Este Clippers-Timberwolves a Sport TV-n, hajnalban Celtics-Sixers

Portlandbe látogat a Jazz, Sacramentóba a Lakers, Orlandóban javítana a Miami - íme a játéknap felvezetője.

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 21:30

A Clippers legutóbb egy váratlan vereségbe futott bele otthon, a Kings ellen, ezt most illene kijavítani, bár Kawhi Leonard játéka most is kérdéses: legutóbb nem játszott egy deréksérülés miatt és most sem biztos, hogy pályára tud lépni. Paul George már visszatért, de elsőre még nem volt az igazi, a csapat összességében nem működött, úgyhogy nagy kérdés, hogy most összeszedik-e magukat - a Staplesben azért továbbra sem egyszerű játszani a múlt hétvége óta, ezt hajnalban a Lakersnél is láthattuk. A Minnesota persze sorozatban tíz vereség után így is kötelező ellenfélnek számít, viszont Townsék most három teljes napot pihenhettek a Kings elleni hosszabbításos vereség óta, ennyivel mindenképpen frissebbek, mint ellenfelük. Náluk a nagy kérdés a védekezés, azt nem nagyon tudják elfogadható szintre hozni az utóbbi időben és amíg ez így van, addig nem nagyon fognak meccset nyerni.

Indiana Pacers - New York Knicks 01:00

Kötelező meccs a Pacers számára, a keleti élcsapatnál már visszatért Victor Oladipo és igazából mindenki bevethető náluk, már Myles Turner sem szerepel a sérültlistán és bár a Chicagóval megszenvedtek legutóbb, de a Knicks nem az a kategória. A vendégek legutóbb szörnyű játékkal kaptak ki Memphisben, majd a végén teljesen érthetetlen hisztit vágtak le, hogy az ellenfél miért mer kosarat dobni akkor, amikor ők már eldöntötték, hogy nem kéne - nagy baj van a fejekben, náluk az a fő kérdés, hogy ezt sikerül-e rendbetenniük. Viszont ha igen, akkor sem nekik áll a zászló, az Indiana teljesen máshol tart jelenleg, bár tegyük hozzá, hogy a két csapat első meccsét csak egy ponttal nyerték Brogdonék az MSG-ben.

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

A két csapat a hét elején találkozott Miamiban és akkor simán nyert a Heat, a Magic viszont azóta készülhetett a visszavágóra, míg a Miami kikapott Bostonban - a hazaiak most saját pályájukon, kipihenten szeretnék visszaadni a kölcsönt. Egyik fél sincs jó formában, az Orlando sorozatban négyszer kapott ki, a Heat pedig az elmúlt hetekben egy 50% körüli szintet hozott csak, idegenben egyébként is jóval visszafogottabbak és a szezon során ebben a csarnokban kaptak is egy 20 pontos pofont. Mindkét gárdának nagyon kellene a győzelem, a Miami süllyed a keleti élharcban, a Magic pedig visszacsúszott a Nets mögé a nyolcadik pozícióba, úgyhogy javítania kellene. 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 02:00

A Nets back-to-backet játszik a Chicago elleni fontos hazai győzelem másnapján - Kyrie Irving ihletett napot fogott ki akkor, meglátjuk, hogy most mi lesz ebből. A túloldalon Bradley Beal All-Starról való lehagyását nehezményezik, legutóbb dühből nyertek is egy meccset a Charlotte ellen, de most azért komolyabb lesz az ellenfél és ha a sértődés helyett védekeznének, akkor nem is lenne ok a sértődésre - legutóbb összekapták magukat hátul, de most is elengedhetetlen lesz ez az esetleges sikerükhöz. Ami mellettük szól, az a hazai pálya, ahol többször okoztak már meglepetést, illetve a Nets back-to-backje, hiszen azért fáradtabbak lesznek Dinwiddie-ék.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 02:00

Nem ez lesz a legérdekesebb meccs a játéknap során, a ligautolsó látogat a szintén rossz formában lévő Clevelandhez, a liga legrosszabb passzban lévő, leggyengébb csapatai közül találkozik egymással kettő. Idén még nem ütköztek meg egymással, újkeletű sérülés egyik oldalon sincs, nem nagyon lehet megjósolni, hogy mi történik - ebben a párosításban bármelyik félben benne lehet a győzelem, mindkettőnek voltak már jobb napjai és vannak olyan egyéni játékosai, akik adott esetben képesek mérkőzéseket eldönteni. A hazai pálya a Cavs mellett szól, a többit majd meglátjuk. 

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 02:30

A Mavericks back-to-backet játszik, miután előző este kikapott Houstonban Luka Doncic nélkül és a szlovén klasszis most sem áll még a csapat rendelkezésére - meglátjuk, hogy nélküle, fáradtabban mire megy a gárda, Kristaps Porzingis nagyon jó volt, de b2b nem biztos, hogy képes így előlépni. Egyébként pedig a Hawks most veszélyes ellenfél, kilencből ötöt nyert a gárda, Trae Young legutóbb teljességgel foghatatlannak bizonyult és az egész csapat elindult a jó irányba, bár tegyük hozzá, hogy a védekezésük még mindig csak elvétve üti meg az elégséges szintet. Ezzel együtt most pihentebben  egy jó Younggal megint lehet keresnivalójuk még idegenben is, Doncic nélkül azért ez a Mavs nem "az" a Mavs, fáradtabb a gárda, ráadásul Curryéknek a hazai pálya sem jelent feltétlenül nagy előnyt, hiszen csak 13-12-re állnak eddig ebben a csarnokban. 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 02:30

Kiemelt keleti rangadó, bár az erőviszonyok előzetesen egyértelműnek tűnnek, a Boston remek formában van és jobban is néz ki, mint a Philly - a vendégeknél Joel Embiid ugyan visszatért, de Josh Richardson még nem játszhat, legutóbb Al Horford sem volt és Mike Scott sincs 100%-os állapotban. Horfordra most elvileg számíthatnak, de az idegenbeli mérleg miatt azért meglepetés lenne, ha ők nyernének, legutóbb Atlantában is viszonylag egyértelmű vereséget szenvedtek, ez a mostani Celtics pedig a liga egyik legjobbja - vannak azért "mellément" napjaik Brownéknak, amikor nem találják a ritmust, de most inkább nekik áll a zászló. Ezzel együtt Kanter, valamint Walker játéka is kérdéses náluk, főleg utóbbi lenne azért érzékeny veszteség, Kanter hiányát eddig is megoldották, bár a palánk alatt azért gondban lehetnek, ha Embiid és Horford is játszik. Egy dolgot ne feledjünk: ugyan az aktuális forma és a hazai pálya a Boston mellett szól, de a Sixers eddig idén háromból háromszor legyőzte riválisát, ebben a csarnokban is nyerni tudott már, emellett nem mehetünk el szó nélkül.

San Antonio Spurs - Charlotte Hornets 03:00

Itt egyértelműen a Spurs a favorit, a Charlotte abszolút a liga aljához tartozik most már hetek óta - kicsúszott ugyan egy győzelem a Knicks ellen, de ott is gyenge volt a gárda, azóta pedig van már egy sima washingtoni veresége. A SAS szintén átélt egy gyengébb szériát, legutóbb viszont jó játékkal verte meg a Jazzt és LaMarcus Aldridge hiánya sem okozott neki különösebb problémát - a magasember játéka most kérdéses, de nélküle is ők számítanak esélyesnek. DeMar DeRozan jó formája már önmagában is elég lehet nekik a sikerhez, ha hátul stabilak tudnak maradni, akkor ebben a Hornetsben túl nagy veszély nincs, legalábbis mostanában nem volt - persze lehet éppen most nagy napja a Rozier-Graham párosnak, vagy Washingtonnak, de jelen helyzetben blama lenne, ha nem hozná ezt a hazai meccset a playoffért küzdő San Antonio. 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers back-to-backet játszik a Portland elleni hazai vereség után és összességében is megtorpant mostanában: ötből hármat bukott, Kobe Bryant halála pedig természetesen nagyon megrázott mindenkit a klubnál. Ezzel szemben a Kings éppen most talált kicsit magára, négyből hármat nyert és bár a vereség nagyon csúnyára sikerült, de legutóbb a Clippers legyőzése váratlanul érkezett, ott hirtelen abszolút jól játszottak Bogdanovicsék - kíváncsian várhatjuk, hogy most éppen melyik arcukat mutatják majd. Az biztos, hogy a Los Angelesnek javulnia kell, ami back-to-back nem lesz egyszerű, viszont a hírek szerint pihentetni nem fognak, mindenkit bevetnek majd - a hazaiaknál Bagley és Holmes az, aki továbbra sem elérhető. 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 04:30

Itt a Portland játszik back-to-backet és ez is nagyon érdekes mérkőzés lehet, hiszen a Blazersnél van az utóbbi két hét MVP-je, az egészen félelmetes formában lévő Damian Lillard, míg a papíron jóval erősebb Jazz éppen most esett szét és bukott el teljesen váratlanul sorozatban három mérkőzést. A hazai pálya a Portlandet, a frissesség a Utah-t segíti, a hazaiaknál az a kérdés, hogy kitart-e Lillard elképesztő szériája ezen az estén is, a vendégeknél pedig az, hogy sikerül-e rendezni a soraikat elöl-hátul az utóbbi meccsek pofonjai után. A vendégeknél elvileg visszatérhet a legutóbb pihenőt kapó Mike Conley, aki eddig óriási csalódás a csapatnál, de ha most éppen ő tudja megfékezni Lillardot, akkor az győzelmet érhet nekik - a hazaiaknál Carmelo Anthony lehet, hogy még mindig nem áll rendelkezésre, előző este nem játszott, azt mondta, hogy nem áll rá készen.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus