Fél kilenctől Nets-Magic, éjfél után Bucks-Celtics a Sport TV-n

Lesz Mavs-Rockets rangadó, vagy kiemelt téttel bíró Portland-Memphis is - hat meccset rendeznek hajnalban, íme a beharangozó.

 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 20:30

Európai számítás szerint is "megfelelő" időben kezdődik a mérkőzés, amelynek igazából olyan óriási nagy tétje nincs - a hetedik-nyolcadik helyen állnak Keleten, hátra a matematikai esélyt leszámítva nem kell figyelni, egymás között pedig ugyan csak fél meccs a távolság, de igazából a Netsnél annyian hiányoznak, hogy a Magic tűnik esélyesebbnek a komplett alapszakaszt nézve. Ezen a meccsen pedig bármi megtörténhet, a visszatérése utáni első alkalom mindig megjósolhatatlan, de tény, hogy az Orlando alapvetően jobban egyben van - ha Caris LeVert nem őrül meg és Jarrett Allen nem veri agyon Nik Vucsevicset centerposzton, akkor maximum egy véletlenül kieső extra triplaszázalék szólhat a Brooklyn mellett. Persze ezt boríthatja, ha a Magicnek kifejezetten rossz napja lesz, de az alapemberek elvileg bevethetőek, úgyhogy inkább nekik áll a zászló.

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 22:00

Ez viszont egy hatalmas téttel bíró meccs lesz mindkét fél számára, hiszen a Memphis a nyugati nyolcadik, a Blazers pedig három és fél meccsel van lemaradva - egymással csatáznak a playoffért, mindkét gárda úgy léphet pályára, hogy szinte muszáj lenne nyerni. A Grizzlies nem volt rossz passzban a scrimmage alatt, a Blazersnél pedig a Nurkic-Collins magaspáros visszatérésén volt a hangsúly, míg Lillardöt például eléggé pihentették - most viszont ő is játszhat és ezzel a kerettel elvileg nekik nem a nyolcadik helyért kéne menniük Nyugaton. A Memphisnek voltak azért komoly meglepetései, meglátjuk, hogy mennyire pörgeti fel őket ez a helyzet - a Morant-Lillard csata igazi csemegének ígérkezik, de egyébként is komoly küzdelemre számíthatunk.

Washington Wizards - Phoenix Suns 22:00

Ez az a két csapat, amelyet igazából ugyan meghívtak az összejövetelre, de túl sok keresnivalója nincs ott - csak papíron lehet esélyük a playoffra, a Wizardsnál ráadásul sem John Wall, sem Bradley Beal nincs ott, úgyhogy nem izgulják túl a dolgokat. Ebben a felállásban a Suns jobban néz ki, Ricky Rubio felépült a koronavírusból és bevethető, úgyhogy ha már itt vannak, miért ne játszanának egy jó meccset és miért ne próbálnának meg nyerni - előzetesen inkább ők tűnnek esélyesebbnek. Az kérdés azért, hogy ki léphet náluk pályára, Aron Baynes és Dario Saric helyzete nem biztos, Kelly Oubre pedig biztosan nem lesz ott a parketten.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 00:30 (Sport 1)

Ha a csapatok minőségét nézzük, akkor ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, az más kérdés, hogy főleg a Bucks számára különösebb tét nincs - olyan betonbiztosan elsők, hogy aligha fognak megszakadni. Mondjuk Giannis Antetokounmpo nem az a fajta, aki csak úgy elengedne bármilyen meccset, ráadásul legutóbb nem is néztek ki túl jól, úgyhogy arra azért ne számítsunk, hogy átnyújtják a győzelmet a Bostonnak, de az már biztos, hogy Eric Bledsoe és Pat Connaughton nem léphet pályára. A Celticsnél pihentettek legutóbb és Kemba Walkernek erre szüksége is volt, meglátjuk, hogy őt most mennyire erőltetik, egyébként elvileg nincsenek sérültjeik, az alapcsapat bevethető náluk.

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:00

A Kings még talán próbálkozna valamivel a PO-ért, de ehhez nagyon extra alapszakaszzárást kellene bemutatniuk, úgyhogy kötelező lenne megverniük a Spurst is - a texasiak elengedték a dolgot, pedig csak fél meccsel vannak a Sacramento mögött, de LaMarcus Aldridge nincs velük és most Bryn Forbes sem fog játszani. Azért a White-Murray-DeRozan trió csinálhat szép dolgokat és biztosan nem fognak szándékosan kikapni, de az is valószínű, hogy nem feszülnek rá minden idegszálukkal a győzelemre - kérdés, hogy a Kings megteszi-e ezt, reális esélyük igazából nekik sincs, a fél csapat koronavírusos volt és Alex Len még mindig nem is játszhat emiatt.

Dallas Mavericks - Houston Rockets 03:00

Ez nyugati rangadó lesz, hiszen alig másfél meccs a távolság a felek között a Houston javára, viszont náluk lesz egy nagy hiányzó Eric Gordon személyében. A hírek szerint Danuel House Jr. kerül be helyette a kezdőbe, az viszont biztos, hogy a small-ball marad, mert nincs más opció, a Covington-Tucker magasember-párosnak kellene majd megállítani Kristaps Porzingiséket - ráadásul Rick Carlisle még trollkodhat is mondjuk Boban Marjanoviccsal, egészen érdekes matchupokra számíthatunk. Amúgy a Doncic-Harden csata jó lehet, Russell Westbrook formája kérdéses (egyelőre nem pörgött fel a vírus után a leállás előtti szintjére), de Harden bombaformát mutatott az utóbbi meccseken - egymással szemben mindenképpen van presztízs, mondjuk a kiemelések nem biztos, hogy olyan sokat számítanak most.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus