Este Clippers-Wizards a Sport TV-n

Lesz Suns-Pelicans rangadó és Cavs-Mavs visszavágó is: mutatjuk a következő NBA-játéknap programját.

Los Angeles Clippers - Washington Wizards 22:00 (Sport 2)

A Clippers több szép győzelem után legutóbb elengedte a Suns elleni hazait és kiültette a sztárjait, de még ezen a mérkőzésen lesz mindenki ott a parketten: Zubac és Powell például biztosan nem, George és Jackson játéka kérdéses, egyedül Kawhi Leonard az, aki lekerült a sérültlistáról és visszatérhet. A Wizards mindenesetre jelenleg a liga legrosszabb formában lévő csapata sorozatban nyolc vereséggel, legutóbb 141 pontot kapott Denverben, a kérdés pedig az, hogy mi lesz a sérültekkel: Kristaps Porzingis elvileg játszhat, de Bradley Beal visszatérése még a levegőben lóg, elvileg van esély a játékára, de még nem vehetjük biztosra. Ha esetleg ő visszatérne, akkor rögtön fordulhatna a fővárosiak szekere, ha ő nincs, akkor azért a Clippersnek nyernie kellene, de ehhez azért minimum George kellene még Leonard mellé...

 

San Antonio Spurs - Miami Heat 23:00

A Heat kínkeservesen, de megnyert sorozatban három meccset, az utóbbi kettőt Tyler Herro 19 triplájával, de egyrészt továbbra is rengeteg a sérült, másrészt ennek köszönhetően még mindig nem jó a floridaiak formája. San Antonióban papíron megint nyerniük kellene, de a Spurs az utóbbi időben ismét  veszélyes csapat, nyert sorozatban hármat, és bár az óta kikapott a Portlandtől, de így is jó passzban van magához képest. A találkozó érdekessége, hogy Mexikóvárosban vívják majd, meglátjuk, hogy melyik fél hogyan reagál erre, így a Spurs nem lesz konkrétan "otthon", hiába pályaválasztó. A Heat sérültlistáján valamilyen formában 14 játékos szerepel, ez mindent elmond a vendégek helyzetéről, de közülük csak Vincent az, aki biztosan nem játszik, a többiek pályára lépése kérdés - nyilván attól függ bármi, hogy végül ki lesz ott a parketten, ha például a Lowry-Adebayo-Strus trió Butler mellett igen, akkor azért jó esélyekkel indulnak...

 

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 02:00

A felek két napja találkoztak egymással Dallasban, akkor a Cavs szétvédekezte a texasiakat és 105-90-es győzelmet aratott - azóta mindkét csapat játszott egy másik meccset, a Cleveland lebirkózta az Indianát, míg a Mavs 130 pontot dobott a Portlandnek. Ezek után most mindketten back-to-back érkeznek, de az esélyes mindenképpen a Cavs, egyrészt a legutóbbi meccsen nagyon látványos volt, ahogy lebontották a Dallas támadójátékát az ohióiak, másrészt ők lesznek otthon, ahol jelenleg 13-2-re állnak, és a b2b is tompább, ha mindkét meccset otthon kell lejátszani. Nyilván kérdés, hogy Luka Doncic és a Mavs tud-e válaszolni, lesz-e valamilyen új terve támadásban a ligaelit clevelandi védekezéssel szemben, Christian Woodot jobban tudják-e például használni a vendégek, valahol itt kell keresni a lényeget - ha meg tud újulni a Dallas, akkor lesz esélye, ha a legutóbbi sémákat használja, akkor nem igazán. 

 

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 02:00

A Portland back-to-backet vív a Mavs elleni sima vereség után, meglátjuk, hogy mire lesz elég a társaság Houstonban. A Rockets mostanában több bravúrt is bemutatott, legutóbb ugyan a Heattől három ponttal kikapott, de így is vigyázni kell vele, mostanában látványosan feljavult a csapat védekezése, nem biztos, hogy ez ízleni fog a fáradtabb Blazersnek. A Lillard-Green csata jó lehet, és bár természetesen egyértelmű, hogy sokkal jobb, előrébb tartó kerettel érkeznek a vendégek, de az akaratra, motivációra is szükség lesz, ha nyerni akarnak, mert ezt a Houstont mostanában nagyon nem lehet "lekezelni." A dallasi vereség előtt a Portland egyébként jó passzban volt, nyert egymás után hármat, mindháromszor jó támadójátékkal és Lillard remeklésével, kérdés, hogy ezt sikerül-e most felmelegíteni - ha igen, akkor nyerhetnek, ha fáradtak és tompák lesznek, akkor szenvedhetnek.

 

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 02:00

A Bucks legutóbb egy váratlanul nagy pofonba szaladt bele, és óriási verést kapott Memphisben, most az a kérdés, hogy ebből hogy tud felállni Mike Budenholzer csapata, amely még mindig ligamásodik, méghozzá szorosan a Boston mögött. Annak a vereségnek nem volt igazi előjele, előtte kifejezetten jó formában volt a társaság, most otthon újra lehet nyitni egy sikerszériát, de csak akkor, ha annál kategóriákkal pontosabb, koncentráltabb, energikusabb játékot mutat a brigád. A Jazz viszont a Pelicans kétszeri legyőzésével ismét jelezte, hogy komoly csapat, Clarksonék mindkétszer jól támadtak és jól is védekeztek, náluk az a kérdés, hogy idegenben is folytatni tudják-e ezen a szinten - vendégként csak 6-9-re állnak eddig, míg a Bucks otthon azért stabil, 13-3 a mérlege. Ami a hazaiakat illeti: Jrue Holiday elvileg felépült a betegségéből és játékra kész, Khris Middleton térdét viszont pihentetik, ő kihagyja ezt a találkozót - a Jazznél pedig Sexton biztosan, Fontecchio pedig lehet, hogy nem játszik. 

 

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 02:00

Az OKC back-to-backet vív a tartalékos Minnesota elleni hazai vereség után, ahol szoros küzdelemben elrontották a végjátékot Giddey-ék, így most a Memphis ellen sincsenek jó helyzetben. Persze a Grizzlies ellen most senki sincs, Ja Moranték sorozatban hét győzelemmel átvették a nyugati első helyet, legutóbb 142-101-re verték a Milwaukee-t, abszolút domináns formában vannak, és a korábban lyukas védekezésüket is összekapták, az utóbbi öt meccsük egyikén sem kaptak 103-nál több pontot. Mivel pihentebbek is, a Thunder pedig sorozatban öt vereségből érkezik, így egyértelműek az erőviszonyok, a Grizzlies kategóriákkal jobb csapat, ráadásul Desmond Bane-en kívül minden játékosára számíthat is. 

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 03:00

Ez kiemelet nyugati rangadó lesz azok után, hogy a felek múlt hétvégén kétszer is találkoztak, és mindkétszer a Pelicans nyer, azóta viszont Williamsonék kétszer kikaptak Salt Lake Cityben, a Suns pedig megtörte hosszú vereségsorozatát és legyőzte a tartalékos Clipprest. Meglátjuk, hogy ez elindítja-e felfelé Chris Paulékat, akiknél Devin Booker pocsék játékkal ugyan, de már visszatért, illetve hogy a Pels hogyan reagál a Jazz elleni két vereségre, össze tudja-e kapni magát idegenben. Williamsonra most se nagyon lesz ember a Phoenixnél, hiszen az a poszt lyukas, ráadásul Ayton és Payne most sem játszhat a hazaiaknál, akiknél így ismét bőven lehetnek gondok. A New Orleans oldalán Ingram nincs továbbra sem, Alvarado viszont ott lehet a parketten, úgyhogy az egészség a vendégek mellett szól - szoros meccsre van kilátás, akármelyik fél is győz, annak az előzményeket ismerve üzenetértéke lesz. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus