Fél hétkor kezdődik az NBA-játéknap, este Thunder-Mavs a Sport TV-n

Pályán a Warriors, a Nuggets, a Spurs és a Clippers is, mutatjuk, hogy mit kell tudni a 18:30-as Hawks-Bucksszal kezdődő játéknap előtt. 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 18:30

A Bucks 3,5 meccs előnyben van a Torontóval szemben, úgyhogy nagyon nincs miért aggódnia, így a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékosait aligha fogja erőltetni - Tony Snell biztosan nem játszik és Giannis Antetokounmpo pályára lépése is erősen kérdéses, ő legutóbb rásérült az amúgy sem 100%-os bokájára. Sok hiányzóval és talán csökkent motivációval pedig nem biztos, hogy nyerni tud a ligaelső Atlantában, a Hawks ugyan legutóbb nem volt jó a Blazers ellen, de előtte sorozatban hármat nyert, megverte a Sixerst és a Jazzt is, úgyhogy komolyan kell vele számolni - igaz, Dedmon biztosan, Prince és Bazemore pedig lehet, hogy nem fog játszani. A két csapat előző két meccsét 144 és 133 dobott ponttal nyerte a Milwaukee, jelen mérkőzés pikantériája pedig természetesen Mike Budenholzer Atlantába való visszatérése lesz.

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 21:30 (Sport 2)

Ez kötelező a Thunder számára, Russell Westbrookék most már hetek óta gondban vannak egy-két jó meccset leszámítva, de a tankoló Mavs ellen hazai pályán semmiképp sem hibázhatnak, ez egészen biztos. A vendégek mondjuk az előző három meccsükből egyet nyertek, kettőt pedig szoros csatában vesztettek el, nincsenek rossz passzban, de ha ezt a találkozót sem tudja behúzni az OKC, akkor tényleg komoly bajban van, ráadásul a hírek szerint a Dallas kiülteti a nem 100%-os Luka Doncicot, nélküle még kevesebb sansza lesz a texasi alakulatnak. A Thundernél nincsenek sérültek és ha még el akar mozdulni a nyugati nyolcadik helyről a társaság, akkor egyszerűen muszáj nyernie. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 00:00

A Lakersnél LeBron James is befejezte az idényt, így most két olyan csapat találkozik egymással, amelyet minimálisan sem érdekel az eredmény, így érdemes vizsgálni ezt az összecsapást. Az tény, hogy a Davis-saga óta nincsenek túl jóban a klubok, ez és a hazai pálya azért valamelyest motiválhatja a New Orleanst, de hogy megszakadni nem fognak Randle-ék sem, az elég valószínű - egyébként így is ők lehetnek jobb helyzetben, a James nélküli, amúgy is borzalmasan elvékonyodott Los Angeles még náluk is gyengébbnek tűnik jelenleg. 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 1:00

A Kings back-to-backet játszik a szoros houstoni vereség másnapján, így a fő kérdés az, hogy fizikálisan mennyire lesznek fittek Bogdan Bogdanovicsék - ott igazából nem játszottak rosszul, de James Harden 50 pontja soknak bizonyult számukra. A Spurs az utóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg, úgyhogy igazából DeRozanék sincsenek jobb formában, de a pihentség és a hazai pálya mellettük szól, illetve nekik kell, hogy legyen komoly motivációjuk is, hiszen öldöklő csatát vívnak a nyugati 5-8. helyen, bár tény, hogy ez egyre inkább csak a 7-8.-ról és a GSW elkerüléséről szól. Új sérültjük nincs és a Kingsnél sem törte össze magát senki előző este, úgyhogy ez elvileg nem lesz befolyásoló tényező. 

Denver Nuggets - Washington Wizards 2:00

Itt a Denver számára kötelező a győzelem, Nikola Jokicsék továbbra is egálban vannak a Golden State-tel és teljesen reális esélyük lehet a nyugati első kiemelés megszerzésére, efelé pedig abban a csarnokban tehetnek egy lépést most, amelyben 31-6-ra állnak - méghozzá az ellen a Washington ellen, amely 9-30-at hozott eddig idegenben. Az esélyek egyértelműek, a fővárosiak védekezése továbbra is átjáróház és bár egy extra dobóformával mindig okozhatnak kellemetlenséget, ezt most sérült nélkül, otthon meg kell oldania a Nuggetsnek - a Wizards már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, úgyhogy fáradtabb is, míg a Denvert "fűtheti" az Oklahoma Cityben aratott győzelem. 

Golden State Warriors - Charlotte Hornets 2:30

A minnesotai vereség eléggé felpiszkálta a GSW játékosait, a játékvezetői döntésekkel finoman szólva sem értettek egyet, úgyhogy most otthon aligha lesz gondjuk a motivációval, márpedig egy éles Warriors ellen továbbra sem lehet esélyes idegenben senki ebben a ligában. A Charlotte egy jó időszak után legutóbb kissé váratlanul, 14 ponttal kikapott a Lakerstől és egy újabb vereség valószínűleg véget vetne a playoff-reményeinek, úgyhogy mindenképpen nyernie kellene, de reálisan nézve erre csak akkor lehet érdemi esélye, ha a Golden State elmarad saját magától. Curryéknél elvileg mindenki játszani is fog, akinek kell, ilyen gondjuk nem lehet, vereség esetén visszacsúszhatnak a nyugati második helyre, úgyhogy ilyen tét is van számukra - persze kérdés, hogy ez utóbbi mennyit jelent nekik, de az biztos, hogy a Wolves elleni vereség után javítani akarnak. 

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 4:30

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő egy szép győzelem után, a Clippers látványos játékkal, Danilo Gallinari nélkül szedte szét a Clevelandet, míg a Grizzlies a Conley-Valanciunas páros parádéjával dobta túl a Phoenixet idegenben. Alapvetően nem lehet kérdés, hogy a Los Angeles a jobb és a motiváltabb csapat, a parádés márciust "illene" egy magabiztos hazai sikerrel lezárnia a társaságnak, ráadásul azzal nagy lépést tenne a GSW elsőkörös elkerülése felé is, hiszen távolodna a nyugati hetedik-nyolcadik pozíciótól. Meglátjuk, hogy Doc Rivers ad-e valakinek pihenőt, vagy hogy Gallinari visszatér-e (ő nem csak pihent, fáj a bokája), illetve természetesen az sem mindegy, hogy a fárasztó győzelem után b2b a Memphisnél ott lesz-e akár Conley, akár Valanciunas a pályán.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus