Hajnalban Sixers-Nets rangadó, 22:30-tól Wolves-Bucks

12 meccses játéknap jön, mutatjuk a beharangozót. 

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 22:30

A Minnesota back-to-backet játszik a Nets elleni sima hazai vereség után, amelyet eltoltak egy nappal az eredeti tervhez képest, illetve ezt a Bucks-meccset pedig pár órával előbbre hozták, így szoros lett a menetrend. Az esélyes természetesen a Milwaukee, mert a vendégek pihentebbek és amúgy is teljesen más szintet képviselnek, a Wolves nem volt rossz formában, de Towns nélkül kikaptak és nagyon gyengén játszottak - az a mérkőzés sem könnyíti meg a dolgukat, az pedig kérdéses, hogy Towns a családi programja után most ismét rendelkezésre áll-e. A vendégeknél Antetokounmpo és Tucker hiányzik meccsek óta, most mindkettejük pályára lépése kérdéses, de ha a Holiday-Middleton páros hozza magát, akkor így is nyerniük kell. 

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 01:00

A tartalékos Charlotte back-to-backet játszik a Lakers elleni hazai vereség után és meglehetősen sok a hiányzója, így még jobban fájhat a b2b, úgyhogy mindenképpen lesz esélye a Clevelandnek. A vendégek két győzelem után kettőt buktak, de legutóbb megint nem játszottak rosszul, a baj inkább az, hogy Sexton és Garland sem 100%-os, mindkettejük játéka kérdéses, pedig nélkülük nem nagyon létezik a csapat támadójátéka. Larry Nance Jr. viszont játszhat már, rá számíthatnak, a Hornets sérültjeiről pedig az a hír, hogy Rozier visszatérhet, Washington viszont most sem áll rendelkezésre.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 01:00

Ez a keleti csúcsrangadó, de jelenleg elég egyoldalúnak tűnik a helyzet abból a szempontból, hogy a Nets meglehetősen tartalékos lesz: Irving, Harden és Aldridge amúgy sem játszott, Durant pedig a back-to-back miatt nem fog, így azért finoman szólva jelentős meglepetés lenne a vendégek sikere. A pihentebb hazaiak ebben a csarnokban amúgy is 20-5-re állnak, egészségesek, mindenkire számíthatnak, úgyhogy nem hibázhatnak, főleg a mérkőzés fontosságát tekintve - mondjuk Irving visszatérésére van esély, de ha játszik is, akkor is jobban egyben vannak Embiidék. A felek amúgy 1-1-re állnak egymással, mindig az aktuális hazai csapat nyert és ez a mérkőzés az egymás elleni párharcot is eldöntheti.

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 01:30

Itt a Toronto a back-to-backes csapat, Siakamék előző este az Atlantától kaptak ki, míg a Spurs egy napot pihenhetett, a gyenge forma után pedig az előző két mérkőzését megnyerte, javult a teljesítménye. Most pihentebben megint lehet esélyük DeRozanéknak, a Raptorsnál Lowry sem tér még vissza és nehéz tőlük igazán jó kosárlabdát várni, úgyhogy nem tekinthetjük őket esélyesnek a back-to-back második felén. A csapatok előző meccsét a San Antonio nyerte és érdekesség, hogy idegenben 14-9-re áll, úgyhogy az sem hátrány számára, hogy vendégként kell helytállnia - a Torontónak minden meccs számítana, ha akarja még a playint, míg a Spurs a nyugati nyolcadik hely körül kapaszkodik, úgyhogy mindkettejüknek számít az eredmény. 

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers back-to-backet játszik, előző este Indianában nyert meglehetősen simán úgy is, hogy Leonard, Beverley és Ibaka sem állt rendelkezésre. A felek egyébként három napja találkoztak már Los Angelesben, akkor 131-124-re nyert a Clippers, a Pistons viszont azóta pihent és készülhetett a visszavágásra, ráadásul most otthon léphet pályára. A keretek közötti különbség természetesen egyértelmű, úgyhogy még fáradtabban is a LAC a favorit, de a Pistons okozott már meglepetéseket mostanában és ha George-ék nem védekeznek jobban a legutóbbinál, akkor nem lesz könnyű dolguk, de ehhez kell Beyéktől is a jó dobóforma.

Chicago Bulls - Orlando Magic 02:00

Mindkét csapat gyenge formában van, a Magic a várakozásoknak megfelelően elsüllyedt az utóbbi mérkőzéseken, míg a Chicago sorozatban hármat bukott a korábbi fellendülést követően, úgyhogy megint egyre nehezebb helyzetben van. Most természetesen kötelező nyerniük LaVine-éknek, a meccs érdekességét pedig Nik Vucsevics szerepe adja, hiszen a Magic franchise-centere volt évekig, de pár hete elcserélték Chicagóba és most ott próbálja playoffba húzni új csapatát. A vendégeknél sérültek is vannak, a hazaiaknál elvileg a fontos játékosok bevethetőek, úgyhogy nem ronthatnak.

New Orleans Pelicans - New York Knicks 02:00

Mindkét csapat zsinórban három győzelemből érkezik, jó formában van és mindketten szeretnének még feljebb kapaszkodni, meglátjuk, hogy melyiküknek sikerül. Mindketten a playoffért hajtanak, úgyhogy fontos a siker, fontos a lendület, négyes poszton pedig igazi csemegének ígérkezik a Williamson-Randle csata - előbbi elképesztő formában van és gyakorlatilag tarthatatlan támadásban, de Randle is húzza a New Yorkot, úgyhogy kettejük küzdelme most is döntő lehet. A Pelsnél van egy-két sérült, Ball például most sem fog játszani, de így is jók voltak mostanában - kérdés, hogy az ő jó támadójátékuk és a New York elit védekezése hogyan idomul egymáshoz. 

Houston Rockets - Indiana Pacers 03:00

Itt a Pacers a back-to-backes fél, előző este a Clipperstől kapott ki a társaság, de előtte sorozatban hármat nyert, jó formában volt - a Rockets nyilván más szint, a liga utolsó helyének elkerüléséért (vagy megszerzéséért...) küzd. Emiatt még fárdatabban, idegenben is nyernie kellene az Indynek és bár Myles Turner (illetve Doug McDermott) sem egészséges, így is blama lenne a vereségük - a Rocketsné Gordon, Augustin és Brown sem léphet pályára.

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 03:00

Az OKC back-to-backet játszik a Jazz elleni vereséget követően, míg a GSW egy napot pihenhetett és összességében négyből hármat nyert, legutóbb a Denvert is meg tudta verni. Steph Curry extrája persze mindig kell ahhoz, hogy működjön a támadójáték, de ő most amúgy is bombaformában van, a fáradtabb Thunder ellen pedig egyszerűen kötelező a győzelem a vendégek számára - a playinért való harcban egy ilyen meccset nem ronthatnak el. Wiseman és Oubre nincs, de így is meg kell oldaniuk a feladatot, az OKC oldalán is bőven lesznek hiányzók. 

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 03:30

A Mavs az előző négy mérkőzéséből hármat is elveszített, míg a korábban jó formában lévő Memphis két vereség után legutóbb ismét nyerni tudott, meglátjuk, hogy mire mennek egymással - az előző találkozójukat tíz ponttal nyerte a Dallas. A Grizzlies védekezése abszolút elit az utóbbi időben, de a Dallas is javult ezen a téren, kíváncsian várjuk, hogy most mire mennek egymással - a Valanciunas-Porzingis és a Morant-Doncic csata mindenképpen kulcskérdés lesz, ezeken dőlhet el a találkozó. Mindkét oldalon vannak extra tripladobó napok, de a Mavs jobban hagyatkozik erre, a Grizzlies inkább a festékben akar nyerni alapesetben - új sérült egyik oldalon sincs, mindkét fél érvényesítheti a saját játékát. 

Denver Nuggets - Miami Heat 04:00

Itt a Miami játszik back-to-backet a phoenixi vereség után, ahol igazából teljesen simán kapott ki a gárda úgy, hogy botrányosan rosszul támadott megint - úgy tűnt, hogy már levetkőzték ezt Butlerék, de ismét előjött a probléma. A Denvernél az a kérdés, hogy Jamal Murray sérülése mit hoz ki a gárdából, az utóbbi időben nélküle is tudtak nyerni és bár az előző két találkozójukat elveszítették, de otthon, pihentebben így is mindenük adott a sikerhez. A Jokics-Adebayo csata jó lehet, de hacsak nem javul fel jelentősen elöl az Oladipót nélkülöző Heat, akkor a Nuggetsben több potenciál, több tűzerő van még a kezdő irányítója nélkül is. 

Sacramento Kings - Washington Wizards 04:00

Valamelyest lényegtelen mérkőzés, bár igazából a Wizardsnak akár még lehetne is esélye a playinre, de ahhoz olyan stabilitást kellene mutatnia, ami az egész szezonban hiánycikk volt a gárdánál. A Kings már elengedhette az ügyet, zsinórban hét vereséggel gyakorlatilag kiírta magát mindenhonnan, de a Washington alapvetően hasonszőrű csapat: mindkét fél gyengén védekezik, előszeretettel rohan, ha tud és elsősorban túldobni akarja ellenfeleit. A Fox-Westbrook csata érdekes lehet, de igazából az fog dönteni, hogy melyik fél akar jobban védekezni - amelyik ezt megteszi, az megnyeri a meccset, de teljességgel megjósolhatatlan, hogy ki lesz az. Annyi, hogy a hazaiaknál Holmes nem játszik és Hield pályára lépése is kérdéses.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus