Fél kilenctől Clippers-Lakers szuperrangadó a Sport TV-n

Este nyolckor kezdődik az NBA-játéknap, tizenegy mérkőzést rendeznek, közte a Los Angeles-i sztárcsapatok rangadójával - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozókkal kapcsolatban.

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 20:00

Caris LeVert remeklésével tartja keleti hetedik helyét a Brooklyn, úgyhogy most is esélyesebbnek számít, főleg hazai pályán - nyernie is kell, hogy őrizze a pozíciót, hiszen a tét igazából az, hogy ki kerüli el a Milwaukee-t a playoff első körében. A Bulls nincs jó passzban, Zach LaVine sérült, most is kérdéses a játéka, Lauri Markkanen visszatérése egyelőre nem az igazi, messze van a jó formától és a csapat egésze sincs a Nets szintjén, meglátjuk, hogy mi lesz velük. A hazaiaknál jelentős változás az, hogy kirúgták Kenny Atkinsont, érdeklődve várhatjuk, hogy ez most mit hoz ki a társaságból - rövid távon az ilyenek fel szoktak pörgetni egy csapatot, de tegyük hozzá, hogy itt igazából nincs szó óriási mélyrepülésről, vagy ilyesmiről, nem biztos, hogy ennél sokkal többet tud ez a keret.

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 20:30

Itt a Pelicansnek kell nyernie, ha akar még beszélni a rájátszásról, mert Brandon Ingramék továbbra is jelentős hátrányban vannak a Memphishez képest és egyre fogy az idő, amely alatt még utolérhetik riválisukat. A különösebb célokkal már nem rendelkező Minnesotát idegenben is verniük kell, ha el akarják érni céljaikat, de könnyű dolguk azért nem lesz, hiszen a Minnynek voltak mostanában jó meccsei, back-to-back győzelmei, ha olyan napot fognak ki Malik Beasley-ék, akkor képesek lehetnek megnyerni egy sokpontos találkozót. Ezzel együtt a pontháború a Pelsnek is jól áll, sok jó pontszerzőjük, sok fegyverük van, szinte minden posztról képesek megbüntetni az ellenfelet, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e hozniuk a tulajdonképpen kötelező győzelmet. 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 20:30 (Sport 1)

Természetesen ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, a két Los Angeles-i sztárcsapat újabb összecsapása - a Milwaukee mellett ez a két gárda a legnagyobb bajnokesélyes, minden szempontból óriási riválisai egymásnak. A Lakers eddig egyértelműen jobb szezont fut, előrébb is tart 5,5 meccsel, legutóbb a Bucks elleni csúcsrangadót is behúzta, de a Clipperst még nem tudta megverni két próbálkozásból, úgyhogy épp itt az ideje. Ez persze könnyű nem lesz, Kawhi Leonardék idei talán legjobb formájukban vannak, a keret egészséges, hozzák a meccseiket, nyertek zsinórban hatot, ízekre szedték a Denvert, az OKC-t és a Houstont is, úgyhogy most tényleg úgy játszanak, ahogy arra képesek lehetnek. A presztízs mellett természetesen az is tét, hogy a Clippersnek marad-e még esélye a nyugati első kiemelésre - döntő lesz a Leonard-James csata, az is, hogy a a LAC mihez kezd Anthony Davisszel és hogy a Lakers shooterei mennyire tudnak alkotni a Clippers kemény periméter-védekezésével szemben. 

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 23:00

Nincs jó formában a Boston, Brad Stevens alakulata négyből három meccset elvesztett és sorozatban háromszor bukott otthon, úgyhogy egyértelműen javulnia kell, bár a sérülések továbbra is állandó faktort jelentenek a csapatnál: most Jaylen Brown az, aki nem fog játszani, bár elvileg Gordon Hayward már visszatérhet. Az OKC-nek is volt két egyértelmű veresége, de azóta megint nyert kettőt idegenben és továbbra is a liga egyik legjobbja vendégként, úgyhogy bár papíron erős a bostoni hazai pálya, de a Thunder idegenbeli formáját és a Celtics hullámvölgyét összevetve minden esélyük meglehet Chris Pauléknak a sikerre. Idei első találkozójukat Oklahoma Cityben egy ponttal nyerte a Celtics, meglátjuk, hogy most érkezik-e a válasz - a vendégeknek nincs sérültjük, ilyen problémával elvileg nem kell számolniuk. 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 23:00

A Lakers elleni vereség után mindenképpen javítani szeretne a Bucks és bár nagy nyomás azért nincs Mike Budenholzer csapatán, de mostanában nincs csúcsformában, jót tenne a gárdának egy magabiztos győzelem. A Sunst nehéz megítélni, vannak egészen szörnyű meccsei is, de legutóbb például megverte a Portlandet és ha olyan napot fog ki támadásban, akkor képes lehet a bravúrra - kicsit sem stabil és megbízható a csapat, de benne van az extra. Ezzel együtt az esélyesebb természetesen még mindig a Milwaukee, de Giannis Antetokounmpo a térdsérülése miatt nem fog játszani, ami mindenképpen a vendégek ellen szól - a MVP nélkül is nyertek már meccseket bőven, de az biztos, hogy így több kell majd a kiegészítőktől. 

Washington Wizards - Miami Heat 00:00

A New Orleansban elszenvedett vereség után szeretne javítani a Miami, méghozzá azzal a céllal, hogy legyőzze az idegenbeli problémáit, ugyanis a floridaiak rendszeresen kikapnak vendégként, meg sem közelítik a hazai hatékonyságukat. A Wizards célja az, hogy továbbra is versenyben maradjon a rájátszásért, de ehhez a hazai meccseit most már hoznia kell, mert jelentős a hátránya és fogy az idő, sok hiba már nem fér bele. A felek eddig háromszor találkoztak egymással a szezon során, mindig az aktuális hazai csapat nyert, most nyilván azon lesz a Heat, hogy megtörje ezt a szériát - Crowder, Herro és Leonard nem játszhat, ezt a feladatot nélkülük kell megoldaniuk Jimmy Butleréknek. 

Dallas Mavericks - Indiana Pacers 00:00

Egyik csapat sincs rossz passzban, a Mavs négyből hármat, a Pacers kilencből hetet nyert és mindkettőnek kellene az újabb győzelem, hiszen az Indy a Heat-Sixers párossal csatázik az elsőkörös pályaelőnyért, míg a Dallas az OKC-Rockets duót szeretné utolérni Nyugaton. Az esélyek most azért inkább a Mavs mellett szólnak, a Doncic-Porzingis páros játszhat, bár Curry biztosan nem fog és Hardaway Jr. pályára lépése is kérdéses, de közben a vendégeknél Brogdon biztosan nincs, Lamb már régen kidőlt, de McDermott sem játszhat, Warren és Oladipo játéka pedig kérdéses. Tűzerő tekintetében jobban állnak Doncicék, a hazai pálya is őket segíti, az Indytől most azért ezekkel a sérülésekkel nagy dolog lenne egy esetleges siker - egyébként azért a Porzingis-Sabonis csatára kíváncsiak leszünk, az igazi csemegének ígérkezik. 

Houston Rockets - Orlando Magic 00:00

A Rockets back-to-backet játszik a charlotte-i vereség után, sorozatban három pofont követően pedig most egyszerűen muszáj lenne nyernie hazai pályán. Ebben segítségére lesz az, hogy Russell Westbrook visszatérhet a pihenő után és bár Eric Gordon nem játszhat, de így sem lehet kifogás - ha most sem nyernek, akkor tényleg a nyugati hetedik hely környékére süllyedhetnek, ezt nem engedhetik meg maguknak. A Magic pihentebb, támadásban nagyot mennek mostanában és bár az eredmények "változatosak", de legutóbb éppen 132-t dobtak Minnesotában, úgyhogy most sem szabad őket leírni. Evan Fournier hiánya azért nem jön jól nekik és Markelle Fultz játéka sem 100%-os, de Nik Vucsevics komoly károkat okozhat a festékben Aaron Gordonnal párban, ezt kihasználhatják.

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 00:30

A Cavaliers back-to-backet játszik a Denver bravúros legyőzése után, meglátjuk, hogy mennyi energia maradt még Collin Sextonékban, akik mostanában rendszeresen "harapósak" voltak komoly csapatok ellen is, a Spurs pedig annyira azért nem számít komolynak ebben a szezonban. A vendégek legutóbb 139 pontot kaptak a Brooklyntól, LaMarcus Aldridge el sem utazott a csapattal, rá továbbra sem számíthatnak, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben, persze hogy ha rájátszást akarnak, akkor a keleti sereghajtót idegenben is meg kellene verni - meglátjuk, hogy sikerül-e, az mindenesetre segíti az ügyüket, hogy Drummond és Garland valószínűleg most sem játszhat a hazaiaknál.

New York Knicks - Detroit Pistons 00:30

A Detroit előző este a Jazztől kapott ki hazai pályán, úgyhogy most fáradtabban lép parkettre, ez lehet a Knicks esélye - Randle-ék abszolút kiszámíthatatlanok, vannak remek estéik és szörnyű meccseik is. Most a hazai pálya és a pihentség is mellettük szól, ha jó napot fognak ki, akkor minden további nélkül nyerhetnek, de ez a detroiti keret azt rendszeresen bizonyítja, hogy olcsón nem adja magát és képes nagyot harcolni - meglátjuk, hogy a back-to-back második felén is megteszi-e ezt. Nagy tét nincs, a playoffra egyik csapatnak sincs már esélye.

Sacramento Kings - Toronto Raptors 02:00

A Kings előző este parádés dobóformával nyert kulcsmeccset Portlandben, de most már minden győzelemre óriási szüksége van ahhoz, hogy odaérhessen a playoffba, meglátjuk, hogy fáradtabban, de otthon képes-e megfogni a keleti második Torontót. A kanadaiak három vereség után rendezték a soraikat és az előző két meccsüket megnyerték, viszont most már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkeztek, úgyhogy bár ők nem b2b lépnek pályára, de pihentek valószínűleg ők sem lesznek. VanVleet és Gasol visszatérése továbbra is kérdőjeles, elvileg mindketten közel állnak már ehhez, de majd a feldobás előtt döntik csak el, hogy mi lesz velük - velük mindenképpen esélyesebbek lennének a vendégek, de nélkülük is jobb csapatot alkotnak, csak éppen a Sacramento is jó formában van és valószínűleg a motivációval sincs gond.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus