonban. Persze kinek mi a jó hír, a hátralévő két meccsen még letankolhatják a Lakerst. A LAC tuti harmadik és szinte biztos, hogy a Warriorst fogadják az első körben.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 27/3, Jordan 21, Paul 17/3
A Kings legjobb dobói: Cousins 32, Gay 16/3, Evans-McLemore 14-14/3

 

Charlotte Bobcats – Philadelphia 76ers 111-105

Jefferson kész van a playoffra. A center ezúttal is megállíthatatlannak bizonyult, 29 pontot (13/19 mezőnyből) és 12 lepattanót tett be a közösbe, így zsinórban hatodszor jutott 20 pont és 10 lepattanó fölé. Ez volt a 40. dupla-duplája a szezonban és keleten ő az egyetlen, aki 20-10 felett átlagol.

A harmadik negyed döntött. Az első félidőben partiban voltak a vendégek, sőt, hárommal még ők is jártak előrébb a nagyszünetben. A fordulás után aztán beleerősített a Bobcats, Kemba Walker nélkül is 54%-kal dobtak (a Philly 44%-kal) és 31-19-re hozták ezt a játékrészt.

Carter-Williams fényes jövő előtt áll. Az Év Újonca cím várományosa ezúttal parádézott, 23 pontját 7/11-es mezőnymutatóval hozta össze, ráadásul leszedett 7 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt is. Ugyan sokszor szenvedett a dobásával idén, az javítható, a sokoldalúságot viszont nem lehet tanítani.

A Bobcats legjobb dobói: Jefferson 29, Henderson 14, Ridnour – Zeller – Douglas-Roberts 12/6-12-12/6
A 76ers legjobb dobói: Carter-Williams 23, Young 16, Sims 15

 

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 104-91

A harmadik játékrészben eldőlt. Félidőben hárommal vezetett csak a Wizards, sőt, a harmadik negyed vége előtt öt perccel is csak kettővel, innentől azonban egy 12-1-et futottak, amire már nem volt válasza a 20 pontos, 8 gólpasszos Sessions által húzott vendégeknek. A záró negyedre már 13 pontos előnnyel mehettek ki Wallék, de ennek is megnyomták az elejét és Harrington triplája után már 21-gyel is vezettek.

Vigyázni kell a labdára. A Bucks 20 alkalommal adta el a játékszert (miközben a Wizards kilencszer), így pedig nehéz meccset nyerni. Ennek megfelelően kétszer annyi pontot dobott leindításból a Washington, sok könnyű kosarat szerezhettek.

Hiába a sok büntető. A Milwaukee 34 egypontost dobhatott, a hazaiak csupán 19-et, de (elsősorban Jeff Adriennek köszönhetően) csak 64%-kal céloztak a vonalról, így ez az előnyük semmissé vált.

A Wizards legjobb dobói: Beal 26/6, Wall 15, Ariza-Gortat 13/6-13
A Bucks legjobb dobói: Sessions 20, Middleton 20/12, Henson 13

 

Atlanta Hawks – Miami Heat 98-85

Lou Williams vezetésével lelépte a Hawks a Heatet. Az utolsó negyedben a bedobó 18(!) pontot szerzett, közte az Atlanta utolsó 12 egységével. A Miami 20 labdát adott el, melyekből jól indultak a hazaiak és kulcspillanatokban mindig jó döntéseket hoztak. Jeff Teague 25 pontig jutott, ebből 14-et az első félidőben – nagyrészt az ő érdeme, hogy a címvédő nem lépett meg ebben az időszakban.

Wade visszatért. A dobóhátvéd némi meglepetésre lépett pályára, de egészségesnek tűnt, az első félidőben 7/7-es mezőnymutatóval 14 pontot szerzett, majd még tízzel megfejelte ezt a folytatásban. Ugyan mindössze 23 percet töltött a pályán és a büntetőkkel hadilábon állt, bízhatnak a jó játékában a Miami-drukkerek.

Újra a Pacersnél az előny. Ezzel a vereséggel megint lecsúszott a Heat, de az Indiana sincs könnyű helyzetben, ma az Oklahomát fogadják, ha kikapnak, a Miami visszakapja az esélyt.

A Hawks legjobb dobói: Teague 25/3, Williams 23/12, Carroll 17/9
A Heat legjobb dobói: James 27/9, Wade 24, Bosh 11/3

 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 99 - 111

Mit csinál a Celtics?! Brad Stevens mára már Jared Sullingert és Kris Humphriest is kiültette Rajon Rondo mellett, de így is simán nyert az újonc Kelly Olynyk (25 pont, 12 lepattanó) élete meccsén a magát előbb a hátulról a harmadik helyre letankoló Boston, mely most két győzelemmel két pozíciót rontott a minél jobb draftcéduláért folytatott versenyben...

A Cavs összesett. Amint kiderült, hogy semmiképp sem juthat már be a rájátszásba az idén nagy reményekkel induló, de mérhetetlen csalódást okozó Cleveland, úgy hullot atomjaira az amúgy tehetséges csapat, ennek most jött el az abszolút mélypontja a Celtis ellen, pedig a Denget, Milest és Bennettet is ültető hazaiaknál heten értek el kétszámjegyű dobóteljesítményt.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving, Jack 15/3-15/3, T. Thompson 14
A Celtics legjobb dobói: Bradley 25/15, Olynyk 25/6, J. Green 19/9, Bass 19

 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 111 - 104

Majdnem megégett a teljes a Houston a New Orleans "fakó" ellen. Az utolsó negyedben nagyon kellett kaparnia a Beverley-t (20 pont, 5 gólpassz) és Dwight Howardot (13 pont, 6 lepattanó, 2 blokk) is visszakapó hazai gárdának, s csak egy 39-22-es záró 12 perccel, benne az azt befejező 19-0-s futással tudta csak lehajrázni a Gordont, Davist, Smith-t, Andersont, Evanst és Roberts-et, tehát hat legjobb emberét nélkülöző NOP-t.

Kis nevek nagy napja. Bár nem ért célba a lefújás előtt egy perccel még vezető Pelicans, ám ezzel együtt is profi karrierje talán legszebb napját élte meg Luke Babbitt (24 pont, 7 lepattanó) és Austin Rivers (20 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz), de James Harden (33 pont, 13 gólpassz) belerondított a vendégek örömébe.

A Rockets legjobb dobói: Harden 33/9, Beverley 20/12, Lin 18/3
A Pelicans legjobb dobói: Babbitt 24/12, Rivers, Morrow 20/6-20/6

 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 101 - 98

A Suns megint előre akart menekülni, de most sem jött össze. A vendégek 24 órával korábban 21 pontos előnyről kaptak ki San Antonióban, most pedig szintén korán megvolt a kétszámjegyű előnyük, amelyből valamennyit a negyedik etap elejére is megőriztek Bledsoe-ék (29 pont, 6 gólpassz, 4 szerzett labda), de Monta Ellis (37 pont, 23-ból 15 mezőnyből) kivégezte a hajrában az arizonaiakat. Markieff Morris kezében ott lett volna még a lehetőség a hosszabbításra mentésre, de az ifjonc elrontotta a triplát.

A Dallas nem kevés bakit úszott meg. Noha a végjátékra előnyhöz jutottak a texasiak, Ellis kétszer is kritikus helyzetben rontott büntetőt, ami után csak a Suns gyenge helyzetkihasználásának volt köszönhető, hogy megmenekült a Mavs és biztosította PO-beli helyét, míg Dragicéknak kettővel kevesebbszer szabad már csak kikapniuk, mint a Memphis, különben nem jutnak be a playoffba fényes mérlegük ellenére sem.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 37/9, Nowitzki 23/9, B. Wright 12
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 29/6, Frye 21/15, Dragic 13

 

Denver Nuggets - Utah Jazz 101 - 94

A Nuggets is nagy hajrával nyert. Egy 37-29-es negyedik negyed kellett a 26 pontos, 6 gólpasszos Randy Foye irányította Denvernek ahhoz, hogy ne szomorítsa el még jobban saját híveit, valamint Kenneth Farried (24 pont, 21 lepattanó, 5 gólpassz) kosara is kulcsfontosságú volt a végjátékban.

A Jazz szép tankolása. A Utah mestere, Tyron Corbin berakta az öt legtehetségesebb fiatalját a kezdőbe és most hiába nem nyert a Jazz, mindannyian egyszerre remekeltek, élen a dupla duplázó Enes Kanterrell (22 pont, 14 lepattanó) és a 23-at szóró Haywarddal.

A Nuggets legjobb dobói: Foye 26/9, Faried 24, Fournier 23/9
A Jazz legjobb dobói: Hayward 23, Kanter 22, Favors 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus