Ja Morant visszatért, 55 pontos negyedet produkált a Memphis

Átgázolt a New Orleanson a Grizzlies, Joel Embiid klasszisteljesítményével hozta a kötelezőt a Sixers, San Antonióban is nyert a Warriors, továbbra is jó formában van a Clippers.

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 133-120

Kontrollálta a meccset a Sixers. A hazaiak kocogva is érvényesítették a papírformát: 15-5-tel kezdték a mérkőzést és onnantól végig kézben tartották az eseményeket, egyszer sem engedték igazán veszélyes közelségbe ellenfelüket. A második negyedben már húsz ponttal is vezettek, de a nem igazán létező védekezésük miatt nem tudták végleg eldönteni az összecsapást, az Indy "ragaszkodónak" bizonyult - a harmadik és a negyedk etapban is bejöttek tíz alá a vendégek, de egyszer sem fordult elő, hogy komolyabb nyomást tudtak volna gyakorolni ellenfelükre. A Philly 56%-kal dobott mezőnyből és 37 gólpasszt osztott szét, de a gyenge védekezés pont annyira volt elég, hogy ne legyen kiütés és emiatt ne lehessen pihenni: Joel Embiid 37, James Harden 39 percet játszott, a kispad pedig három érdemi játékosra, plusz két percemberre szűkült. A Pacers is 50% feletti mezőnymutatóval zárt, de a papírformát nem tudta borítani a gárda, csak végigkísérte a Sixerst - Doc Rivers csapata ezzel a sikerrel utolérte a keleti harmadik Bostont, az utolsó játéknapon dől el, hogy ki lesz az ellenfél a playoff első körében.

Embiid pusztított. Az első három labdabirtoklás mindegyikéből faultot harcolt ki Joel Embiid, már ezzel megadta az alaphangot és bár voltak percek, amikor kissl eltűnt, de végül MVP-hez méltó klasszisteljesítményt nyújtott. A Pacers sem magasságban, sem súlyban, sem tudásban nem tudta megközelíteni sem, így a Philly centere 41 ponttal, 14/17 jó dobással, 20 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt, fenomenális produkcióval szedte ízekre ellenfelét. Ezzel az estével a pontkirályi cím gyakorlatilag zsebben van neki, ugyan Giannis Antetokounmpo egy gigantikus meccsel papíron még veszélyeztetheti, de reálisan nézve ez a díj már Embiidé, a kérdés az MVP-trófea lehet - vajon ő vagy Nikola Jokics győzött meg több szavazót? Embiid mellett a sokszor magához képest lassúnak, tompának, bizonytalannak tűnő, de végül 22 pontig és 14 gólpasszig így is eljutó James Hardent is érdemes kiemelni, a Harris-Maxey párosnak is voltak remek időszakai támadásban, a csapatvédekezés a kérdés továbbra is - a túloldalon a 20 pontos Oshae Brissett és a 19 pontos, 9 gólpasszos Tyrese Haliburton mozgott a legjobban, de nem tudták túldobni ellenfelüket. 

A 76ers legjobb dobói: Embiid 41/6, Harden 22/6, Harris 18/3
A Pacers legjobb dobói: Brissett 20/9, Haliburton 19, Jackson 16/3

 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 141-114

Morant visszatért, a harmadik negyedben dominált a Memphis. Három hét és kilenc kihagyott mérkőzés után lépet ismét pályára Ja Morant, akivel kapcsolatban fontos cél volt a Grizzliesnél, hogy még a playoff előtt lerázza magáról a rozsdát. Az irányító jól is mozgott, 27 perc alatt 21 pontot dobott 50%-os mezőnymutatóval és 2/3 triplával, közben pedig 9 gólpasszt osztott szét, nem nagyon látszott rajta a kihagyás. A Memphisnél azonban most nem egyéni extrákat kell keresnünk, hanem döbbenetes csapatszintű parádét: már az első negyedet 12 ponttal nyerték, a nagyszünetben 17-tel jártak előrébb, a harmadik negyedben pedig mindenre rátettek nem is egy, hanem több lapáttal. A társaság ugyanis franchise-rekordot jelentő 55 (!) pontot dobott csak a harmadik játékrész során, 20/26 dobásukat, közte 7/10 triplájukat küldték a gyűrűbe ekkor és csak ebben a felvonásban 16 gólpasszt szórtak szét egymás között - félelmetes produkciót nyújtottak, amellyel természetesen kivégezték ellenfelüket. Három negyeden keresztül bőven 60% felett dobtak mezőnyből, majd a záró etapban hátradőltek és becsúsztak ez alá, a Pelicans kozmetikázott a korábban 43 pontos különbségen, de így is abszolút kiütést hozott az összecsapás - a Memphis estéje tökéletesen alakult, most még a Boston ellen játszanak egy számukra tét nélküli találkozót, aztán jöhet a pihenő, majd a playoff.

Szétesett a New Orleans. 20%-os triplázás, 48-29-re elvesztett lepattanózás, 41-23-as arány a gólpasszoknál, 68 kapott pont a festékből, az ellenfél 59%-os dobóteljesítménye - ezek már a végső, "javított" számok a Pelicans részéről, nem csoda, hogy óriási verésbe szaladt bele a társaság. Willie Green vezetőedző szerint az egész meccsen rosszul játszottak, de a harmadik negyed messze-messze a legrosszabb teljesítményük volt, sem energiában, sem koncentrációban nem ütötték meg a minimumszintet - hozzátette, hogy az a harmadik negyed egy "rossz jel" volt csapatától, de ennél mélyebben nem elemezte a helyzetet. Brandon Ingram egyébként most sem játszott náluk, de a vereséggel is bebiztosították a nyugati kilencedik helyüket, hiszen a Spurs is kikapott - így tét nélküli lesz számukra az utolsó találkozó, de egy ilyen vereség után nem lenne baj kicsit javulni...

A Grizzlies legjobb dobói: Brooks 23/9, Morant 21/6, Clarke 20
A Pelicans legjobb dobói: McCollum 16/6, Hernangomez 15, Hayes 13

 

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 94-100

Alacsony színvonalú meccsen nyert a Warriors. A Spursnél jó páran hiányoztak a fontos és meghatározó játékosok közül, de a GSW sem volt 100%-os, Klay Thompson például nem volt ott a vezéregyéniségek közül. Összességében nem is volt ez túl színvonalas mérkőzés, mindkét fél gyengén, alig 40%-kal dobott, a Spurs 32%-kal már a jobban triplázó csapatnak számított, amit a GSW a 13-4-re megnyert támadópattanózással és a festékben aratott 46-34-es győzelemmel ellensúlyozott. A vendégeknek a nagyszünetben sikerült tízpontos előnyt kiépíteniük és vezettek már 17-tel is, de a záró etapban feljött a San Antonio és többször is két egységnyire közelített, így üldözte ellenfelét. Egyenlítenie vagy fordítania azonban nem sikerült, a legnehezebb helyzetekben mindig be tudott találni a Warriors, utoljára már az utolsó percben, 96-94-nél dobott be két büntetőt Jordan Poole és mivel a SAS innentől mindent elrontott, így 17 másodpercnél elég volt tőle még két büntető ahhoz, hogy megnyerje a meccset Steve Kerr alakulata. Poole egyébként 3/19-et szenvedett össze mezőnyből és 1/11-et távolról, de 11/11 büntetővel kozmetikázott, a padról a 6/8-at dobó Kumingát, a kezdőben pedig a két gólpassz híján tripla-duplázó Greent érdemes náluk kiemelni - visszafogott játékkal, de behúzták sorozatban negyedik győzelmüket, így őrzik nyugati harmadik helyüket. 

Tizedik lett a Spurs. Ezzel a vereséggel matematikailag is biztossá vált, hogy a nyugati tizedik helyen zárja az alapszakaszt a San Antonio, a texasiak így a Pelicans ellen, pályahátrányból kezdik meg a playint és több győzelemre is szükségük lesz vereség nélkül ahhoz, hogy ott legyenek a rájátszásban. Gregg Popovich nem nagyon törődött ezzel a meccsel, ha nem is B kerettel, de erősen tartalékos rotációval állt ki, más kérdés, hogy kis híján ez is elég lett, csak az utolsó két percben mindent elrontottak és egyetlen pontot sem tudtak már szerezni. Ez nagyon azért nem számít, most pedig a Dallas ellen fejezik be az alapszakaszt - a meccs érdekessége, hogy ha ott nyernek, azzal automatikus harmadik helyet biztosítanak a Warriorsnak, hiszen Greenék egy meccsel vezetnek a Mavs előtt és ha kikapnak New Orleansban, a Dallas viszont nyer, akkor visszacsúsznak a negyedik pozícióba.

A Spurs legjobb dobói: Walker IV 24/6, Jones 15/3, Primo 14/9
A Warriors legjobb dobói: Poole 18/3, Kuminga 18/6, Wiggins 15/6

 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 117-98

Sima Clippers. A meccs előtt egyértelműek voltak az erőviszonyok és ezt gond nélkül igazolta is a Los Angeles, amely már az első negyedet 15 ponttal nyerte és onnantól könnyedén, visszafogottan menedzselte az este végéig. A harmadik játékrészben egy kicsit még növelt a különbségen Tyronn Lue alakulata és vezetett már 23 egységgel is, ráadásul egyszer sem ingott meg, nem adott esélyt vagy reményt a Sacramentónak. Egyénileg Paul George (23 pont, 8 lepattanó, 12 gólpassz, 6/9 tripla) és Norman Powell (20 pont, 4/6 tripla) is biztató formában van a playin előtt, Ivica Zubac dupla-duplázott, csapatszinten pedig 21 triplát süllyesztettek el 49%-os hatékonysággal, szétdobták a vendégeket. A Kingsről nincs mit írni, érdemi esély nélkül asszisztált a Clippers újabb "felhozó meccséhez", ugyan Davion Mitchell megint jól mozgott (22 pont, 7 gólpassz, élvezi a nagyobb szerepet a cserék és sérülések óta), de ehhez a szinthez ő is és ez a keret is nagyon kevés jelenleg. A LAC ezzel sorozatban negyedszer nyert, George visszatérése óta 5-1-re áll és jó hangulatban készülhet a Minnesota elleni playin-csatára - ma este az OKC-t fogadja a gárda, míg a Sacto Phoenixben zárja le a szezonját.

A Clippers legjobb dobói: George 23/18, Powell 20/12, Zubac 15
A Kings legjobb dobói: Mitchell 22, Lyles 15/3, Jones 12

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus