Chicagóba látogat a Pacers, nagy lehetőség előtt a Mavs?

Lehet, hogy Curry nem játszik Dallasban - kötelező előtt a Spurs - Toronto-Washington derbi - Kobe Bostonban - dob-e száz pontot a Bulls?

 

Charlotte Hornets – Los Angeles Clippers 01:00

Blake Griffin továbbra is hiányzik a Clippersnél, de egyelőre ezt meg tudták oldani, hiszen sorozatban három győzelemnél járnak – a cserejátékosok fel tudtak lépni, sőt, legutóbb Chris Paul és a kezdősor kiülte a teljes negyedik negyedet. Ezúttal is hasonlóra lesz szükségük, hiszen a Charlotte is jó formában van, az előző találkozón Kemba Walker 38 pontot szórt és az irányítók párharca döntő lehet ezen a mérkőzésen is, ahogy a kinti dobóforma is – a Los Angelesnek is többet kell erre támaszkodnia, a Hornets pedig kimondottan sok hármast dob rá. A hazaiaknál több alapember játéka is kérdéses, Batum, Lin és az ex-Clippers-játékos Hawes sem biztos, hogy pályára tud lépni, előbbi kettő pedig nagy hatással lehet a gárda játékára. Ha már Hawes, meg kell említenünk Lance Stephensont is, aki először játszik a Charlotte ellen a tavalyi csalódást keltő szezonja után.

Orlando Magic – Brooklyn Nets 01:00

Az Orlando a szezon korábbi szakaszában még elsősorban a védekezésével nyerte a meccseket, mostanra azonban egy összeszokott, jól működő támadójátékot is összerakott Scott Skiles, Vucsevics köré építve az egész gárda nagyon hatékonyan dolgozik – ezzel november vége óta a Magic Kelet legjobb csapata. A Netsnél közel sem ilyen rózsás a helyzet, legutóbb Ellington megőrülésével bravúrgyőzelmet arattak Miamiban, de ezt leszámítva továbbra is nagyon gyengén teljesítenek elöl-hátul – ez sok jót nem ígér számukra. Érdekes lesz a Vucsevics-Lopez párharc a palánk és bár Elfrid Payton játéka kérdéses, egy újabb extra kinti dobóteljesítmény nélkül nem valószínű, hogy komoly esélye lesz a Brooklynnak.

Boston Celtics – Los Angeles Lakers 01:30

Az „örökrangadó” az utóbbi időben azért már nem tündököl régi fényében, de az, hogy Kobe Bryant utoljára lép pályára Bostonban, mindenképpen különleges ízt ad a találkozónak. Ezzel együtt az erőviszonyok egyértelműek, a Lakers összesen öt meccset nyert idén, a Celtics sorozatban négyet és összesen 18-at, ezzel aktív résztvevője a keleti „vérengzésnek” – és toronymagas esélyese ennek a mérkőzésnek is. A hazaiaknál már Marcus Smart is visszatért és minden egyben van, fontos is számukra a siker, míg a vendégeknél a védelem általában átjáróház és egységes, olajozott támadójáték sem alakult ki – bár Kobe-t sosem lehet leírni, meglepetés lenne, ha nyerni tudna a Lakers.

Toronto Raptors – Washington Wizards 01:30

A Washingtonnál továbbra is hiányzik Beal, Nené, Gooden és Gary Neal is, legutóbb pedig megszakadt a győzelmi széria, John Wall újabb masszív dupla-duplája ezúttal kevésnek bizonyult. A kulcs most is az ő megállítása lesz, Kyle Lowry-val valószínűleg óriási csatát vívnak majd, de a nagy formában lévő DeRozannal, a már visszatért Carrollal és Valanciunasszal egyértelműen több fegyver van a Torontónak, ráadásul a small-ballhoz is jól tudnak alkalmazkodni. Összességében azért a Wizards van jobb formában, hiszen a Raptors az elmúlt hét meccséből négyet elveszített, de a keret talán jobban együtt van, mint a fővárosiaknál. A tavalyi playoff-széria után nagy hangulatra lehet számítani, hiszen a Wizards kisöpörte a Torontót…

Chicago Bulls – Indiana Pacers 02:00

Idén már kétszer is találkoztak a felek, mindkétszer novemberben és mindkétszer a hazai csapat győzött – igaz, a Pacers azóta már nincs akkora formában. Paul George nagyon gyengén dob (11,5 pont 25%-kal az előző négy mecscen) és fővezére nélkül elég ingadozó a csapat teljesítménye, bár most éppen sorozatban két győzelemből érkeznek, sem elöl, sem hátul nem nyújtanak konstans teljesítményt mostanság. A Bullsról sem mondható ez el, de Derrick Rose úgy fest, hogy elkapta a fonalat, otthon pláne erős a csapat és a szenvedő George vagy éppen a szárnyaló Ellis ellen is megvan a védőjük Jimmy Butler személyében. Sérültek mindkét oldalon vannak, a hazaiaknál Dunleavy és Noah hiányzik, de McDermott játéka is kérdéses, a túloldalon Jordan Hill biztosan nem lép pályára, Myles Turner és CJ Miles is sérüléssel bajlódik. Egy érdekesség: otthon 12-0-ra áll a Bulls, amikor 100 pont alatt tartja ellenfelét és 0-5-re, amikor nem.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 02:00

A Jazz három alapembere nélkül is tartja magát, Gobert után Favors és Burks is kidőlt (Exum pedig még a szezon előtt sérült meg), ennek ellenére playoff-helyen áll a gárda még mindig, két meccsel megelőzve a Portlandet és a Sacramentót. A Minnesota ellenben zuhan, zsinórban négy vereségnél járnak Wigginsék, a védekezésük továbbra sem megbízható és a „gyilkos ösztön” is hiányzik a csapatból – legutóbb hiába játszottak remekül San Antonióban, elfogyott a tudomány a negyedik negyedben. A Jazz hiányos magasember-sora ellen Towns és Dieng is jó este elé nézhet, kérdés hogy a small-ballhoz hogyan alkalmazkodnak majd a hazaiak.

Dallas Mavericks – Golden State Warriors 02:30

Itt lehet a nagy lehetőség a Dallas előtt, hiszen amellett, hogy Harrison Barnes és Leandro Barbosa biztosan kihagyja ez a találkozót, Festus Ezeli és Steph Curry is kisebb sérülésekkel bajlódik – könnyen lehet, hogy az MVP sem lép pályára ezúttal. Irányító poszton így is marad két játékosuk a vendégeknek, de Curry nélkül nyilván az egész játék megváltozik és sokkal többet kell vállalniuk a többieknek – kérdés, hogy a karmester tényleg kihagyja-e a találkozót és ha igen, ez milyen hatással lesz a többiekre. A Mavsnél Deron Williams hiányzik már egy ideje és valószínűleg most sem lép pályára, de nem is a pontszerzéssel van a gond Dallasban, inkább a védekezéssel – a Felton-Barea duó elég alacsonynak tűnik mondjuk a Livingston-Thompson sor ellen is. Érdekes kérdés még, hogy Nowitzkit hogyan tudják használni Draymond Greennel szemben és hogy mennyire tudnak majd small-ballozni – persze ha Curry játszik, az esélyek rögtön elég egyértelművé válnak.

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 02:30

A San Antonio újabb kötelező győzelem előtt áll, Tony Parkerék tökéletesen teszik a dolgukat, egyre inkább összeáll a támadójátékuk és félgőzzel is hozzák a meccseiket – otthon még veretlenek, ráadásul a Suns nagyon nehéz helyzetben van. Eric Bledsoe kidőlt a teljes szezonra, a stábnál is vannak gondok, valószínűleg Markieff Morris sem játszik, idegenben csak négy meccset tudott nyerni a csapat és összességében már sorozatban öt vereségnél tart – ezek tükrében óriási meglepetés lenne, ha meg tudnák szorítani a Spurst.

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 04:00

Érdekes módon Damian Lillard nélkül nyert két meccset a Portland és a klasszis irányító helyére egyelőre fel tudtak lépni a társak, ráadásul a Denver ellen otthon ismét megvan minden esélyük a sikerre. A Nuggets tegnap kikapott a Clevelandtől, míg a Blazers pihent, ráadásul Gallinari és Mudiay továbbra is sérült, egyedül Will Barton a fénylő pont, ő tegnap is 29 pontot rámolt be – a gárda az utóbbi hét meccsből hatot elveszített. Nehéz belőni, hogy mire mehet egymással a két csapat, az utóbbi 11-ből 10-et nyert otthon a Portland ebben a párharcban, ráadásul halvány esély van rá, hogy Lillard is pályára lépjen – ugyanakkor a vendégek is reménykednek abban, hogy Nurkic bevethető lesz.

Sacramento Kings – Philadelphia 76ers 04:00

A Philly Okafor nélkül két jó meccset játszott, egyet megnyert, egyet pedig csak a legvégén veszített el a Jazz ellen és a center ezúttal sem léphet pályára – az eddigiek alapján ez lehet, hogy nem nagy érvágás számukra. A Kingsnél Cousinst egyelőre nem tiltották el, de a klubnál számítanak rá, hogy ez be fog következni, igaz, a mai meccs előtt már kevés esély van rá – az ő csatája Noellel érdekes párharcnak ígérkezik. A Kingsnek alapvetően kötelező ez a győzelem és nyilván esélyesebbek is, de a small-ball és Ish Smith érkezése egy kicsit mintha felrázta volna a Philadelphiát, már idegenben is nyertek meccset, ha nem ad 100%-ot a Sacramento, okozhatnak meglepetést.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus