Győzött a Grizzlies, megint nyert a Warriors

Este 7-kor egy Boston-Charlotte-tal folytatódik az NBA előszezonja - íme a legutóbbi játéknap összefoglalója és a soron következő játéknap programja. 

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 102-107

Cserecsapatok. Mindkét oldalon hiányoztak az igazi sztárok, a Bucksnál Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Wes Matthews, Pat Connaughton és az új igazolás Joe Ingles sem lépett pályára, míg a Memphisnél Ja Morant, Tyus Jones. Desmond Bane, Dillon Brooks, vagy éppen a friss szerződéshosszabbítást zsebre vágó Steven Adams sem volt ott a parketten. Érdemes viszont kiemelni a Grizzliesnél a draftolatlan, de a nyári ligában a figyelmet magára irányító Kenneth Lofton Jr.-t, aki most is villogott: 24 perc alatt 17 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz és 6/8 jó dobás, közte egy tripla került a neve mellé. Az újonc David Roddy 18 ponttal a Memphis legjobb dobójaként zárt, Jake LaRavia is eljutott 15-ig, az ismertebbek közül pedig például Santi Aldama (13 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) produkált hasznos dolgokat, vele a parketten +17-ben voltak a Macik. A Bucksnál Jrue Holiday és Brook Lopez negyedórát, Bobby Portis 20 percet játszott, de nem ők vitték a prímet, hanem a kevés idő alatt is nagyon aktív (15 pont, 3/6 tripla) Grayson Allen, a 21 pontos, 8 lepattanós Jordan Nwora, illetve Sando Mamukelashvili. 

Átmozgatás. Nem okozott meglepetést az összecsapás, nemcsak a hiányzó nevek, de az edzőtábor eleji forma is világossá vált, a felek összesen 45 labdát adtak el, 14 büntetőt hagytak ki és bár nem mondhatjuk, hogy színvonaltalan mérkőzést vívtak, de azért tudnak ők majd ennél jobbat még ebben a felállásban is. A Bucks a gyengébb dobóformáját 17 támadópattanóval próbálta ellensúlyozni és vezetett is már 13 ponttal, de aztán a hajrát jobban megnyomták a Grizzlies cseréi: 41-26-ra húzták be a negyedik negyedet és bár másfél percnél még a Milwaukee vezetett, de nagy hajrával megfordították a derbit Loftonék.

A Bucks legjobb dobói: Nwora 21/6, Allen 15/9, Mamukelashvili 15/3
A Grizzlies legjobb dobói: Roddy 18/6, Lofton Jr. 17/6, LaRavia 15/3

 

Golden State Warriors - Washington Wizards 104-95

Megint Warriors. A felek két napon belül másodszor találkoztak Japánban és az első felvonáshoz hasonlóan ezúttal is a címvédő került ki győztesen az ütközetből. Ez viszont most csak az utolsó negyeden múlt, addig pontosabb, harcosabb játékot mutatott be a Wizards, amely a nagszünetben még csak két ponttal vezetett, a harmadik játékrészt viszont behúzta 29-20-ra és volt már 16 pontos előnyben is - erre reagált a záró etapban a GSW, amely 30-10-re nyerte meg az utolsó etapot, így végül ezt a győzelmet is elvitte. A Wizards dobóformája 35%-nál állt meg, a Warriors viszont közelítette a 46-ot a végére, Steve Kerr alakulata kétszer annyi hármast bombázott be, mint ellenfele, szétosztott 29 gólpasszt és végül a festékből, illetve leindításokból is eredményesebb tudott lenni - így belefért a 22 eladott labda. Steph Curry most már azért bedobált 17 pontot 3/8 triplával, de inkább a 4/5 távolit beszóró Patrick Baldwin Jr.-t emeljük ki, aki 17 perc alatt +23-at hozott és oszlopos tagja volt a fordításnak, de például Pat Spencer, Moses Moody vagy Max McClung is említésre méltó. James Wiseman ezúttal nem tudta megismételni legutóbbi teljesítményét, 18 perc alatt kipontozódott, de az alapemberek azért javultak a legutóbbihoz képest, Curry mellett Green, Wiggins és Looney is energikusabb játékot hozott.

Nincs ok panaszra a Wizardsnál. Vereség ide vagy oda, a fontosabb játékosok jól mozogtak washingtoni oldalon: Kristaps Porzingis 18 pontot, 6 lepattanót, 2 labdaszerzést és 2 blokkot tett a közösbe, Monte Morris is hatékonyan dobott, Rui Hachimura dupla-duplázott, míg a Kuzma-Barton páros ugyan csak 1/10 triplát tudott bedobni, de mezőnyben ők is hasznosan dolgoztak. Bradley Beal kiülte a meccset, de a kezdőkkel jól nézett ki a fővárosi alakulat, úgyhogy bár a végét elrontotta a kispad, a foglalkozás valószínűleg elérte a célját. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 17/9, Baldwin Jr. 12/12, Moody 12/6
A Wizards legjobb dobói: Porzingis 18/6, Barton 12/3, Hachimura 11/3, Morris 11/3

 

Az előszezon ma este 19 órakor a Boston-Charlotte meccsel folytatódik, íme a program:

Boston Celtics - Charlotte Hornets 19:00
Toronto Raptors - Utah Jazz 00:00 (Edmontonban)
Houston Rockets - San Antonio Spurs 01:00
Phoenix Suns - Adelaide 76ers 04:00

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus