Erőcsatárok, centerek éjszakája

Villogtak a magasok az NBA-ben, Kevin Love James és Irving hiányában a Clevelandet a Bucks fölé emelte, Anthony Davis a Pelicanst a Hardent és Howardot nélkülöző Rockets ellen vezette győzelemre, Steven Adams pedig Durant híján az OKC-ben parádézott a Memphis ellen. Chris Bosh és Paul Millsap is villogott a Heat-Hawkson, a vendégek jöttek ki belőle jobban, a Miami még mindig nyeretlen. Nerlens Noel dupla-duplázott a Knicks ellen, de így is nyert Derek Fisher csapata a Philly ellen. Jöjjenek a részletek! 

A játéknap legfontosabb jeleneteit gyűjtő videós cikkünket itt nézhetitek meg!

Philadelphia 76ers – New York Knicks 77-84

Javulgat a Knicks. A tegnapihoz képest egy fokkal jobbat produkált Derek Fisher csapata, de munka még mindig nagyon messze vannak attól, hogy jó csapatként gondolhassunk rájuk. Carmelo Anthony hozta magát (17 pont, 7 pattanó, 3 gólpassz, 5/12 mezőnyből, 6/8 büntető), most JR Smith és Hardaway Jr is koncentráltabban, hasznosan kosarazott – cserébe nem sok érkezett bentről, illetve Calderonnak sem ment igazán a játék. Mindenesetre a gyenge dobószázalék mellett kiosztottak 22 gólpasszt, gondolkodtak a játékosok, az alapokat már látni.

Noel belejött. Gyenge megoldásokkal kezdte az előszezont a tavalyi évet kihagyó és így újonc center, de azóta egyre hasznosabban játszik. Ma 33 percet volt a parketten és újabb dupla-duplát szállított úgy, hogy 12 pontját 3/5-ös mezőny- ill. 6/8-as büntetőmutatóval hozta össze, 11 lepattanójából három támadó volt, védekezésben pedig négy labdát csent el és kiosztott egy blokkot is. Ha nem vállalja túl magát, kimondottan hasznos játékos lehet akár a kezdőben is.

A 76ers legjobb dobói: Noel 12, Wroten 12, Mbah a Moute 11/3
A Knicks legjobb dobói: Anthony 17/3, Smith 14, Hardaway Jr. 13/6

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 106-100

Ha nincs James és Irving, van Love. Ezúttal LeBron sem lépett pályára, de a Wolvestól megszerzett erőcsatár félelmetes hatékonysággal szórja a pontokat – most már tényleg el lehet gondolkodni azon, hogy ki lesz ebben a csapatban a legeredményesebb játékos. Love ma 25 egységig jutott 8/11-es mezőnymutatóval, 5/7 triplával, hibátlan büntetőzéssel, majd a harmadik negyedben összeütközött a térdük Parkerrel és az utolsó etapban már nem lépett pályára – ahogy a 23 pontot szóró Dion Waiters sem.

Parker egyre jobb. Az újonc csatár már az első meccstől fogva ponterősen játszott, de ma már a dobószázaléka is megfelelő volt (7/12 mezőnyből, 4/5 büntető), nehéz dobásokat is elvállalt és bedobott, egyértelműen csapata legjobb játékosa volt. Mellette a padról beszálló Dudley 5/5 triplája, valamint Henson és Mayo rendkívül hatékony játéka emelhető ki, de ma az újonc volt a vezér.

Antetokounmpo nem irányító. A fiatal görög első meccsét játszotta egyesben és finoman szólva nem ment neki, 0/5-ös mezőnymutatóval négy pontot szerzett és nem adott egyetlen gólpasszt sem, ugyanakkor beütött öt faultot.

Nagyon működik a Cavs rendszere. Dellavedova Irving helyén kilenc gólpasszt osztott ki, összesen 26 asszisztot jegyeztek, a két fő opció jó dobásokat vállalt nagyon hatékonyan és ponterősen. Kérdés, mi lesz, ha James és Irving is pályán van, hogyan osztják le a szerepeket, a labdákat és mi lesz a csendben a top scorer kettesek közé emelkedő Waiters sorsa.

A Cavaliers legjobb dobói: Love 25/15, Waiter 23/9, Marion 11
A Bucks legjobb dobói: Parker 18, Dudley 15/15, Henson 13, Mayo 13/3

Miami Heat – Atlanta Hawks 103-109

Egy szűk félidőt már jól játszott a Heat. Brutálisan kezdtek a hazaiak, 14-0-ra is vezettek és ezt tartani is tudták nagyjából a második negyed közepéig. Danny Granger került a kezdőbe négyesként és ez ezúttal bevált, csapatnak tűntek az eddigi meccsek kaotikus játéka után. Granger egyébként 11 pontig jutott három triplával, nagyjából ezt várja tőle Erik Spoelstra.

Millsap remekelt, Horford visszatért. A tavaly (is) súlyos sérülést szenvedő klasszis center első mérkőzését játszotta azóta, de 11 perc alatt egy kosarat szerzett egy lepattanó mellett. Millsap viszont már félidőben 16 egységnél tartott, végül 23-mal fejezte be a meccset 25 percnyi játék után, őt nem tudta megfogni a Heat.

Bosh és Wade is belelendült. Az erőcsatár-center a korábbi meccseken sem volt rossz támadásban, ma nagyon hatékonyan dolgozott a festékben, 12 büntetőt harcolt ki és 22 egységgel zárt 9 lepattanó mellett. A Miami ikonja pedig ismét beszórt két hármast (16 pont, 5 pattanó, 5 gólpassz) és bár mezőnyből nem volt igazán pontos, ő is sok büntetőt harcolt ki.

Végül simán nyert a Hawks. Bár a cserepadról náluk sem érkezett extra, a harmadik negyedet brutálisan, 43-18-ra hozták a vendégek és végül teljesen simán gyűrték le a négyből négyszer kapituláló Miamit. Pedig Spoelstra csapatában Ennis (10 pont, 2/2 tripla, 5 labdaszerzés) és a Napier-Brown páros is (együtt 22 pont) is hasznosnak bizonyult, de az Atlantánál remekül játszott Sefolosha, Scott és az öt triplát elsüllyesztő Korver is, a záró etap már formalitássá vált.

A Heat legjobb dobói: Bosh 22/3, Wade 16/6, Napier 12/3
A Hawks legjobb dobói:  Millsap 23, Korver 17/15, Teague 10, Carroll 10/6, Scott 10/3

New Orleans Pelicans – Houston Rockets 117-98

Sztárok nélkül. Dwight Howard (térdsérülés miatt) és James Harden is kiülte a meccset, helyükön Joey Dorsey és Kosztasz Papanikolaou kezdett. A görög kiscsatár lehetett boldogabb az összecsapás után, 13 pontot szerzett 5/8-as mezőnymutatóval – Dorsey viszont megkapta a nyakába Anthony Davist. 

Davis és a Pelicans húzóemberei készek az alapszakaszra. Szűk 31 perc alatt 26 pont, 9/11 mezőnyből, 8/10 a vonalról, 8 pattanó és 4 blokk – az erőcsatár demonstrálta, hogy mi várható tőle. Mellette a Holiday-Gordon duó is remekelt: az irányító 18 perc alatt 14 pontot szórt és kiosztott 4 gólpasszt, Gordon pedig 15-ig jutott. 

Működött a rotáció. Babbitt, Ryan Anderson és Fredette is 10 pont fölé jutott a kispadról beszállva, a komolyabb perceket is már a tervezett rotáció tagjai kapták. A New Orleans összességében 54%-kal dobott mezőnyből, 52-vel a tripláról, a büntetőket pedig 92-vel szórták – az egykori csapata ellen pályára lépő, gyenge büntetőzőnek számító Ömer Asik például 4-ből 4-et termelt. 

A Pelicans legjobb dobói: Davis 26, Fredette 15/9, Gordon 15/3.
A Rockets legjobb dobói: Canaan 13/3, Papanikolaou 13, Daniels 12/12.

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 117-107

Sérültek háza. Kevin Durant mellett Serge Ibaka, Reggie Jackson, Nick Collison, Grant Jerrett, Mitch McGary és Kendrick Perkins is sérülés miatt hagyta ki a találkozót – a tavalyi kezdőötösből egyedül Russell Westbrook volt ott a pályán. 

Pihenők háza. A Grizzliesnél is szinte egy komplett kezdőötös (Marc Gasol, Zach Randolph, Mike Conley, Tony Allen és Tayshaun Prince) nem játszott, Vince Carter mindössze kilenc percig koptatta a parkettet - náluk viszont nincsenek komolyabb egészségügyi problémák. 

Előléptek a Thunder fiataljai. A center Steven Adams egy 22 pontos, 9/11-es mezőnymutatós teljesítménnyel jelezte a szakvezetésnek, hogy Perkins gyógyulása után is igényt tart a kezdő pozícióra, a Durant helyén kezdő Jones III pedig egyetlen rontott dobással jutott 12 pontig. Rajta is túltett Jeremy Lamb (23 pont) és Anthony Morrow (19) – a tűzerővel nem lesz gond a Thunderben, viszont a Grizzlies B-től kapott 107 pont intő jel. 

A Thunder legjobb dobói: Lamb 23/3, Adams 22, Morrow 19/9. 
A Grizzlies legjobb dobói: Pondexter 16/9, Adams 13/3, Udrih 12/6, Christopher 12/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus