Felvonulnak a nyugati nagyágyúk

A Houstont leszámítva mindenki, aki tényező Nyugaton, pályára lép hajnalban - de keletről is megnézhetjük a Cavst, a Bullst és a Raptorst

A Houstont leszámítva mindenki, aki számít, pályára lép Nyugaton - a Clippers a Sunsszal, remeklő Kings a Spursszel rangadózik, de megnézhetjük a Warriorst, a Dallast, a Portlandet és a Jazzt is. Ugyanakkor a Keleti nagyágyúk is meccselnek, parketten a Cleveland, a Chicago, a Toronto és a Brooklyn - nézzük, mit várhatunk a mai tíz összecsapástól!

Washington Wizards – Orlando Magic 01:00

Még a szezon legelején nyerni tudott a Wizards Orlandóban, de a Magic most remek formában van, bár inkább hazai pályán dobnak igazán jól. a Vucsevics-Frye-Harris trió óriási gondokat okozhat bárkinek, a Gortat-Nené-Pierce hármas ráadásul nem is igazán jó védő – sőt, most már Oladipo is hadra fogható vendégoldalon. John Wallra nincs igazán embere az Orlandónak és mellette is kifoghatnak jó napot a hátvédtársak, de ha ő nem hozza az extrát, a felső posztokon könnyen alulmaradhat a Wizards.

Clevaland Cavaliers – Atlanta Hawks 01:30

LeBron James és Kyrie Irving révén Bostonban nagy meccset nyert a Cavs tegnap, de a védekezéssel továbbra is hadilábon állnak – ez pedig nem fér bele az Atlanta ellen. A Hawks a liga talán legjobb labdamozgató csapata jelenleg, rengeteg fegyverük van, a Horford-Millsap páros remek formában van, Korver pláne – tegnap a Heatet is túldobták erőlködés nélkül. A pontháború szinte garantált, a döntő igazán az lehet, hogy ki tud valamit felmutatni hátul, ebben pedig az elmúlt találkozókon az Atlanta járt előrébb – de James megmutatta tegnap, hogy bármit meg tudnak oldani.

Toronto Raptors – Utah Jazz 01:30

A Jazz 46 pontot kapott Carmelo Anthony-tól, de újabb meccset nyertek buzzerrel, ez pedig mindenképpen megsüvegelendő. Még DeRozan gyenge formájával is jobb csapat a Toronto, főleg védekezésben van nagy különbség a felek között, de Hayward vezérletével bármikor bárkit elkaphat a Utah. Látványos és érdekes meccsre van kilátás, ahol bár esélyesebbek a hazaiak, de ha minden működik a Jazznél, simán nyerhetnek idegenben is.

Chicago Bulls – Indiana Pacers 02:00

Rose játéka szokás szerint kérdéses a mai derbire, hiszen legutóbb a combhajlítója sérült meg az utolsó percben. Mindenesetre nehéz elképzelni, hogy ma ne nyerjen nélküle is a Bulls, Hibbert és Copeland is gyengén játszott tegnap, márpedig az ő extrájuk nélkül minimális esélye sincs az Indianának – ráadásul Noah vagy Butler ideális megoldás rájuk akkor is, ha éppen megy nekik a játék. Ugyanakkor a labdát jól mozgató és hatékonyan támadó Chicagót nem nagyon tudja megfogni a Pacers, akiknél most nincs igazán jó egy az egy elleni védő.

Memphis Grizzlies – Detroit Pistons 02:00

A Grizzlies most már szinte minden meccsen közelít a vereség felé, de múltkor csodával határos módon még be tudták húzni – ma pedig nem valószínű, hogy pont a Pistons szorítja meg őket, hazai pályán február 5-én kaptak ki utoljára. Ami aggasztó lehet számukra, hogy a Kings csúnyán leverte őket pattanózásban, erre pedig számítaniuk kell Drummondéktól is. Ráadásul tegnap teljesen kulturált és hatékony kosárlabdát mutattak Smith-ék, a kulcs Jennings megfogása lehet, Tony Allen és Mike Conley őrizheti majd. A palánk alatti harc is döntő lesz, hiszen mindkét csapat erre a szekcióra épít.

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 02:30

Elsőre sima meccsnek tűnik, hiszen a Dallas porig alázta a Phillyt legutóbb, a Wolves pedig tegnap kapott ki 48 ponttal a Pelicanstől. Ebben szerepe lehetett egy sajnálatos halálesetnek is, hiszen Thaddeus Young édesanyja elhunyt, az erőcsatár minden bizonnyal a mai összecsapást is kihagyja majd. Bár Andrew Wiggins egyre aktívabb és agresszívebb, Rubio nélkül vezér nélküli a csapat, ráadásul védekezésben az egyik leggyengébbek, ami a bombaerős támadójátékot hozó Mavs ellen nem jelent sok jót.

Portland Trail Blazers – Brooklyn Nets 04:00

A két Lopez, Brook és Robin összecsapása lesz a meccs slágere, főleg azok után, hogy szóban már megvívták csatájukat a napokban. A két csapat közül a hazaiak vannak jobb formában, egyelőre minden működik elöl-hátul, de főleg elöl – Lillardék majdnem 110 pontot átlagolnak az utóbbi meccseken. A Netsnél valami hiányzik a hajrában, alapvetően jól játszanak, de nem tudnak stabilan nyerni, főleg idegenben. Az nem lesz kérdés, hogy a Blazers megszórja magát, az viszont igen, hogy a Brooklyn mihez kezd majd az ő védelmükkel, ugyanis Williamsék a liga egyik legjobban dobó csapata, de agresszív védekezéssel szemben akadnak gondjaik, a Portland pedig 40%-on tartja ellenfeleit mezőnyből.

Sacramento Kings – San Antonio Spurs 04:00

A Kings új szintre emelte a chokerkedést, a Dallas és a Memphis ellen is megnyert meccset buktak el, most pedig a fordulatszámot elkapó bajnok ellen kell helytállniuk. Cousinsék elöl-hátul remekelnek, de a Spurs ellen nyilván nem tekinthetők esélyesnek és nagy kérdés, hogy lelkileg hogyan élik meg ezeket a meccseket, hiszen az ezer éve nem látott 5-2-es kezdés után egy mai vereséggel újra 50%-on állnának úgy, hogy két óriási skalpot gyűjthettek volna minimum a Clippers legyőzése mellett. A Spursnél továbbra sem lesz Splitter, de így a liga két talán legjobban pattanózó csapatáról beszélünk, a Kings főleg a támadópattanóknál jeleskedik – érdekes és izgalmas meccsre van kilátás rengeteg feszültséggel hazai oldalról.

Golden State Warriors – Charlotte Hornets 04:30

A Charlotte-ból hiányozni fog Michael Kidd-Gilchrist, de tegnap nélküle is óriási javulást mutatott be a csapat és nem kis skalpot ejtve nyerni tudtak Phoenixben. Ma, ha lehet még nagyobb extra kell tőlük, hiszen a Warriors hátvédpárosa a legponterősebb duó a ligában: majdnem 50 egységet átlagolnak ketten. Ők ketten emellett jó opciók lehetnek Kemba Walkerre védekezésben, Al Jeffersonnak pedig Boguttal kell megküzdenie, aki legutóbb óriási játszott Brook Lopezzel szemben. Még nagyobb meccs kell a vendégektől, ha nyerni akarnak itt, mint tegnap, egyébként toronymagas esélyes a labdára legutóbb már jobban vigyázó Golden State.

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 04:30

A nap rangadója zárja a hajnalt, ahol két rendkívül erős, de ugyanennyire inkonzisztens nyugati csapat mérkőzik meg egymással. Megjósolhatatlan, hogy melyik csapat melyik oldalát mutatja ma, mindketten képesek akár meccsen belül is óriásit változni – ami biztos, hogy a Suns gyengén védekezik a triplák ellen, ezért jó napja lehet Crawfordéknak. Chris Paulra óriási feladat vár, hogy lelassítsa a négy Suns-hátvédet, ugyanakkor elöl is eredményes legyen, védekezésben nem nagyon van hasonló méretű, sebességű és hasonló képességű játékosa Doc Riversnek. A back-to-backek második meccsén hagyományosan gyenge a Phoenix, márpedig tegnap kikaptak otthon a Charlotte-tól – esélyesebbnek tűnnek Griffinék.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus