Chicagóban lép pályára a Golden State

A Bulls is megfogná a GSW-t - javíthat a Cavs - Raptors-Celtics rangadó - pályán az OKC - Howard-Drummond csata - 11 meccs jön

 

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 01:00

A sorozatban három vereségnél járó Orlandónak kötelessége megnyernie ezt a találkozót otthon, ha meg akarja állítani a zuhanást még időben – a ligautolsó elleni bukás feltenné a pontot az i-re az utóbbi hetekben mutatott formájuk tekintetében. Az utóbbi nyolc meccsen csak 88 pontot dobtak átlagban, és Oladipo ezúttal sem lesz ott a csapattal, de ezeket maguk mögött kell hagyniuk és valahogy megnyerni a találkozót, ehhez persze a Philly-nek is lesz egy-két szava. A vendégcsapat támadójátéka az elmúlt meccseken köröket ver a Magicére, nagyon egyben van a gépezet, és komolyabb csapatok ellen is tudnak vezetni, náluk a kérdés, hogy 48 percig tudnak-e stabilan jól játszani – ez a legfőbb gondjuk. Az Okafor-Vucsevics és a Smith-Payton csata is érdekesnek ígérkezik, ezeken a posztokon sok múlhat.

Washington Wizards – Miami Heat 01:00

A Heat nagyon mélyen van, a hosszú idegenbeli túra után otthon is kikaptak tegnap botrányos támadójátékkal, majd most back-to-back kell utazniuk Washingtonba – meglepő lenne, ha most tudnának nyerni. Dragic, Udrih és McRoberts sérült, Wade válla sincs rendben, és jó esély van rá, hogy ő is kiülje ezt a meccset, nélkülük pedig pokoli nehéz lesz tartaniuk a tempót Wallékkal. A Wizards is elbukta előző két meccsét, most mindenképpen javítaniuk kell, de egyrészt sokkal gyorsabban játszanak, mint a hiányos Heat, másrészt védekezésbeli gondjaikat sem valószínű, hogy ki tudja használni a Miami ebben a formában – ugyan a hazaiaknál sem egészséges mindenki, így is egyértelmű esélyesek ezen a találkozón.

Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers 01:30

A GSW elleni brutális zakó után Brooklynban vigasztalódhat a Cavs, és természetesen az esélyek egyértelműek: ugyan idegenben „csak” 13-9-re állnak Jamesék, a játék minden elemében kategóriákkal jobbak a Brooklynnál. A hazaiak ezzel együtt azért mutattak biztató dolgokat az utóbbi meccseken, többször is komoly veszélyt jelentettek kintről, Joe Johnson is életjeleket mutatott, de az eredmények továbbra is elkerülik őket – az utóbbi nyolc hazai meccsükből hétszer is kikaptak. Kérdés, hogy a Clevelandre milyen hatással lesz a címvédő elleni vereség, mennyire pörgeti fel vagy mennyire teszi frusztrálttá őket (James és Love úgy fest, hogy továbbra sem nagy barátok…), mindenesetre nehéz olyan érvet találni, ami a Nets mellett szól.

New York Knicks – Utah Jazz 01:30

A Knicksnél Anthony és Porzingis is sérült, de a hírek szerint a kiscsatár ezzel együtt is játszani fog, míg az újonc magasembernél ez eléggé kérdéses – mindkettejükre nagy szüksége lenne a csapatnak. A Jazz jó védekezése ellen minden fegyver kell a sikerhez, márpedig most valószínűleg a paletta nem lesz 100%-os hazai oldalon, kérdés, hogy ezt ki tudják-e használni Haywardék. A kiscsatár semlegesítése komoly feladat lesz a New York számára, mint ahogy Rudy Gobert kikerülése is, hiszen a center jelenlétét mindig megérzi az ellenfél a festékben – Porzingis nélkül különösen bajban lehetnek a hazaiak a palánk alatt. Összességében a Knicks jobb formában van, és a Jazznél is vannak hiányzók (Favors továbbra sem bevethető), a győzelem pedig mindkét csapatnak nagyon kellene – óriási harcra van kilátás.

Toronto Raptors – Boston Celtics 01:30

Nem túlzás azt állítani, hogy a periméteren fog eldőlni a meccs, hiszen a Lowry-DeRozan kettős elképesztő formája (mindketten karriercsúcsot átlagolnak) mellett a túloldalon is az irányító, Isaiah Thomas viszi a prímet – Bradley és Smart támogatásával. Mindkét csapat jól védekezik és képes sebességet váltani, de a sorozatban öt győzelemből érkező Raptorsnál több a fegyver, jobban tudják kontrollálni a meccseket, és a szoros végjátékokat sokkal jobb arányban nyerik meg – ez döntő lehet majd. Jelenleg Lowry-ék sokkal összerakottabb csapatot alkotnak, de kérdés, hogy Lowry mire megy majd Thomasszal, illetve hogy Bradley mennyire tudja limitálni majd DeRozant – a szerkezeti váltásokra szinte kivétel nélkül tud reagálni a hazai csapat.

Chicago Bulls – Golden State Warriors 02:00

A GSW a Cavs elleni sikerrel némileg helyreállította a két váratlan vereséggel megtépázott renoméját, de ha Chicagóban ismét belefutnak a késbe, újfent emiatt kerülnek címoldalra mindenhol – nem mellesleg erősen fogy az előnyük a Spursszel szemben. A Bulls azért más kategória, két hete nem nyertek sorozatban két meccset, ez idő alatt pedig 106 pontot kaptak átlagban, ilyen védekezéssel aligha tudják majd tartani a lépést a címvédővel – a Warriors a legnagyobb gondok közepette is képes bárkit megszórni, ráadásul a Cavs elleni győzelemmel valószínűleg az önbizalmuk is helyre került. A hazaiak Jimmy Butler extra estéjében bízhatnak leginkább, aki már többször megmutatta idén, hogy képes félelmetes dolgokra, illetve a hazai pálya is őket segíti, de ha nem lépnek szintet védekezésben, pokoli este elé nézhetnek.

Houston Rockets – Detroit Pistons 02:00

A centerek csatája lehet ez a találkozó, hiszen Andre Drummond továbbra is a liga legjobb lepattanózójának számít, emellett a második legtöbb pontot szerzi az ötös posztos játékosok közül, Dwight Howard pedig régi önmagát idézi az elmúlt hetekben: sorozatban tíz dupla-duplát hozott, 20 pontot és 14 lepattanót átlagolva ezeken a találkozókon. Az ő csatájuk (és vegyük ide a büntetőzést is) döntő lehet a meccsen, ahogy a kiemelkedő hátvédek összecsapása is – James Harden, illetve Reggie Jackson teljesítménye alapjaiban határozza meg csapatuk játékát. Jacksont Beverley veheti egyébként kezelésbe, de csapatszintű védekezésben mindkét félnek javulnia kell, az utóbbi meccseken nagyon gyengék voltak hátul, és kérdés, hogy melyik tudja jobban összeszedni magát ezen a téren – a hazai pálya a Rockets mellett szól, a Pistons idegenben csak 8-12-re áll idén.

Oklahoma City Thunder – Charlotte Hornets 02:00

Az OKC back-to-backből érkezik, méghozzá nem a könnyű fajtából, mert Denverben az utolsó pillanatig kiélezett meccset vívtak és a mai ellenfelüket sem írhatják le – főleg a védekezésükre kell majd odafigyelniük. Ezzel időszakonként akadnak komoly gondjaik, márpedig ha hagyják, a Charlotte szét tudja őket dobni, Kemba Walker legutóbb 52 pontos estét produkált, mellé pedig többen is fel tudnak lépni különösen kintről, igaz, az ex-OKC-s Lamb játéka kérdéses ezen a mérkőzésen. Ezek alapján látványos és pontgazdag meccsre van kilátás, a Thunder támadójátékát nem nagyon lehet megfogni, a Westbrook-Durant páros parádés dolgokat művel, és Zellerék ellen Kanterben is ott lapul a nagy este. Érdekesség, hogy 2010 óta a Hornets nem verte meg az OKC-t, ebben a csarnokban nem nyertek, mióta a gárda átköltözött Seattle-ből, és összességében is sorozatban kilenc idegenbeli meccset vesztettek el.

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 02:30

A Minnesota idegenbeli back-to-backet játszik, tegnap egy parádés első negyed után viszonylag simán kikaptak New Orleansban, és ismét elsősorban a védekezésükkel akadtak gondjaik, márpedig a Dallas ezt általában megbünteti – a texasiak utóbbi kilenc hazai meccsükből hetet megnyertek és ezeken majdnem száz pontot átlagoltak. Most is erre számíthatunk, ráadásul tíz napja Minnesotában is nyert a Mavs, akkor pedig Pachuliák levették a pályáról Townst – ha ez most is így lesz, gyakorlatilag bevéshetjük a W-t a hazaiak neve mellé. Potenciál egyébként van a Wolvesban, a kezdőcsapatuk nem is teljesít rosszul, a gond legtöbbször a kispadnál jelentkezik – LaVine-ék rengeteg pontot kapnak, pocsékul védekeznek, egy-egy ilyen periódust pedig nem szokott elbírni a csapat.

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 04:30

A Kings idén kétszer is legyőzte már a Lakerst, mindkétszer látványos meccsen, legutóbb szűk két héttel ezelőtt, és valószínűleg most is ez lesz a forgatókönyv: védekezni egyik csapat sem szeret, de a minőség egyértelműen a Sacramento oldalán van. Cousins eléggé tarthatatlan 2016-ban, és nem valószínű, hogy Roy Hibbert fogja megállítani, a csapat pedig 114,8 pontot átlagol ebben a hónapban, aminél csak a GSW tudott többet – ezt szembeállítva a Los Angeles finoman szólva is szellős védekezésével elég egyértelmű eredményt kapunk. Hozzá kell tenni, hogy januárban Rondóék kapták a legtöbb pontot, de a hazaiaknál Kobe Bryant nem teljesen egészséges, Nance Jr. szintén, így a Clarkson-Russell-Lou Williams triónak kellene felvennie a harcot Gay-ékkel – a sok pont garantált, a többit majd meglátjuk.

Portland Trail Blazers – Atlanta Hawks 04:30

Nagyon érdekes szezont fut eddig az Atlanta, bizonyos találkozókon pontosan látjuk, hogy miért voltak olyan kiemelkedőek tavaly, néha viszont egészen botrányosan is tudnak játszani – ezek pedig leginkább idegenben jönnek elő. Utóbbi hat meccsükből négyszer kikaptak saját pályájuktól távol, és kérdés, hogy a támadójátékuk egyensúlyát mennyire tudják majd megtalálni, mindenesetre ebben sokat szokott jelenteni az aktív védekezés – ha Lillardékat labdaeladásokba tudják kergetni, nagyot javítanak az esélyeiken. A hazaiaknál McCollum továbbra sem találja a dobását (bár legutóbb már viszonylag rendben volt), ám a csapat az utóbbi öt meccséből négyet így is megnyert, védekezésben meglepően jól néznek ki – mindkét csapatnál nagyon sokat számítanak a triplák, így ezek levédekezése kulcsfaktor lehet. Decemberben Atlantában nyerni tudott a Hawks, most szoros és színvonalas meccset várhatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus