Indiana - Brooklyn és Portland - Miami rangadók jönnek!

Ma éjjel 11 mérkőzést játszanak a ligában a már lejátszott Boston - Cleveland összecsapás után, s összeméri tudását többek közt a kétszeres címvédő a jelenlegi ligaelsővel, azaz Portland - Miami csúcstalálkozót rendeznek Oregonban, de az Indiana és a Brooklyn derbije is kiemelt figyelmet kaphat a keleti első, illetve a nyáron megerősített, de eddig borzasztóan szereplő Nets részvétele miatt. A Memphis és a Denver összecsapásán is komoly izgalmak várhatók, de a Houston - New Orleans meccs is pikánsnak ígérkezik. Nézzük, mit várhatunk az egyes párosításoktól!

Indiana Pacers - Brooklyn Nets (01:00)

A Pacers már idegenben is elverte nemrég a Brooklynt, mely legutóbb ugyan győzelemmel jöhetett le a pályáról a Milwaukee ellen, ám Andray Blatche nélkülözősével és Brook Lopez hosszabb távú kidőlésével, valamint Andrej Kirilenko sérülésének elhúzódásával vélhetően nem tud majd megküzdeni Indianában a Kidd-legénység, valóságos csoda lenne, ha sikerülne valahogy felülkerekednie a Netsnek.

Toronto Raptors - New York Knicks (01:00)

A Raptors a minap bevette az MSG-t, most átruccannak a felek, hogy Torontóban is meccseljenek egyet, s mondani sem kell, hogy Carmelo Anthony és Raymond Felton távollétében ki az egyértelmű favorit. Andrea Bargnaninak ez érdekes visszatérés lehet oda, ahol 1/1-esként vitték el anno a drafton, de aligha fog ez annyira extra performanszt kihozni az olaszból, hogy az Knicks-diadalt érjen.

Washington Wizards - Detroit Pistons (01:00)

A Wizards és a Pistons eddig eléggé hasonló dolgokat produkál - mind a csapat nyári megerősítését, mind pedig az azt követő eredménytelenséget illetően. Jó hír a fővárosiaknak, hogy Bradley Beal talán már ma játszhat is tegnapi kisebb sérülése után, vele azért otthon esélyesnek nevezhető a Wizards, bár a palánk alatti Gortat, Nené vs. Monroe, Drummond összecsapás elég keménynek tűnik.

Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats (01:30)

A Hawks vélhetően jó ideig nem számíthat innentől kezdve Al Horfordra, a helyén elvileg Elton Brand kezd majd, ami Al Jeffersonnal szemben védekezésben nem rossz opció, de támadásban akkora lyuk lesz a hazaiak palánkja alatt, amit nehéz lesz überelnie az Atlantának még otthon is. Persze a Bobcats sem elég stabil egyelőre ahhoz, hogy biztosra mehessen Georgia-ban, de egy szoros meccsre legalább jó lehet a tavalyi ligautolsó.

Chicago Bulls - Dallas Mavericks (02:00)

A Bulls még most is Deng nélkül, de Rose-t és az angolt leszámítva teljes kerettel veheti fel a harcot a Mavs ellen, s a vendégeknél újra ott lehet a parketten a betegséggel küszködő Brandan Wright is, ami sokat dob a texasiak esélyein. Nehéz lenne meghatározni, hogy melyik fél az esélyesebb, de elég jó kis derbit várhatunk, ahol inkább a küzdelem dominálhat, mint a látvány.

Houston Rockets - New Orleans Pelicans (02:00)

A Rockets egész jól összeszedte magát, de a Pelicans, immáron újra Anthony Davisszel, de Smith, Stiemsma és Gordon nélkül is tisztességesen produkál, úgyhogy nem lehet leírni a Williams-tanítványokat. Ámbár a bent Howarddal centerező houstoniakra védekezésben nem igazán lesz ellenszere az alacsonyabb NOP-nek, főleg, hogy Hardenre sem igazán van jó opciója a vendég alakulatnak.

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets (02:00)

A Grizzlies és a Nuggets is nélkülözi legmagasabban jegyzett (európai) kosarasát Gasol, illetve Gallinari személyében, de a Nuggets idén veszélyesebb idegenben a vártál, a Memphis pedig mostani fellángolása ellenére is masszívan alulteljesít, tehát kétesélyes meccsről beszélhetünk, amit a kispadok termelékenysége és az aktuális dobóforma dönthet majd el.

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves (02:30)

A Bucks szinte esélytelenként fogadja a szomszédvár alakulatát, mely kezd egyre szebben összeállni, de még a kiegyensúlyozottságot nélkülözi. 120 dobott pont után és back-to-back érkezvén azért nehéz elképzelni, hogy ma is extra dobóformával rukkol ki az Adelman-legénység, de a Bucks teljesen tankoló üzemmódban van, s általában a szoros meccseit is elveszti, nagy meglepetés lenne tehát a Milwaukee-daiadal.

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers (03:00)

A Suns nagy verésbe futott bele Oaklandben tegnap, úgyhogy mosta  gyengécske Sixersszel szemben kötelező otthon javítania a Len, Okafor benti párost továbbra is kényszerből jegelő keleti kiscsapat ellen. Sok izgalmat ne várjunk, bár a látványosságra és a hajtásra vélhetően nem lesz majd panasz.

Portland Trail Blazers - Miami Heat (04:00)

Wade játszik, de James lehet, hogy nem, ráadásul Allen játéka is kérdéses, tehát nem a legjobb előjelekkel készülhet erre a rangadóra a tegnap Sacramentóban hosszabbítás után kapituláló címvédő. Az oregoniaknál csak McCollum nem lesz ott a parketten, egyébként teljes fegyverzetben indulhat harcba a ligát még mindig vezető Portland, mely favoritnak is tekinthető, ha LBJ nem öltözik be.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz (04:30)

A Clippersnek elővigyázatosnak kell lennie, ugyanis a Jazz egyre masszívabb, ráadásul pont ott jó a vendég együttes, ahol a hazainak van komolyabb gyengepontja: centerben. Persze óriási papírforma-borulás lenne, ha az idegenben több bravúrt is bemutató Utah elkapná Chris Paulékat is, de egy jó meccs kerekedhet ebből a Los Angeles-iek match-up problémái miatt.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus