Ismét Nets-Nuggets a Sport Tv-n, a Bucks a Torontót fogadja

A múlt heti meccs visszavágóját játssza egymással a Brooklyn és a Denver, a tartalékos Phoenix Oklahomába utazik, kötelező előtt áll a Hawks és a Heat, visszavágna a Houstonnak a Pelicans, a Milwaukee az új erőre kapó Torontót fogadja, a hitehagyott Portland ellen javítaná tegnapi botlását a Clippers, a Lakers pedig ismét megindulna felfelé. Nyolc mérkőzés áll előttünk az NBA mai fordulójában, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a párosításokról.

Brooklyn Nets – Denver Nuggets 20:30 (ÉLŐ – Sport 1)


A Nuggets egy napon belül kétszer kezdi nagyon korai időpontban a játéknapot, a nyugati listavezető back-to-back lép pályára, miután az előző fordulóban sem sikerült kilábalni az egyre mélyebbnek tűnő gödörből. Tegnap a Knicks ellen maradtak alul a vendégek, az elmúlt hetekben hiába jönnek továbbra is kiemelkedő hatékonyságok és MVP-számok Nikola Jokicstól, a Nuggets gépezetébe valamilyen hiba csúszott, ami már rövid időn belül ötödik vereségüket okozza. A Nets sincs sokkal jobb formában, Bridges-ék csak két meccset nyertek az utóbbi öt pályára lépésükből, ennél valamivel több kell majd, ha a szezon végéig meg szeretnék tartani keleti hatodik helyüket. A két csapat egy hete már összecsapott egymással, akkor a Bridges büntetőivel a Brooklyn tudott nyerni. Mondanunk sem kell, hogy mindkét csapatnak hatalmas szüksége lenne egy győzelemre, a Nets egy sikerrel tovább menekülne az őt üldöző Miami elől, míg a Nuggets elsősorban saját magát próbálná nyugtatni egy győzelemmel, hogy nincs akkora baj, mint amilyennek tűnik kívülről. Jokicsék egyelőre továbbra is magabiztosan vezetik Nyugatot, de az utóbbi mérkőzéseken bemutatott produkcióktól mindenképpen több kell majd, hogy ez meg is maradjon az alapszakasz végéig, a Sacramento ugyanis kicsattan a csúcsformától és a Grizzlies is kezdi visszanyerni régi formáját, az előny pedig egyre csökken... 

 

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 20:30


A hatodik helytől másfél meccsre lévő OKC jelenleg a kilencedik helyen áll a tabellán, akinek több nyugati középcsapathoz hasonlóan minden hátralévő mérkőzése kiemelten fontos, ez természetesen ma is így van. A hazaiak legutóbb Torontóban szenvedtek vereséget, azt megelőzően viszont zsinórban három győzelemig meg sem állt a csapat, így küzdötték fel magukat a playin-pozíciókra. A Phoenixnél Kevin Durant kidőlése talán a vártnál egy kicsit nagyobb zavart okozott, Bookerék csak két meccsüket nyerték meg az utóbbi öt alkalomból, két napja a Magic ellen sikerült megtörniük egy három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatot. A vendégek egyelőre tartják negyedik helyüket Nyugaton, viszont a mögöttük robogó Clippers egyre jobb passzban van, így egyre sürgősebb lenne kimászniuk a hullámvölgyből. A Thunder hazai pályán mindig veszélyes, ráadásul Durant Ayton sem állhat Monty Williams rendelkezésére, a várakozások szerint tehát nem számíthat könnyű meccsre a Phoenix. Bő egy hete játszottak egymással a felek utoljára, ott már KD nélkül lépett pályára a Suns, de Devin Booker 44 pontjával gondoskodott arról, hogy ne legyenek izgalmak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor Gilgeous-Alexander sem volt ott az OKC-nél, ma viszont teljes a hazaiak kerete, így meglepődnénk, ha nem alakulna szorosan ez az összecsapás.

 

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 21:00


A Hawks ötből három győzelemnél tart, ami az utóbbi időszakhoz képest előrelépésnek mondható, erre nagy szükségük is van, ha biztosan stabilizálni szeretnék magukat a keleti középmezőnyben. Mai ellenfelük ideális partner lehet ebben, a Spursnek már a Houstont is sikerült alulmúlnia a Nyugati Konferenciában, hogy biztosan ne érje szó a ház elejét azzal kapcsolatban, hogy ne tankoltak volna elég erősen. Trae Youngék legutóbb a GSW-t verték egy szoros mérkőzésen, míg a hazaiak két hosszabbításban elszenvedett vereségből érkeznek meg, előbb a Dallas, majd 29 pontos előnyről a Grizzlies verte meg Gregg Popovich csapatát. Az meccs esélyese egyértelműen a Hawks, még úgy is be kell húznia a meccset a vendégcsapatnak, ha Trae Young szereplése egyelőre kérdéses. 

 

Detroit Pistons – Miami Heat 23:00


A Miami back-to-back mérkőzésre készül, miután Chicagóban a vártnál jóval simább, csalódást keltő vereséget szenvedett a csapat, ahol a támadójáték ismét befuccsolt. Ettől függetlenül Butleréknek muszáj nyerniük a tankoló Detroit ellen, nem is voltak rossz formában a meccset megelőzően a vendégek, hiszen négyből három győzelmet is behúztak, többek között a Clevelandet és a Grizzliest is két vállra fektették. A Miami két mérkőzés hátrányban van a már stabil rájátszást jelentő hatodik helytől, még van remény tehát a Brooklyn előzésére, ennek érdekében minden ehhez hasonló meccset nyernie kell Spoelstra csapatának. A védekezésben jeleskedő vendégek ezúttal a fáradtságra nem hivatkozhatnak, egy ilyen gyenge játékerőt képviselő ellenfelet bármikor le kell tudni győzniük, ha ott szeretnének lenni a legjobb hat keleti csapat között.

 

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 00:00


A Pelicans nem mondhatja, hogy nem kapja meg a lehetőséget a tabellán való előremozdulásra, ezzel viszont egyszerűen nem tud élni, hiszen az elmúlt meccseken bár nyert néhány meccset a közvetlen riválisai ellen – előbb meglepetésre a Dallast, majd az egyre mélyebbre süllyedő Portlandet verték meg Ingramék – de ez semmit nem ért, miután a Lakerstől és különösen fájóan a Houstontól is vereséget szenvedett a csapat. A vendégek így a tizenkettedik helyről, egy meccsel a playin-vonal alatt várják a mai újabb lehetőséget, ahol már nem lehet kifogás, muszáj győzni, ha az alapszakasz végén ott akarnak lenni a tizedik helyen. A Rockets teljesen érthetetlen módon gyűjtögeti a győzelmeket, zsinórban három győzelem után fogadják újra a NOP-ot, nem is akárkiket győzött le a liga egyik leggyengébb csapata: előbb a Boston, majd a Lakers, legutóbb pedig mai ellenfele ellen aratott győzelmet. A Pelicansban Williamsonon kívül már csak Alvarado sérült, így a hiányzókra sem lehet fogni a vesszőfutást, ha ezúttal sem sikerül nyerniük a vendégeknek, akkor komolyan el kell gondolkodni azon, hogy van-e értelme harcolni azért a tizedik pozícióért…

 

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 01:00


A játéknap egyik legizgalmasabb párosítása lesz ez, a Bucks ligaelsőként már két meccsel vezeti Keletet, a Raptors pedig úgy tűnik, hogy egyre jobb formába lendül a szezon végére és így bebiztosíthatja helyét a keleti 7-10. helyeken. A Milwaukee az utóbbi tíz meccséből hetet is megnyert, legutóbb viszont a playinért kapaszkodó Indiana ellen becsúszott egy váratlan és kellemetlen vereség, ott közel 140 pontot kaptak Giannisék, teljesen szétesett az egyébként ligaelit védekezésük. A Toronto zsinórban három győzelemmel hangolt erre a meccsre, előbb a Denvert, majd a Thundert, végül alig 24 órával ezelőtt a Minnesotát sikerült legyőzniük a vendégeknek. A hírek szerint visszatérhet a hazai csapatba az a Brook Lopez, aki az előző mérkőzést bokasérülés miatt kihagyni kényszerült, illetve Grayson Allen játéka is ismét valószínű. Kiegészülve így a Bucks esélyei nőnek a győzelemre, viszont az elmúlt meccseken a Toronto is bizonyította, hogy nem szabad lebecsülni, jó formába lendültek Siakamék, ezt már csak meg kellene tartaniuk az alapszakasz végéig. Eddig viszont nem nagyon sikerült hosszabb távon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtania a kanadai csapatnak, meglátjuk, hogy ezúttal a liga egyik legerősebb csapata ellen sikerül-e folytatniuk a megkezdett menetelésüket.

 

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 02:00


A Trail Blazers lassan ott tart, hogy végleg kiszáll a playinért vívott ádáz harcokból, tizenegy mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt három meccs a hátránya a Utah mögött és látva az elmúlt időszakban bemutatott játékukat, nehéz elképzelni, hogy meg tudják fordítani a sorsukat. A hazaiak csak két meccset nyertek az elmúlt tíz pályára lépésük alkalmával, zsinórban pedig öt vereségnél tartanak, az előző játéknapon a Boston ellen szenvedtek papírforma vereséget, talán már legbelül Lillardék is feladták a küzdelmet. Az előző fordulóban a Clippers is pályán volt, ráadásul meglepő vereséget szenvedett a már teljes tét nélkül kosárlabdázó Orlando ellen, ennek ellenére viszont jó formának örvend a csapat, a tegnapi vereséget négy győzelem előzött meg, így próbálják tartani a lépést a negyedik Sunsszal. Ismét kérdést jelent azonban Kawhi Leonard, aki a Magic elleni mérkőzést hivatalosan térdsérülésének menedzselése miatt ülte ki, erre pedig a mai estén is esély mutatkozik. Ennek ellenére egy ilyen mélyen lévő Portlandet Leonard nélkül is illene legyőznie egy felsőházba tartozó Clippersnek. Mindkét fél fáradtan érkezik meg, ennek ellenére azért meglepődnénk, ha a teljesen hitehagyott Blazers meglepné a playoff-vonaltól már elszakadó, a negyedik helyet üldöző Los Angeles-ieket.

 

Los Angeles Lakers – Orlando Magic 02:30


A Lakersnek nem sikerültek az elmúlt mérkőzések, előbb egy back-to-back második felén a Houstontól kapott ki a csapat, majd két napja Maxi Kleber utolsó másodperces triplájával maradtak alul a közvetlen rivális Dallas ellen is. Így ahelyett, hogy odaértek volna a hatodik hely közvetlen közelébe, kicsúsztak a tízből is, jelenleg fél meccsel vannak a playin-vonal alatt Davisék. A Magic pihenőnap nélkül érkezik meg erre a mérkőzésre, az előző játéknapon némi meglepetésre a másik Los Angeles-i csapatot győzték le Bancheróék, kérdés, hogy az a találkozó mennyit vett ki a vendégekből. A Lakersnél nincs kifogás, kötelező győzelem előtt állnak, muszáj az asztalra csapniuk, hogy újra visszavegyék a 7-10. helyek egyikét. LeBron James állapotát a hírek szerint a jövő héten vizsgálják felül, még mindenképpen várni kell a sztár visszatérésére, eddig azonban – az elmúlt néhány meccs kivételével – nagyrészt úgy tűnt, hogy képes elbírni a Király hiányát a keret. Ha viszont ma is vereséget szenved a hazai csapat, akkor a Lakers-stáb okkal kezdhet aggódni a szezont illetően, meglátjuk, hogy melyik arcát mutatja a csapat és képes lesz-e elbírni a nyomást.


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus