Értelmetlen sérülések hajnala az NBA-ben

Mára virradóra hat mérkőzést játszottak az NBA előszezonjában, s azon felül, hogy a Chicago Bulls a Global Games keretein belül Brazíliában verte a Washingtont, inkább a sérülések és a hiányzások játszottak főszerepet ezen a játéknapon. Derrick Rose műtött térde elkezdett fájni, Blake Griffin játékát kisebb sérülése után is erőltették, aztán majdnem jött is a következő baj, a Utah Jazz reményteli újonca, Trey Burke ráadásul ki is dőlt hosszabb időre. A Milwaukee Bucks 21 pontos előnyt szórakozott el a negyedik negyedben a Charlotte Bobcats ellen és ki is kapott. Jöjjenek a részletek!

Washington Wizards - Chicago Bulls 81 - 83

A Thibodeau-legénység továbbra is komolyan veszi az előszezont, s ennek megfelelően három fellépés után veretlen is. Ugyanakkor nem lehet felhőtlen a Bulls-szurkolóinak öröme, ugyanis Derrick Rose - csak extra elővigyázatosságból ugyan, de - kihagyta a Rio de Janeiro-i fellépést, mivel elkezdett fájni a műtött térde. Távollétében az energiabomba csereember, Taj Gibson (18 pont, 8 lepattanó, 4 blokk) és a 14 pontos, 5 lepattanós, 6 gólpasszos Luol Deng vitték be a célba a chicagóiakat a nagyon haloványan teljesítő John Wall (22 perc alatt 9-ből 1-es mezőnymutatóval 3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) irányította Wizards ellen Nené (5 pont, 6 lepattanó) szülőföldjén. A Bulls nem vethette be még most sem Joakim Noah-t, míg a Washington az Okafor, Porter, Singleton triót nélkülözte sérülés miatt.

A Wizards legjobb dobói: Beal 16, Webster 15, Rice, Seraphin 10-10

A Bulls legjobb dobói: T. Gibson 18, Deng 14, J. Butler 11

 

Boston Celtics - New York Knicks 111 - 81

A Rajon Rondo nélküli Celtics első meccsét nyerte az előszezonban, ráadásul igen nagy fölénnyel tette mindezt - igaz árnyalja a képet, hogy az ősi rivális Knicks-nél nem öltözött be Carmelo Anthony, Tyson Chandler, JR Smith, Raymond Felton, Metta World Peace és Kenyon Martin sem. A bostoniaknál kilencen értek el minimum 7 pontot, de a 15 egységig jutó, 6 lepattanót összekaparó, s mindössze egyetlen dobást hibázó Kelly Olynyk közülük is kiemelhető, ahogy a 3 triplát szóró, 13 ponttal és 7 lepattanóval záró Jordan Crawford is külön dicséretet érdemel. A New York-iaknál a végleges keretbe beférni igyekvő nigériai center, Ike Diogu (21 pont, 8 lepattanó) nagyot játszott, de nem tudta versenyben tartani a "Knicks B"-t.

A Celtics legjobb dobói: Olynyk 15, Jo. Crawford, M. Brooks, Bradley 13-13

A Knicks legjobb dobói: Diogu 21, Murry 16, Bargnani 11

 

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 88 - 99

Deron Williams még jó ideig hiányzik a brooklyniaknál, viszont a Pistons új játékmestere, Brandon Jennings sem öltözött be, sőt a furcsa sérülés után pihenő Rodney Stuckey sem, így a hátvéd sorok erősen tartalékosak voltak mindkét oldalon, sőt, a hazaiak a Pierce, Garnett, Lopez frontcourtot sem erőltették túl sokáig, 14 percnél egyik említett Nets-ász sem tartózkodott játékban a detroitiak ellen. Ennek megfelelően a találkozót némiképp komolyabban vevő Pistons a Monroe, Smith, Drummond belső hármasfogat masszív játékával legyűrték a vendéglátókat. Az újonc Caldwell-Pope 12 pontos, 7 lepattanós teljesítménye mindenképp biztató detroiti oldalon, s egy igazi meglepetésember, Tony Mitchell is dupla duplázni tudott (10 pont, 10 lepattanó).

A Nets legjobb dobói: Blathce 15, Joe Johnson 9, A. Anderson, B. Lopez, Garnett 8-8

A Pistons legjobb dobói: Drummond 15, Caldwell-Pope, Monroe 12-12

 

Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 97 - 104

A 28 pontos, 11 lepattanós Kevin Love megunta a csökkentett üzemmódot és szörny-módba kapcsolt, de ez sem volt elég a hazaiaknak a győzelemhez - és előszezon ide vagy oda, a Minnesota eddigi szereplése eléggé kiábrándító, a mutatott játék miatt is. Az utolsó percekben a 12 pontos Austin Daye főszereplésével hajrázta le a kanadai alakulat a hazaiakat, ami a Rubio - Sved páros közösen felmutatott 11-ből 0-ás mezőnyözésének fényében nem is meglepő. A vendégeknél egyébként senki sem emelkedett ki igazán, ezt a derbit a cserék hozták, Valanciunasnál pedig tovább kell várnunk, hogy a litván ifjonc utolérje magát az Eb megpróbáltatásai és a hosszú nyár után.

A Timberwolves legjobb dobói: Love 28, Pekovics, C. Brewer 13-13

A Raptors legjobb dobói: Daye 12, T. Hansbrough 11, DeRozan, Gay, Fields 9-9

 

Milwaukee Bucks - Charlotte Bobcats 76 - 83

A 18-at szóró Caron Butler húzta Bucks 21 egységnyi előnyt tudott elszórakozni a negyedik negyedben és így saját közönsége előtt kínos vereséget szenvedett el a tétnélküliség ellenére is. Jannero Pargo vezette a show-t a záró etapban a vendégeknél, de a 9 pontja mellett 21 lepattanót megkaparintó Bismack Biyombót is érdemes kiemelni a Charlotte-iaknál. Erről az összecsapásról is sokan hiányoztak egyébként különböző sérülések miatt, Al Jefferson a vendégeknél, míg Ersan Ilyasova, Ekpe Udoh, Zaza Pachulia, Gary Neal és Carlos Delfino a hazaiaknál volt éppen civilben.

A Bucks legjobb dobói: C. Butler 18, Mayo 15, Ridnour 14

A Bobcats legjobb dobói: Jan Pargo 24, Walker 12, Biyombo, McRoberts 9-9

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 74 - 106

A Jazz számára ez a csata felért egy rémálommal, hiszen gyakorolni semmit sem tudott a Utah, ki is kapott a Clipperstől otthon, már-már megalázó kosarakat benyelve a Corbin-legénység, de ami még ennél is rosszabb a hazaiak számára, lottery-vélasztottjuk, Trey Burke keze csúnyán megsérült és hetekre, hónapokra kidőlhet. Ilyen körülmények között talán még az sem meglepő, hogy a már teljesen "lejárt" Richard Jefferson volt a totális tankolásba kezdő vendéglátók legjobb dobója a maga 13 egységével, RJ ráadásul még egy mutatós zsákolást is bemutatott ezen az estén. A Los Angeles-ieknél Blake Griffin játéka volt előzetesen kérdéses egy kisebb térdsérülés után, de a korábbi zsákolóbajnok vállalta a játékot, ám így is a frászt hozta magára és a társakra, ugyanis volt egy rossz leérkezése, melynél megbicsaklott a lába, de szerencsére megúszta komolyabb baj nélkül az esetet. Ami ritkaság számba megy, az az, hogy Paul és Collison is eljutott 10-10 gólpasszig ezen a találkozón csapattársként, valamint DeAndre Jordan 6 blokkja is emberesnek számít még az előszezonban is.

A Jazz legjobb dobói: R. Jefferson 13, Burks 12, Lucas, Hayward 9-9

A Clippers legjobb dobói: Mullens 15, Jordan 14, Griffin 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus