Bucks-Celtics és Nuggets-Grizzlies rangadót is rendeznek

Torontóba látogat a Sixers, a Golden State-hez a Lakers.

Charlotte Hornets - Orlando Magic 01:00

Igazából már egyik csapatnak sem számít túlságosan a meccs, ha nyer is a Hornets, akkor is mérkőzéshátrányban lesz a Nets-Hawks pároshoz képest, amit az ezt követő két találkozó alatt nehéz lenne megfordítani, így a realitás azt diktálja, hogy Bridgesék a 10. helyről kezdik a keleti playint. A Magic számára már nagyon régóta nem számít semmi, a Detroit győzelmeivel nagyjából az is eldőlt, hogy keleti utolsó lesz a gárda, legutóbb viszont váratlanul jó játékkal megverte a Clevelandet úgy, hogy ráadásul még tartalékolt is. A Hornets sorozatban kétszer kapott 144 pontot, nincs túl jó formában és ha a motiváció sem lesz meg, akkor bármi elképzelhető - egyébként nyilván esélyesebb a társaság, főleg otthon és ha még bízik az előrelépésben, akkor kötelező is nyernie. Hiánzója elvileg nem lesz. 

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:30

A felek akár a playoff első körében is találkozhatnak majd, ezt pedig most az segítené elő, ha a Raptors nyerni tudna, mert azzal egyrészt bebiztosítani az ötödik helyét, másrészt közelebb lökné a Sixerst a negyedik pozícióhoz. A vendégek sorozatban hármat nyertek és Joel Embiid abszolút MVP-formában van, szenzációs meccseket hoz egymás után, harcol a pontkirályi címért is, ha most sem lassít, akkor azért jó esélyei lesznek a Phillynek. Viszont a Toronto is legalább ilyen jó passzban van, legutóbb az Atlanta ellen nyert fontos meccset, a palánk alatt nagyon erős tud lenni, ami Embiid ellen fontos lesz, ráadásul idén eddig 2-1-re vezet az egymás elleniben, úgyhogy a Sixers ellen is bizonyított. A kérdés az, hogy Nick Nurse hogyan fog rotálni, legutóbb arról beszélt, hogy pihentetni akar inkább a hátralévő meccseken, de ebben a percben nincs hivatalos jelentés arról, hogy kit hagy ki a keretéből - VanVleet vagy Anunoby lehet erre esélyes. 

 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 01:30

Ez kiemelt rangadó lesz két olyan csapat között, amelyek egyaránt a bajnoki címre törnek, egyébként pedig alig fél meccs köztük a különbség a keleti 2-3. helyen. A Boston back-to-backet játszik, előző este nagyon simán győzött Chicagóban, viszont fáradtabb lesz ellenfelénél és a hazai pálya sem segíti. A Bucks egy napot pihenhetett azóta, hogy szintén a Bullst győzte le, de előtte kétszer is kikapott, nincs igazán kirobbanó formában, bár tény, hogy legutóbb meggyőző teljesítményt nyújtott. Az egymás elleni csatában egyelőre a Boston vezet 2-1-re és ha most is nyer, akkor minden bizonnyal a kezébe veszi azt a második kiemelést, így egyáltalán nem mindegy, hogy mi történik most. Mindkét gárda parádés védekezésrekre képes és érdeklődve várjuk a Giannis-Tatum, a Brown-Middleton és a Smart-Holiday párharcokat, ahogy azt is, hogy az egyre jobban belendülő Brook Lopez mennyi kár tud okozni Al Horfordéknak. A Bucksnál Grayson Allen nem fog játszani, de nélküle is megvan mindenük ahhoz, hogy nyerjenek. 

 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:00

A Spurs nagy hajrával odaért a playinbe, immár biztosította a helyét, a Pelicansszel szemben viszont még mindig van esélye arra, hogy akár még egy helyet előrébb lépjen, így nem teljesen tét nélküli számára a meccs. A Wolves számára gyakorlatilag az, Townsék gyakorlatilag biztosan a hetedik helyen zárják az alapszakaszt, ráadásul úgy érdemes nézni ezt az összecsapást, hogy a playinben is találkozhatnak a felek jövő héten. A Minny nyilván jóval előrébb tart, de a San Antonio olyan remek formát fut az utóbbi hetekben, hogy bármi elképzelhető: Vassellék két napja 19 ponttal nyertek Denverben, azzal a játékkal most is képesek lehetnek akármire. Az nem segíti az ügyüket, hogy Murray most sem játszhat, de szemlátomást nélküle is működik a rendszer, így a Wolvesnak vigyáznia kell, alibi védekezéssel és dekoncentrált támadójátékkal nem fog menni - egyénileg pedig a Towns-Pöltl párharcot lesz érdemes figyelni. 

 

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 02:00

Ez kötelező meccs a Pelicans számára, a Portland ellen most nyilván mindenkiről elmondható ugyanez, a New Orleans pedig azért küzd még, hogy maga mögött tartsa a San Antoniót. Valanciunasék a Clippers elleni vereség után nyertek Sacramentóban, összességében egészen jó passzban vannak és bár Brandon Ingram játéka erősen kérdéses, de így sem lehet kétséges a sikerük - ha ezt elrontják, az ebben a helyzetben elég nagy blamával érne fel. 

 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 03:00

Ez is érdekes rangadó lesz, a Grizzlies számára ugyan már nincs tét, de egy hosszú sikerszéria után kapott ki legutóbb a gárda a Jazztől és összességében kiváló időszakát éli, míg a Denver döcög és éppen az említett Utah előzte vissza és lökte hátra a hatodik helyre. A playoff alighanem így is megvan Jokicsék számára, de azért most otthon a Morant és talán Brooks nélküli Grizzlies ellen megvillanthatná magát a társaság - Jeff Green játéka kérdéses, de egyébként elvileg mindenki rendelkezésre áll a megszokott rotációból. Tét tehát csak a Nuggets számára van, viszont idén eddig 3-0-ra vezet ebben a párharcban a Memphis, ami nem túl biztató a vendéglátók számára...

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers szezonja már véget ért, így semmilyen tét nincs a vendégek számára, LeBron James nem játszik és a hírek szerint Anthony Davis visszatérése is eddig tartott, ezúttal már ő sem lesz bevethető. A Golden State összekapta magát, nyert két meccset, azóta pedig pihent három napot, így sokkal jobb hangulatban, mentális és fizikális állapotban várhatja az összecsapást, emiatt természetesen abszolút favorit is. A hazaiak a Dallas elől menekülnek és próbálják őrizni a harmadik kiemelésüket, Steph Curryn kívül nem lesz hiányzójuk sem, úgyhogy gyakorlatilag minden mellettük szól. 

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus