Durant debütált, a közönség tüntetett

Nem igazán találta még a ritmust a GSW, győzött a Raptors Vancouverben - Buddy Hield remekelt a Dallas ellen.

 

Golden State Warriors - Toronto Raptors 93-97

Ismerkedés. A Warriors kezdőjében ott volt Kevin Durant és Zaza Pachulia is, de egyelőre csak tapogatózott ez az ötös: Durant 2/9-es, Curry 2/6-os, Green 0/2-es mezőnymutatóval zárt. Általában továbbtolták azokat a lehetőségeket, amelyeket tétmeccsen kérdés nélkül vállalnak el, egyedül Klay Thompson (16 pont, 5/13 mezőnyből, 4/11 tripla) nem zavartatta magát, de ez a verzió egyelőre nem volt igazán működőképes. A padról jól szállt be David West (6 pont, 6 pattanó), de igazán az újonc Pat McCaw-t érdemes kiemelni, aki 22 perc alatt 11 ponttal, 4 gólpasszal és 5 labdaszerzéssel jelentkezett - rögtön érezni lehetett a jelenlétét elöl-hátul. A vancouveri közönségnek egyébként Durant minden labdaérintésénél hangos "booo"-zásban tört ki...

Sullinger a kezdőben. Az első előszezon-meccsen nyilvánvalóan nem sokat számít a végeredmény, a kezdőjátékosok mindkét oldalon 15-20 percet játszottak, de az első sorok csatájában sem maradt alul a Toronto. Jarred Sullinger (7 pont, 2/6 mezőnyből, 0/3 tripla, 10 pattanó) került be a kezdőbe és csipkedte is magát, de a Lowry-DeRozan duó egyelőre nem találta a dobásait, Valancinuas pedig a helyét, így a gárda legjobbjának most DeMarre Carroll (14 pont, 4 pattanó, 4 labdaszerzés) bizonyult. A kispad nagyon jól tette a dolgát, és náluk is érdemes kiemelni egy újoncot, Pascal Siakam 4/7-es mezőnymutatóval, 8 lepattanóval és 2 blokkal jelezte, hogy szeretne minél több időt kapni az alapszakaszban.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 16/12, McCaw 11/3, Durant 9/3
A Raptors legjobb dobói: Carroll 14/3, DeRozan 11, Ross 11/3

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 102-116

Tartalékos Dallas. A Mavsnél Nowitzki, Bogut, Harris, Deron Williams és Wesley Matthews sem lépett pályára az alapemberek közül, ott volt viszont Harrison Barnes, aki nem mozgott rosszul: mezőnyben nem igazán találta a helyét, de azért 18 perc alatt berámolt 12 pontot. Jól teljesített Justin Anderson (14 pont, 3/5 tripla), az argentin Nicolas Brussino (13 pont, 3/6 mezőnyből, 2/3 tripla) és nagyon aktív volt Seth Curry (12 pont, 3 gólpassz, 2 labdaszerzés) is, de védekezésben azért komoly gondjai akadtak a társaságnak, a Pelicans pedig ezt most rendre megbüntette.

Buddy Hield jelentkezett. Az ígéretes újonc a kispadról kapott 25 percet és rögtön bizonyított is, hiszen 19 pontjával (8/12 mezőnyből, 3/6 tripla) holtversenyben csapata legjobb dobójává vált a 3/3 triplát elsüllyesztő E'Twaun Moore mellett. A két dobógép remek játékán kívül az új emberek közül Terrence Jones és Langston Galloway is nagyon hasznosan kosárlabdázott, sőt még Lance Stephenson is biztatóan mozgott - ráadásul Tim Frazier (10 pont, 6 pattanó, 9 gólpassz) estéje mellett sem mehetünk el szó nélkül. Ugyan náluk is hiányzott Holiday, Evans, Pondexter és Gee, támadásban megvolt a ritmus, illetve a spacing is, Hield pedig még a vártnál is jobban mutatkozott be első előszezon-meccsén.

A Mavericks legjobb dobói: Anderson 14/9, Brussino 13/6, Barnes 12/6, Curry 12/6
A Pelicans legjobb dobói: Moore 19/9, Hield 19/9, Jones 17/6

Visszajátszás c. videós rovatunk a két találkozó összefoglalójával ide kattintva elérhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus