Houstonban meccsel a Pelicans, a Phillyt fogadja a Lakers

Pályára kerül a Bucks, a Thunder, a Nets és a Spurs is, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 1:00

A Cleveland legutóbb ugyan megtörte a jeget és leizmozta a Chicagót, de ettől még nem számít esélyesnek, sőt, legyen bármilyen problémás is az idegenbeli szereplés a Wizards számára, természetesen Bradley Bealéknek kötelező nyerni a ligautolsó otthonában. A fővárosiak az orlandói győzelem után legutóbb eléggé szétestek San Antonióban, a védekezésük nagyon nem volt a helyén, de elmondták utána, hogy tudják, mi nem volt rendben és ki fogják javítani - meglátjuk, hogy sikerül-e. A hazai pályán kívül más nem szól a Cavs mellett, az utóbbi időben használt keret egésze Scott Brooks rendelkezésére áll és bár a túrájuk harmadik állomásához érkeztek, ha be akarnak jutni a rájátszásba, akkor ez most nem lehet számukra akadály.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 1:00

Az OKC elleni vereség után a Toronto és most már a GSW is ott van a Bucks nyakán, úgyhogy Mike Budenholzer együttesének nyernie kell Detroitban ahhoz, hogy megőrizze ligaelső pozícióját - az mindenesetre jó ómen, hogy idén eddig 3-0-ra vezetik az egymás elleni párharcot Giannis Antetokounmpóék. Legutóbb sem voltak rosszak, de az első félidőben túl nagy előnyt adtak a Thundernek, a Pistons viszont nem ez a szint és bár otthon 13-11-re állnak Reggie Jacksonék, akkor is bravúr lenne, ha meg tudnák fogni a Milwaukee-t. Andre Drummondot már visszakapták, Blake Griffin jó formában van, ő jót küzdhet Antetokounmpóval, de a Bucks eddig megtalálta a magasember-páros ellenszerét, a legutóbbi vereség előtt remek formában is volt a gárda és sérülések sem nehezítik a dolgát.

Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 1:00

Parádés formába lendült az OKC, Paul George oktat, a Bucks legyőzése komoly fegyvertény volt a csapat számára, ezzel együtt pedig most már zsinórban öt sikernél jár. Russell Westbrook dobóformája az egyetlen, ami aggasztó náluk, de ezt a Magic ellen el kell bírniuk, mert egyébként a játék minden elemében jobbak, mint soros ellenfelük - Augustinék ráadásul az előző három meccsüket elvesztették és továbbra is le kell írni velük kapcsolatban a nagy előnyök leadására, valamint az elbénázott végjátékokra való erős hajlamukat. Új sérült náluk sincs egyébként, de jelenleg maximum a hazai pálya szól mellettük, egyébként gyakorlatilag kötelező meccs ez az OKC számára.

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 1:30

A Nets back-to-backet játszik, miután előző este kikapott Bostonban és a fő kérdés az, hogy mennyit vett ki a csapatból ez a meccs - ott papírforma volt a vereség, itt viszont kötelező lenne a győzelem, a keret azonban a sok sérült miatt meglehetősen leszűkült most már. Mondjuk a Chicagótól kevésbé kell tartani manapság, a Cavs elleni hazai vereség is rávilágított erre, de a Markkanen-Dunn-LaVine trió képes úgy elkapni a fonalat, hogy egy fáradt és talán lazábban hozzáálló társaságot megvicceljen - ha viszont megközelíti saját maga 100%-át a Brooklyn, akkor nem lehet kérdés a végeredmény.

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 2:00

Érdekes a helyzet New Orleansban Anthony Davis miatt, de a sztorit most nem fogjuk részletezni, a mérkőzés szempontjából "csak" az számít, hogy a hír mit hoz ki a társakból - Davis most egyébként is sérült, amúgy sem játszana, ennek nincs hatása erre a találkozóra. A Houston visszakapta Chris Pault, az előző három meccsét megnyerte, otthon amúgy is nagyon magabiztos, James Harden továbbra is elképesztő, úgyhogy most az esélyes mindenképpen a hazai alakulat - a vendégeknél Davisen kívül Moore és Mirotic sem játszhat, Randle pályára lépése is kérdéses, úgyhogy bőven van probléma. Mindezek tükrében óriási bravúr lenne az egyébként is (főleg idegenben) szenvedő Pelstől a győzelem, míg a Houston nem teheti meg, hogy hibázik, annyira szoros a nyugati tabella.

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 2:30

Szép back-to-back győzelmek után jön egy kötelező meccs a Spurs számára, hiszen a Suns továbbra is nagyon erőtlen, idegenben 4-22-re áll, összességében zsinórban nyolcszor kapott ki és ezúttal is nélkülözni fogja az Ayton-Warren-Melton triót, ami szintén nem javít a helyzetén. A San Antoniónál DeMar DeRozan továbbra sem bevethető, de ezt az előző két mérkőzésen elbírta a gárda jobb ellenfelekkel szemben is, most is meg kell oldania és ha csak megközelíti a legutóbbi dobóformáját, akkor nem is okozhat neki gondot ez az összecsapás.

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 4:30

Ez érdekes derbi lesz, hiszen a nagyon nehéz szériában lévő, sérülésekkel is sújtott Sixersnek, valamint a szintén nagyon foghíjas, a Davis-saga kellős közepén lévő Lakersnek is iszonyatosan fontos lenne ez a győzelem. Az erőviszonyokat tekintve nyilván esélyesebb a Philly, de a kérdés az, hogy a legutóbb hiányzó Embiid-Butler-Chandler trióból ki állhat most rendelkezésre - a hírek szerint egyébként jó eséllyel mindhárom és ha ez valóban így lesz, akkor máris kötelező vendégsikerré fordul ez az összecsapás. A Los Angelesnél Rajon Rondo már játszik, legutóbb leküzdötték a Phoenixet, de a biztosan hiányzó James-Ball páros mellett Kuzma és Hart sem tudott edzeni a csapattal, úgyhogy eléggé rövid lehet ez a keret. Ha Embiid játszik, akkor Zubac sem fog nagyon lubickolni és nem valószínű, hogy van ebben a Lakersben annyi, hogy egy teljes kerettel felálló Sixerst megverjen, legyenek Simmonsék bármilyen kérdésesek is idegenben. Persze ha a Phillynél nem játszanak az említettek, az más...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus