Fél tíztől Raptors-Knicks a Sport TV-n

Otthon játszik a Celtics és a Lakers, Charlotte-ban a Suns, Sacramentóban a Heat - íme a játéknap felvezetője. 

Toronto Raptors - New York Knicks 21:30 (Sport 2)

A Raptors kerete legutóbb már szinte teljesen kiegészült, a kanadaiak meg is verték a Clipperst és most is magabiztosan léphetnek pályára. A Knicks kiizadt egymás után három kötelező győzelmet, de legutóbb 80 dobott ponttal sikerült kikapnia a Thundertől, támadásban egyszerűen borzasztó lassú és körülményes a csapat, ráadásul ott Rose mellett Randle és Walker is hiányzott - most pedig Robinson sem lesz és Fournier játéka is erősen kérdéses, úgyhogy rengeteg helyen lyukas a keret. Mindezek tükrében a már kiegészült, legutóbb jól játszó, motivált és a pályaelőnyt is élvező Toronto a favorit, ráadásul idén eddig VanVleeték oda-vissza meg is verték a New Yorkot. 

 

Boston Celtics - Orlando Magic 00:00

A Boston a Philly elleni borzalom után legutóbb 123 dobott ponttal, parádés játékkal megverte a Phoenixet, úgyhogy a Magic ellen természetesen kérdés nélkül kötelező nyernie a gárdának. Brownéknál Tatum ugyan még mindig nincs, de már Schröder is kiszabadult a karanténból és minden más fontos játékos bevethető, míg a Magicnél továbbra is sok a hiányzó és egyébként sincs egy súlycsoportban a két együttes. Az Orlando egy-egy alkalommal tud kellemetlenkedni, de jelen pillanatban holtversenyes utolsó a ligában és ha most kikap, akkor egyedüli sereghajtó lesz, így kell értelmezni a helyzetet - a Celtics számára nem lehet kérdéses a győzelem.

 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 00:00

A Pacersnek egyszerűen nincs szerencséje, Brogdon, Duarte és Lamb nélkül sem játszik rosszul, de nem tud nyerni, legutóbb például DeMar DeRozan dudaszós triplája okozta a csapat vesztét. A Cavsnél Ricky Rubio kidőlésével egymás után két vereség következett és sem Garland, sem a frissen megszerzett Rondo nem játszhat még, úgyhogy továbbra is szinte labdakezelő kisember nélkül, csak a magasakra építve kell támadniuk Love-éknak. A Pacersnél Sabonis és Turner is felveheti a kesztyűt a benti posztokon, de a jó formában lévő LeVert vezetésével kint egyértelmű előnyben lesznek a vendégek - ezt papíron érvényesíteniük kellene, meglátjuk, hogy sikerül-e. 

 

Sacramento Kings - Miami Heat 00:00

A Heat sorozatban öt győzelemmel zárta 2021-et, Erik Spoelstra csapata minden problémát kimozgott az utolsó időszakban, legutóbb pedig már visszakapta Jimmy Butlert és Kyle Lowryt is - ugyan velük együtt is szűken van csak meg a nyolcfős rotáció és csak ők bevethetőek a kezdőből, de így is jobb már a helyzetük, mint pár nappal korábban. A Kings ingadozóbb formát nyújt, két sima vereség után sikerült két szoros győzelmet aratni, aztán legutóbb 16 ponttal kikapni a Dallastól - Fox nincs jó passzban a visszatérése óta és az egész csapat nagyon akadozik támadásban. A Miami folyékonyabb, de szerkezetileg még mindig nagyon problémás magas poszton, az új igazolások pedig messze vannak attól, hogy ismerjenek mindent - még mindig nincs könnyű dolguk, de ahogy legutóbb, most is bízhatnak a Butler-Lowry duó rutinjában és tudásában. 

 

Charlotte Hornets - Phoenix Suns 01:00

A Sunsnak nagyon javítania kellene, Chris Paulék hármat buktak az utóbbi négy meccsükből és sok a hiányzójuk - ráadásul bár a periméteren sem 100%-osak, de magas poszton komoly bajban vannak, hiszen Ayton, McGee, Saric, Kaminsky és Crowder sem bevethető. A Hornets megnyerte az előző három mérkőzését és védekezésben ezek során kicsit feljavult, most pedig három teljes napot készülhetett erre a derbire, otthon is játszhat, úgyhogy lehet keresnivalója. Kérdés, hogy Plumlee-ék hogyan tudják kihasználni a Suns centergondjait és hogy a Ball-Rozier páros csatája hogyan alakul a Booker-Paul duóval szemben, de jelen pillanatban foghatónak tűnik a Phoenix és ha Haywardék az elmúlt három meccs védekezését állandósítani tudják, akkor lesz esélyük.

 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 01:00

Mindkét csapat önbizalomnövelő győzelemből érkezik, a Mavericks Sacramentóban, a Thunder pedig a New York ellen nyert, mindkettő remekül védekezett, a Dallas pedig mostanában támadásban is biztató dolgokat produkál - Kristaps Porzingis abszolút a régi önmagát idézi, Jalen Brunson is jól mozog és a továbbra is nagyon tartalékos keret valahogy magára talált. A Thundernél is vannak még hiányzók és Gilgeous-Alexander is karanténba került, ami komoly érvágás a csapat számára, támadásban nehéz komoly tűzerőt belelátni most ebbe a keretbe, míg a Mavs mostanában bizonyította, hogy képes ilyesmire - emiatt még idegenben is jó esélyeik lehetnek a texasiak, akik lehet, hogy várakozáson felül hozzák le ezt a "foghíjas" időszakot. 

 

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 03:30

A Lakers legutóbb meg tudta verni a Portlandet és bár továbbra is vannak gondjai a csapatnak, a kerete még mindig nem az igazi, de azért egy-egy győzelem már becsúszik, LeBron James pedig olyan döbbenetes formát fut, hogy az utóbbi egy-két hétben kérdés nélkül ő a liga MVP-je. A Minnesota ötből négyet bukott és voltak meccsek, amikor abszolút B kerettel tudott csak kiállni és bár ez már javult, de még ezen az estén sem számíthat a Towns-Russell párosra, így továbbra is legjobbjai nélkül kell kiállnia - sőt, Anthony Edwards játéka sem biztos egy sérülés miatt. Ezek a Lakers mellett szólnak és az arany-liláknak nagyon-nagyon kellene is minden győzelem, főleg otthon, hiszen még mindig 50%-os mérleg alatt áll a társaság - ha James formája kitart, akkor inkább nekik is áll a zászló, de kérdés, hogy a 37 éves vezér meddig bírja ezt az iramot...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus