Hajnalban Wolves-Grizzlies harmadik meccs a tv-ben

1-1-ről folytatódik a Jazz-Mavs, 2-0-lal költözött át a GSW-Nuggets Denverbe - nézzük, hogy mit kell tudnunk a hajnali playoff-meccsek előtt. 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 01:30 (Sport 1)

Két elég ellentétes mérkőzést játszottak eddig a felek, elsőre a Minnesota pörgött jobban és végig sakkban tartotta a Memphist, majd másodjára kijavította a hibáit a Grizzlies és igazi gálameccset hozott a gárda - sima vereségből lett kiütéses győzelem, így tartunk most 1-1-nél. Az látszik, hogy Steven Adams nem faktor ebben a párharcban, valószínűleg most sem fog nagyon pályára kerülni, úgyhogy ezúttal a Minny térfelén pattog a labda, meglátjuk, hogy min változtatnak - behúzódnak-e ennyire most is, vay tudnak-e finomítani a támadójátékon. Nagy kérdés még az is, hogy az eddig botrányosan gyenge D'Angelo Russell megérkezik-e a párharcba, ha ez megtörténik, az nyilván új dimenziót nyithat, de vele is elsősorban abban bízhatnak, hogy túldobják a Grizzliest, komolyabban levédekezni nem sikerült eddig. Meglátjuk, hogy a csarnokváltás hoz-e bármilyen fejleményt, de most a Grizzlies van lendületben, az esélyek talán idegenben is a második kiemelt mellett szólnak. 

A párharc állása: 1-1.

 

Utah Jazz - Dallas Mavericks 03:00

A Dallas Luka Doncic nélkül is abszolút partiban tudott lenni, a Jazz játéka sem elöl, sem hátul nem működött igazán, védekezésben bármikor szétdobható ez a csapat, ha kicsit megmozgatják a védőket, támadásban pedig szintén nincs meg a korábbi ritmus. A Mavsnél viszont a hírek szerint most van esély arra, hogy Doncic visszatérjen: eredetileg is így lehetett számolni és a legfrissebb hírek szerint javult is annyit a szlovén állapota, hogy megpróbálkozzon a játékkal. Persze ez még nem jelent garanciát a Dallas sikerére, a Jazz hazai pályája nagyon erős, Doncic ellen is jók szoktak lenni Gobert-ék, de ha a vezér tényleg játszik és a legutóbb villogó Kleber vagy Brunson nem sül be, akkor gyakorlatilag adott a recept a pályaelőny visszavételére. A Jazznél Donovan Mitchell kettőből kétszer erőlködött, Gobert kétszer nem kapott labdát, így nehéz lesz - ha védekezésben meg is vannak a hézagjaik, támadásban még mindig lehetnének pontosabbak, tudatosabbak. Nagy kérdés, hogy otthon sikerül-e ezt megugraniuk Conley-éknak, illetve jelenleg még nem vehetjük készpénznek Doncic játékát sem, de nélküle is megvan a működő formula. 

A párharc állása: 1-1.

 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 04:00

Itt nagyon sima első két meccset láttunk, a Warriors abszolút ritmusban volt eddig, a Poole-Thompson-Curry trió remekül egészítette ki egymást, míg Draymond Green a lehető legjobban megnehezítette Nikola Jokics dolgát, aki igazából nem kapott érdemi segítséget a társaktól. Jelenleg abban bízhat a Nuggets, hogy egyrészt a játékvezetők barátságosabbak lesznek vele Green védekezését illetően és megfújják a véleményes helyzeteket a javára, ezen felül abban is, hogy az erős hazai pálya valamelyik kiegészítőből kihoz egy jobb meccset, valamint hogy a GSW splash triója kicsit visszaesik idegenben. Ha ez mind megtörténik, akkor lehet keresnivalójuk, de védekezésben alapvetően nincs túl sok reményük egy jól pörgő Warriorsszal szemben és eddig az sem látszott, hogy túl tudnák dobni ellenfelüket. Meglátjuk, hogy a fentiek közül mi teljesül, de az életben maradásért küzdenek Jokicsék, vereség esetén gyakorlatilag búcsúzhatnak is a szezontól. Új sérült egyik oldalon sincs, a megszokott keretekre számíthatunk.

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus