Győzelmi kényszerben a Lakers, a Sixers és a Magic is

2-0-s hátrányban kell válaszolniuk LeBron Jameséknek, Joel Embiidéknek és Paolo Bancheróéknak is: nézzük, hogy mit érdemes tudni a hajnali mérkőzések előtt.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

A Magic támadójátéka eddig meglehetősen érvénytelennek bizonyult, mindkét meccsen bőven 90 dobott pont alatt maradt a társaság, és bár védekezni Bancheróék is jól tudnak, de a Cavsben azért van annyi plusz Mitchell, Garland vagy éppen a Mobley-Allen magaspáros révén, hogy ennél nagyobb tűzerővel bírjanak. A hazaiak dolgát az is nehezíti, hogy Jalen Suggs legutóbb megsérült, de egyelőre nincs a Magic játékosa sérültlistán, elvileg vállalhatja a játékot ma. A labda most a Magic térfelén pattog, a pályaelőnyt nem tudták megszerezni az utóbbi két mérkőzésen, hazai pályán a támadójáték felkapcsolásával muszáj javítaniuk, ha szeretnének még valamit ettől a párharctól - Banchero és Wagner mellé a kisembereknek is fel kell lépniük, nem fér bele több betli a Suggs-Harris-Anthony-Fultz négyestől, ha ma sem sikerül javítania a csapatnak a támadójátékon, akkor a hazaiak szinte teljesen reménytelen helyzetbe kerülhetnek a továbbjutást illetően.

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:30

A második meccs végjátékában nagyon közel állt a győzelemhez a Sixers, de hiába Tyrese Maxey extrája és Joel Embiid jó teljesítménye, clutch pillanatokban betliztek, és ismét kikaptak - így viszont 0-2 után most komoly győzelmi kényszerben lesznek otthon. Papíron minden adott a sikerükhöz, Embiid ugyan nem 100%-os, de teszi a dolgát, nincsenek komoly sérültjeik, Maxey is játszani fog, míg a túloldalon Jalen Brunsont eddig jól megfogják, és összességében is egészen jól védekeznek. Otthon egy jobb dobóformára lenne szükségük a kiegészítőktől, jobb csapatszintű büntetőzésre, és még jobb védőlepattanózásra - de közben a Knicks kőkeményen kapar, és nyilván a vendégeknél is van még lehetőség a javulásra, főleg ami a dobásokat illeti. A New York összességében viszonylag nyugodt lehet, tud még javulni és így is 2-0-ra vezet, de kérdés, hogy Brunsont sikerül-e kiszabadítani, és hogy a kulcsdobások továbbra is DiVincenzóéknál esnek-e be, vagy esetleg fordul a kocka - mindenesetre a Philly az a csapat, amelynek muszáj lenne most nyernie, és az utóbbi években bizony pocsékul vizsgázott a csapat ilyen helyzetben - más kérdés, hogy akkor a vezetőedzőt Doc Riversnek hívták...

A párharc állása: 2-0 a Knicks javára.

 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 04:00

A Lakers centikre volt a győzelemtől a második mérkőzésen, a második félidőben 20 ponttal is vezetett, majd szépen leadta ezt az előnyét, a Denvert pedig csúcsra juttatta Jamal Murray, aki a dudaszó pillanatában bedobott tempójával nyerte meg a derbit a címvédőnek, a Nuggets ezúttal sem tudott hibázni kulcshelyzetekben. A Los Angeles összességében jól játszott, látható volt, hogy megvannak a válaszok, D'Angelo Russell feljavult, de még ez sem volt elég - a szoros meccsek után most valahogyan kötelező lenne bevinnie a Los Angelesnek az utolsó ütéseket is, máskülönben könnyen 0-3-as hátrányba kerülhet. A Nuggets nyugodt lehet, 2-0 után van lehetőség megnézni, hogy miket változtat a Los Angeles, a címvédőnek továbbra is működik az alapjátéka és nincs oka aggodalomra. A hírek szerint korábban úgy volt, hogy a mai mérkőzésen már Jarred Vanderbilt és Christian Wood is Darvin Ham rendelkezésére áll, azonban az utóbbi órákban megint kizárták az ő játékukat, a Lakers tehát ezúttal is megszokott rotációval kell, hogy megoldást találjon a Nuggets játékára. A hazaiak csak úgy rúghatnak labdába a címvédő ellen, ha James és Davis mellé Russell és éegfőképpen Reaves is felzárkózik - előbbinek ez legutóbb egyértelműen sikerült, utóbbi azonban mindkét meccsen szenvedett, ami nem jó előjel a hazaiak számára. E mellett az sem ártana, ha a Los Angeles-i kispad is aktivizálná magát, Jokicsék ellen ugyanis egyszerűen nem engedheti meg magának a csapat, hogy egyedül Taurean Prince iratkozzon fel a jegyzőkönyvbe az elmúlt két meccsen - bár ha a kezdőötös minden tagja hozzá tudja tenni a magáét, akkor még nem írnánk le Jameséket.

A párharc állása: 2-0 a Nuggets javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus