Heat-Bulls és Pelicans-Kings hajnalban, jön a playin utolsó köre

Mindent eldöntő mérkőzést játsznak a csapatok keleten és nyugaton is, hiszen a rájátszást érő utolsó hely a tét mindkét konferenciában. A Heat és a Bulls azért küzd meg, hogy a találkozó győztese a keleti első Bostonnal vívhasson majd meg a playoffban, míg a Pelicans-Kings mérkőzés győztese a fiatal OKC-vel találkozik. Mutatjuk a programot.

Miami Heat- Chicago Bulls 1:00 (ÉLŐ-Sport 1)

A Miami az alapszakasz hajrájára magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és Butlerék tíz mérkőzésükből hétszer győztesen hagyták el a pályát, de ez sem volt elég ahhoz, hogy egyenes ágon rájátszásba jussanak, hiszen a Pacers elleni rangadón vereséget szenvedtek és az sem fért bele, hogy a Dallastól is kikaptak. Ezt követően hiába nyerte meg a gárda utolsó két mérkőzését már nem a saját kezében volt a sorsa és a riválisok nem hibáztak, így tehát a Miami a keleti playin első mérkőzését a Joel Embiid visszatérése óta egyik legjobban teljesítő csapat, a Philadelphia ellen kellett megvívja. Ahogy azt már korábban összefoglalónkban megírtuk nagyot küzdött a Heat és az első félidőben úgy tűnt, hogy legyőzheti bombaformában lévő riválisát, azonban Butler sérülése alapjaiban változtatta meg a találkozó végkimenetelét. A Sixers felpörgött a második félidőre és Nick Nurse megtalálta nyerőembereit, így végül vereséget szenvedett a floridai csapat és az Atlantát legyőző Chicagóval találkozik az utolsó még kiadó playoff helyért. Nem elég, hogy vereségből érkezik a Heat, de még rossz híreket is kapott a csapat, hiszen az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy Jimmy Butler Sixers elleni mérkőzésen elszenvedett sérülése súlyosabb, mint várták, mivel MCL sérülést szenvedett emiatt pedig több hetet is ki kell hagynia. Rajta kívül a csapatnak nélkülöznie kell még másik kulcsemberét Terry Roziert is nyaksérülés miatt, de talán kijelenthető, hogy ígyis a floridai csapat a találkozó esélyese- pláne, hogyha visszaemlékezünk arra, hogy a tavalyi playinben a Miami pont a Chicago legyőzésével kaparintotta meg az utolsó rájátszást érő helyet majd menetelt egészen a döntőig.

A hatszoros bajnok ellentétes utat járt be, hiszen egész szezonban a senki földjén tanyáztak, ezzel biztosan őrizve a playinbe jutást érő pozíciót azonban sosem jelentettek tényleges veszélyt az előttük álló és biztos rájátszás helyért küzdő együttesekre. A Bulls az alapszakasz hajrájában sem hazudtolta meg önmagát, hiszen utolsó tíz meccsükön csak 5-5-ös mérleget tudtak összehozni és ugyanazt a hullámzó formát mutatták, mint egész szezon során. A Chicago úgy fordult rá a Hawks elleni playin mérkőzésre, hogy bár ismét egy csalódáskeltő alapszakaszon volt túl, de mégis aratott szép győzelmeket nagyobb ellenfelek ellen és a hazai pálya miatt feléjük billenhetett a mérleg nyelve, ami meg is történt hiszen a hatszoros bajnok az élete meccsét játszó White vezetésével csapatként múlta felül a darabokra hulló Atlantát. A Bulls úgy fordulhat rá erre a mérkőzésre, hogy bár nagyon fontos védőspecialistájuk Alex Caruso játéka lábfejsérülés miatt kérdéses, de győzelemből érkezve kell megmérkőzniük a vezérét nélkülözni kényszerülő Heattel. A csapatok az alapszakaszban négyszer találkoztak és 2-2-es mérleggel zárult ez a „párharc” és többnyire kifejezetten szoros mérkőzések voltak ezek úgy, hogy a Heat vezére mind a négy mérkőzésen pályára lépett. A Chicago abban bízhat, hogy ahogyan az alapszakaszban úgy most is meg tudja majd lepni a Heatet Miamiban és hogy revansot tud venni a két kulcsemberét nélkülözni kényszerülő floridaiakon a tavalyi playin vereségért.  

 

New Orleans Pelicans- Sacramento Kings 3:30 (ÉLŐ-Sport 1)

A New Orleans Pelicans az egész alapszakaszban nagyot küzdött azért, hogy a nyugati tülekedésben megkaparintson egy biztos rájátszást érő helyezést és ezzel elkerülje a playint, azonban nem volt kegyes a sorsolása a csapatnak hiszen a szezon hajrájában szinte csak a riválisokkal kellett megmérkőznie. A Pelicans utolsó tíz meccsén 5-5-ös mérleget hozott össze és ezzel lecsúszott a nyugati hatodik helyről- tette mindezt úgy, hogy a hajrában a Portland és San Antonio kivételével olyan erős csapatokkal vagy közvetlen riválisokkal kellett játszania, mint a Suns (kétszer), Celtics, Lakers, Warriors vagy éppen a mostani ellenfél Kings. Ingraméknek tehát nem volt könnyű dolguk és a Lakers elleni alapszakasz vereséggel először a biztos playoff helynek mondhattak búcsút, majd ezt követően hiába nyújtott emberfeletti teljesítmény Zion Williamson a los angeles-i csapat a playin első körébe is legyűrte őket. Így tehát a New Orleans két demoralizáló vereségből érkezik és fordul rá a Kings elleni meccsre teszi mindezt úgy, hogy nélkülöznie kell Williamsont- a Pelicans sztárja a Lakers elleni meccsen szenvedett combhajlító sérülést. A Pelicans mellett szól az, hogy a szezonközi torna miatt az alapszakaszban ötször is találkoztak a felek és a New Orleans minden egyes alkalommal fölényes győzelmet aratott- legutóbb április tizenkettedikén játszott egymással a két csapat ahol is az akkor még Ingramet nélkülöző Pelicans tizenkét pontot vert a Kingsre.

Az alapszakaszt jól kezdő és magabiztos Kings úgy zuhant össze, ahogy egyre jobban haladt előre a szezon és az alapszakasz hajrájára úgy kellett ráfordulniuk, hogy olyan híreket kaptak, hogy sérülés miatt hosszú ideig nélkülözniük kell egyik kezdőjátékosukat Kevin Huertert és még az év hatodik ember díjára esélyes Malik Monkot is. Ezt követően az alapszakasz vége kifejezetten gyengén sikeredett nekik, mivel utolsó tíz meccsükből csak négyszer hagyták el győztesen a pályát ezzel visszacsúsztak a playin helyekre, ahol végül az első körben a Golden State Warriors várt rájuk. Ahogyan azt összefoglalónkban megírtuk összeszedte magát a nem túl jó formában lévő Kings és összerántotta védekezést ez pedig nagyszerű csapatjátékkal és kiemelkedő egyéni teljesítményekkel párosult, így végezetül ki tudták ejteni a teljesen darabokra hulló GSW-t, hogy a Pelicans ellen lépjenek pályára az utolsó kiadó rájátszás helyért. Igaz, hogy az egymás elleni mérleget tekintve az alapszakaszban a New Orleans volt a Sacramento mumusa azonban míg a Pelicans nincs a legjobb formában, demoralizáló vereségből érkezik és sérülés miatt nélkülöznie kell sztárját, addig a Kings a győzelmét követően lendületet vehet és ezzel minden esélye meglehet arra hogy legyűrje a Pelicanst és megkaparintsa az utolsó rájátszást érő helyet nyugaton.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus